Alhamdulillah syukur kerana kita semua dipertemukan lagi dengan bulan Ramadan yang mulia ini. Jom sama-sama kita jadikan Ramadan ini sebagai Ramadan terbaik untuk kita semua. Amiin

Antara masalah sinonim yang dihadapi oleh ramai orang di bulan puasa ialah masalah sembelit. Ia mungkin disebabkan oleh kurang minum air,pengambilan serat yang tidak mencukupi dan beberapa faktor lain.

Bagi yang sedia ada masalah sembelit selalunya sembelit mereka jadi lebih teruk bila berpuasa. Sembelit yang dibiarkan berterusan boleh mengakibatkan masalah lain seperlu buasir dan ‘organ prolapse’

 

Cara Atasi Masalah Sembelit Ketika Berpuasa

 

Selain daripada faktor kurang minum air dan serat, ramai yang terlepas pandang bahawa otot pembuangan yang lemah juga merupakan punca masalah sembelit yang utama.

Otot pembuangan yang sihat akan mengembang dan mengecut dengan baik ketika proses pembuangan berlaku. Sebaliknya otot pembuangan yang lemah pula tidak dapat mengembang dan mengecut dengan baik. Inilah yang menyebabkan proses pembuangan terganggu.

Pengambilan Ostematrix boleh membantu menguatkan otot pembuangan dan mengelakkan organ prolapse. Ostematrix juga mengandungi magnesium yang bagus untuk melembutkan najis.

Punca lain masalah sembelit ialah rasa trauma akibat kesakitan ketika membuang.

Pengambilan Herblax dapat membantu melawas dan melancarkan pembuangan serta mengelakkan masalah trauma. Herblax juga dapat membantu membersihkan kerak-kerak najis yang tertinggal di dalam usus.

Set Sembelit Shaklee - Atasi Sembelit

Nak bebaskan diri anda dari masalah sembelit dengan Set Sembelit Terbaik ni?

Klik je link ni >> Atasi Sembelit <<