ShakleeBaby atau juga dikenali sebagai Shaklee Baby ialah produk penjagaan bayi terbaik yang dilancarkan oleh Shaklee Malaysia.

ShakleeBaby - Shaklee Baby - Set Penjagaan Bayi Terbaik Bebas Bahan Kimia Berbahaya

 

Alhamdulillah saya sendiri berkesempatan untuk menghadiri Roadshow semasa pelancaran ShakleeBaby bulan Oktober lepas.

ShakleeBaby - Shaklee Baby - Set Penjagaan Bayi Terbaik - Bebas Bahan Kimia Berbahaya
Berpeluang bersama dengan Dr SoonHee, Senior Scientist Shaklee Corporation

 

Istimewa untuk yang hadir ke roadshow tersebut kami berpeluang untuk dapatkan Set ShakleeBaby a.k.a Shaklee Baby edisi terhad pada harga istimewa.

 

Insyaa Allah produk ShakleeBaby / Shaklee Baby ni akan mula dipasarkan di Malaysia pada hujung bulan November 2017 ni.

 

Mesti ramai yang dah tak sabar-sabar nak dapatkan Shaklee Baby ni kan?

 

Saya pun macam tu jugak sebab sebagai mak, rasa susah betul nak cari produk penjagaan bayi yang selamat dan bebas bahan kimia.

 

Saya pernah guna 1 brand penjagaan bayi terkemuka. Bertahun jugak la guna tapi lepas tu baru tau yang produk tu mengandung DNA Bab*.

 

Aduhaiiii. Kecewa dan sedih sungguh rasanya. Niat dihati nak bagi yang terbaik untuk anak, rupanya sebaliknya. Isk isk isk

 

Sebab tu bila shaklee malaysia lancarkan Shaklee Baby ni saya sangat teruja.

 

Sebab saya tahu yang Shaklee sangat komited untuk menghasilkan produk terbaik dan selamat yang dapat memenuhi keperluan oleh semua penggunanya.

 

Kredibiliti Shaklee Corporation telah pun terbukti berpuluh tahun lamanya sebab tu sejak kenal shaklee saya tak pandang yang lain dah.hehe

 

Ok jom saya kongsikan apa yang best sangat pasal ShakleeBaby / Shaklee Baby tu.

 

3 Produk Dalam Rangkaian ShakleeBaby | Shaklee Baby

1. ShakleeBaby Gentle Wash

ShakleeBaby -Shaklee Baby - Set Penjagaan Bayi Terbaik - Bebas Bahan Kimia Berbahaya - ShakleeBaby Gentle Wash
ShakleeBaby Gentle Wash
Formulasinya terdiri daripad gabungan chamomile, lavender dan aloevera organik. Mandian Shaklee Baby Gentle Wash yang lembut ini memberikan rasa yang menenangkan, menenteramkan dan melagakan kulit bayi anda.
Ia sangat selamat dan tidak menyebabkan alahan kepada kulit bayi dan tidak memdihkan mata. Ia juga mempunyai kadar pH yang seimbang dan telah diuji tahap sensitivitinya.
Saya dah pun gunakan sendiri untuk anak saya. kulit anak rasa lembut dan lembab je lepas mandi. Baunya pun sangat menenangkan.
Ia menjadikan masa mandi yang selamat dan menyeronokkan untuk anak saya dan buatkan saya semakin suka nak cium dia.hehe
 
 

2. ShakleeBaby Soothing Lotion

ShakleeBaby - Shaklee Baby -Set Penjagaan Bayi Terbaik - Bebas Bahan Kimia Berbahaya - ShakleeBaby Soothing Lotion
ShakleeBaby Soothing Lotion
Cara terbaik untuk kekalkan kelembutan kulit bayi anda secara semulajadi. Jangan risau jika kulit bayi anda jenis sensitif. Insyaa Allah soothing lotion ni sangat lembut.
Kandungan utamanya ialah chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vania, minyak bunga matahari, minyak jojoba dan shea butter organik.
Nak dapatkan kulit bayi yang lembut secara semulajadi? Shaklee Baby Soothing Lotion ni la jawapannya.

3. ShakleeBaby Massage Oil

ShakleeBaby -Shaklee Baby - Set Penjagaan Bayi Terbaik - Bebas Bahan Kimia Berbahaya - ShakleeBaby Massage Oil
ShakleeBaby Massage Oil
Pakar mencadangkan ibu-ibu untuk melakukan urutan kepada bayi. Sangat banyak kebaikannnya. Antaranya ia membantu menguatkan otot bayi dan mengeratkan hubungan ibu dan bayi.
Masalahnya ialah kebanyakan minyak bayi dipasaran boleh menyebabkan sumbatan kepada kulit bayi.
Dulu saya pun tak tahu. Bile Pakar Paediatrik anak saya bagitahu baru la saya berhenti menggunakannya.
Alhamdulillah sekarang dah ada Shaklee Baby Massage Oil yang dapat bantu selesaikan masalah ibu macam saya.
Minyak urut bayi ni sangat lembut dan sangat selamat untuk digunakan semasa mengurut bayi anda. Ia juga boleh digunakan sebagai pelembab.
Jom berikan sentuhan kasih sayang yang terbukti selamat untuk bayi anda dengan gabungan minyak bunga matahari, lavender dan chamomile ni.

Saya dah pun cuba ketiga-tiga produk Shaklee Baby ni dan memang best sangat-sangat.

 

Apa Keistimewaan Shaklee Baby?

  • ShakleeBaby telah Diuji oleh Pakar Paediatrik
  • Dihasilkan menggunakan bahan semulajadi dan organik(telah disahkan status organiknya)
  • Melalui pelbagai ujian klinikal sebelum dipasarkan
  • pH seimbang
  • Tidak menyebabkan alahan kepada bayi
  • Kesemua produk Shaklee Baby telah terbukti Selamat, Lembut dan Organik

Formulasi produk Shaklee Baby sangat unik kerana ia 100% BEBAS daripada:

  • Paraben
  • 1,4-dioxan
  • Natrium Lauril Sulfat
  • Phthalates
  • Bhispenol-A(BPA)
  • Formaldehide
  • Warna tiruan atau wangian
Nak dapatkan ShakleeBaby untuk bayi anda?
Type ‘SHAKLEEBABY‘ dan whatsapp ke 012-346 1698 sekarang juga!
Saya akan bantu anda untuk jadi antara yang terawal dapatkan ShakleeBaby .
 
Jom tengok review Shaklee Baby ni: