Hargai nikmat SIHAT. Ye, inilah yang saya perjuangkan dalam bisnes shaklee sebenarnya. Saya nak lebih ramai orang kat luar sana lebih sedar tentang kepentingan menjaga kesihatan.

Perjuangan Saya Dalam Bisnes Shaklee

Hargai nikmat SIHAT yang diberikan Allah. Maksudnya jaga amanah badan sihat yang dikurniakan Allah kerana ‘di sana’ nanti kita akan dipersoalkan kembali.

 

Bayangkanlah apa nak jawab bila ditanya apa yang kita buat dengan amanah(tubuh badan) nanti?isk isk

Sebab tu sangat penting untuk pilih makanan yang bakal masuk ke mulut dan perut kita. Jangan makan benda-benda mengarut yang dah terbukti membahayakan kesihatan tu semua.

Kalau sesekali teringin boleh terima lagi la. Kalau hari-hari bukan teringin dah namanya tu😅

Jangan nanti bila sakit dok ulang cakap “Dah takdir aku nak sakit. Nak buat macam mana? “

Manusia sangat beruntung. Allah kurniakan kita akal supaya kita boleh buat keputusan terbaik untuk kesihatan badan kita.

Sedih kadang-kadang bila tengok ada mak ayah yang dengan tanpa rasa bersalah bagi anak makan maggi yang dah sah-sah memudaratkan kesihatan.

Ni bukan pasal golongan tak mampu tu ye. Ni tentang species yang mampu tapi saje ikut selera anak tekak.

 

Paling saya geram bila ada golongan perokok yang dengan selamber merokok depan anak-anak sendiri. Kesiannya anak-anak mereka dinafikan hak untuk hidup sihat tanpa asap rokok yang sangat bahaya untuk kesihatan tu.

Ops sori tetibe tergeram pulak.haha

 

Alhamdulillah, melalui bisnes shaklee saya berpeluang untuk mewujudkan kesedaran kepada orang sekeliling tentang pentingnya menjaga kesihatan.

 

3 Konsep Penting Kami Pegang Dalam Bisnes Shaklee

 

1.Amalkan pemakanan sihat dan seimbang. Pilih makanan yang berkhasiat dan amalkan prinsip ‘suku-suku separuh’ macam yang ditekankan oleh kerajaan.

2.Amalkan gaya hidup sihat dan bersenam. Dapatkan tidur berkualiti secukupnya dan bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

3.Supplement wisely. Make sure it’s Shaklee tau sebab produk telah dibuktikan melalui beribu ujian klinikal dan juga Landmark Study.

Berminat nak dapatkan produk Shaklee?

 

Jom whatsapp 012-346 1698 sekarang juga!