Ramai orang kata Harga  Collagen Powder Shaklee mahal. Walau banyak Testimoni Collagen Powder Shaklee membuktikan keberkesanan produk, ramai masih berani memperjudikan kesihatan malah syariat untuk mendapatkan collagen yang lebih murah.

 

Kenapa saya cakap begini? Kerana satu hari semasa saya sedang study sikit tentang collagen, saya terjumpa gambar ini :

 

beauty_drink_ICHINEN_collagen_powder_from_pig_skin

Ichinen Collagen Powder from Pig Skin

Nak pengsan saya masa mula-mula tengok gambar ni. Rupanya collagen powder berasaskan kulit babi ini dijual secara meluas di pasaran borong alibaba.com.

Malah pemborong boleh repack collagen powder tersebut dan menambah perisa buah-buahan sebelum dibat label sendiri.

Terus saya teringat dengan pelbagai jenama collagen powder yang terdapat dalam Malaysia yang dijual dengan pelbagai range harga.

Malah produk Collagen Powder tumbuh bagai cendawat lepas hujan. Entah bagaimana pembuatannya tak tahulah, yang pasti semuanya terjual atas dasar testimoni semata-mata.

Terus saya terdetik adakah mungkin ada collagen powder berasaskan kulit babi yang dijual dikalangan produk collagen yang banyak dalam Malaysia ni?

Astaghfirullah

Nauzubillah min zalik

 

 

Tahukah anda dari mana sumber kolagen..Inilah senarai kedudukan collagen yg tinggi kandungannya:

1 – Daripada khinzir (porcine origin) —- paling murah
2- Daripada haiwan laut – contohnya ikan —-mahal
3 – Daripada bovine (lembu)
4 – Daripada Yak – produk dari China
5 – Daripada tumbuhan laut – rumpai laut
6 – Daripada tumbuhan – contoh kacang soya
7 – Daripada manusia – plasenta

 

Sekarang anda dah tahu ada 7 jenis sumber collagen. Persoalannya kini adakah anda tahu collagen yang anda ambil tu berasaskan dari apa?

 

 

Saya tak tahu produk lain, tapi saya tahu tentang Collagen Powder Shaklee:
✔ Collagen Shaklee diperbuat dari sisik ikan merah, bukan daripada kulit babi atau gamat. Collagen kulit babi banyak dijual secara lambak dan di repack dan ditambah perisa buah-buahan…..sudahkah anda check apa content collagen anda?

✔Collagen Shaklee bukan hanya ada collagen semata-mata

✔Collagen shaklee dilengkapi bunga japonica dan pfaffia roots untuk menyeimbangkan kelembapan kulit

✔Collagen Shaklee dah siap ada vitamin C dan Bcomplex

✔Collagen Shaklee dah siap ada probiotic untuk enhance penyerapan maksimum di usus

✔Kebanyakan molekul collagen adalah besar dan kompleks dan sukar diserap oleh tubuh dan banyak kes ambil collagen dapat FIBROID sebab antara komponen FIBROID adalah collagen…..kenapa boleh dapat FIBROID dari collagen?sebab collagen yang anda makan molekulnya besar

✔Shaklee Collagen Powder mempunyai saiz molekut yang halus sekali, hanya 1000Da per molekul.

 

Kulit makin jadi berseri, glowing, putih dengan collagen powder shaklee

Shaklee setiap bulan buat promosi beli 6 percuma 1

collagen biasa rm298

masa promosi ni diskaun lebih RM60 sekotak….

masa ni la anda boleh grab offer shaklee dan jaminan shaklee terhadap penggunaan collagen shaklee sebanyak 4 kotak

shaklee beri jaminan

collagen 4 kotak = result awesome

dan shaklee bukan main2 kalau beri jaminan

company shaklee dah established more than 55 years with proven result

bila shaklee jamin

bi izniLLAH, inshaaALLAH jadi betul apa yang di jamin itu

biasa 4 kotak RM1192 (sekotk 298)

sekarang 4 kotak RM800++ sahaja

nak lebih jimat?

beli 6 terus 🙂

 

images (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *