Shaklee – satu nama yang tiba-tiba sangat popular di kalangan ibu-ibu Malaysia. Sejak dari itu ramai mula berminat nak mengetahui lebih lanjut mengenai apa itu Shaklee.

 

Shaklee sebenarnya ialag nama seorang saintis dan pengamal kesihatan semula jadi iaitu DR Forrest C. Shaklee.

Dr. Shaklee ialah seorang yang amat berminat dengan kesihatan dan mengkaji dengan terperinci tentang bagaimana pemakanan sihat berkait dengan kesihatan keseluruhan.

 

Akhirnya pada tahun 1915 (hampir 100 tahun yang lepas) Dr Shaklee telah menghasilkan satu ciptaan bernama Shaklee Vitalized Minerals – merupakan satu pil yang mengandungi puluhan nutrient vitals yang diperlukan oleh manusia. Inilah yang kita kenali sebagai multivitamin hari ini.

 

Perkataan Vitalized Minerlas akhirnya di singkatkan menjadi = VitaMin = satu perkataan yang amat sinonim dengan kehidupan kita hari ini.

 

Pada tahun 1956 (setahun sebelum kemerdekaan Tanah Melayu) Dr. Shaklee bersama-sama anak lelakinya telah menubuhkan satu syarikat makanan tambahan alami pertama di dunia. Syarikat itu dinamakan SHAKLEE sempena mengambil nama keluarga mereka.

 

Bermula detik itu syarikat Shaklee Corporation tidak pernah berhenti menghasilkan produk makanan kesihatan yang selamat untuk manusia dan juga selamat untuk alam sekitar.

Terdapat banyak pencapaian hebat Shaklee yang membuktikan syarikat ini sangat menjaga kualiti dan alam sekitar dalam menghasilkan produk mereka.

Salah satu produk hebat yang mesra alam dan selamat untuk manusia yang dihasilkan oleh Shaklee ialah pembersih biodegradable , Basic -H yang dihasilkan pada tahun 1960

Sejak penubuhan Shaklee pada tahun 1956, sehingga hari ini Shaklee masih berdiri teguh sebagai syarikat makanan tambahan No.1 di Amerika Syarikat.

 

Malah kedua-dua produk terawal yang dihasilkan Shaklee iaitu Vita-Lea (Shaklee Vitalized Minerals) dan Basic-H masih lagi wujud dalam pasaran dan masih relevant dengan keperluan penduduk dunia hari ini.

 

Ini adalah salah satu sebab kenapa kami yakin untuk terus bersama Shaklee, dan kami yakin untuk berkongsi tentang kebaikan Shaklee dengan orang lain.

 

Seperti mana tagline syarikat Shaklee : Better You, Better World.

 

Begitulah kami ingikan dunia yang lebih baik dan lebih sihat, bermula dari, saya dan anda πŸ™‚

 

Selamat ber-Shaklee πŸ™‚

 

Falsafah Shaklee πŸ™‚

 

 

Video Shaklee Heritage of Success, anda akan faham mengapa Shaklee adalah yang terbaik. πŸ™‚