Kenapa Saya suka sangat Mighty 3 Gems ?

Sebab yang utama ialah kerana ia  supplement yang  SUPER SEDAPPP (dan saya ialah penggemar supplement dan penggemar makanan sedap :))

Di samping itu, dengan menikmati kesedapan supplement ini, ia telah memenuhi keperluan gizi dan nutrient seharian saya.

Protein

Saya seorang yang tak berapa suka makan daging sebab saya cepat was-was…contohnya ayam, adakah betul cara sembelihannya, adakah di beri makan sumber yang halal, dan banyak perkara yang saya fikir. Benda-benda begini menyebabkan saya tak makan ayam sangat kecuali dapat dari sumbr yang diyakini. Ikan pun sama, saya akan fikir dah berapa lama dia peram ikan ni dengan formalin, ikan ni ada pernah termakan logam berat tak masa hidup dulu, karang kalau aku makan aku sekali dengan anak aku dapat logam berat yang sangat carceinogenic tu..alahai saya banyak sangat fikir..hehehe

Tapi dengan adanya ESP, alhamdulillah saya dapat memenuhi keperluan protein harian saya sebanyak 14 gram sehari, dan yang penting saya menikmatinya dengan lazat, sihat dan tanpa was-was…bi izniLLAH, alhamdulillah 🙂

Vitamins dan minerals

Komponen yang tak terlalu banyak diperlukan oleh badan, tergolong dalam mikronutrient tetapi kekurangannya boleh menyebabkan kesan buruk pada kesihatan. Malah banyak penyakit hari ini adlaah disebabkan masalah nutrisi, bukan kuman.

Saya seorang yang sangat takut makan buah dan sayur kecuali yang ditanam sendiri…sebab saya takut pesticide. Tahukah anda negara kita tidak ada peruntukan undang-undang ang menghalang penggunaan racun serangga secara besar-besaram dalam sektor pertanian? maka agaknya bila buah dan sayur di tanam dan di sembur racun serangga, ke mana racun-racun ini pergi ya? Jawapannya ialah pada bahagian-bahagian dalam tumbuhan itu sendiri.

Saya hanya akan makan sayur dan buah organic, tapi itu pun ak banyak sebab pensijilan organic dalam Malaysia ni belum benar-benar meyakinkan…
Jadi option saya ialah makan ulam-ulam yang di tanam sendiri, sambil makan sayur dan buah organic di samping mengambil supplement untuk chelate sebarang logam berat yang termasukd alam sistem saya.
Alhamdulillah dengan Mealshakes, saya boleh provide makanan yang sihat dan selamat yang kaya nutrisi buat anak-anak saya tanpa rasa khuatir terhadap racun, pesticide, antibiotik, dadah tersesat ke dalam makanan dan sebagainya. Masalah utama Mealshakes ni ialah ia sangat sedapppp..ehehe…berebut-rebut saya dengan anak-anak nak minum setiap kali saya bancuh. Dengan 3 hidangan, inshaALLAH memenuhi keperluan nutrient harian 100% menurut USFDA…

Dan performance Drink dalam set Mighty 3 Gems ni saya dah anggap macam 1st aid kit sebab bila anak demam, saya akan berikan Performance untuk bantu hydrate tubuhnya..(alhamdulillah anak saya jarangggg sangat demam) Dan jika saya flu, saya akan minum Performance instead of makan uabt doctor, alhamdulillah saya gembira kerana hidup bebas dadah setakat ini 🙂

Mighty 3 Gems ini amat tepat untuk :

  1. Golongan muda belia yang aktif dan perlukan tenaga dari sumber yang sihat, cepat dan lazat.
  2. Golongan pelajar yang mana otak mereka memrlukan extra energy dari glucose, serta memerlukan bekalan oksigen yang lebih  untuk otak, untuk fungsi pembelajaran dan fokus yang optimum.
  3. Kanak-kanak yang sedang membesar
  4. Setiap keluarga yang mempunyai kanak-kanak sedang membesar.
  5. Setiap keluarga yang mempunyai ibu yang sedang hamil atau menyusukan.
  6. Warga tua yang sudah hilang selera makan atau ingin menjaga diet sihat.
  7. Ibu yang sedang berpantang, anda kan banyak benda tak boleh makan, dikhuatiri terjejas proses pemulihan dan penyusuan disebabkan berpantang..maka inilah jawapan kasih untuk ibu berpantang.
  8. Special kalau tengah berpuasa, memang set ini amat tepat untuk memenuhi keperluan bendalir dan nutrient harian individu.
  9. Golongan anti pil, anti kapsul dan anti tablet…ramai yang sebenarnya bukan taknak ambil vitamin tapi tak boleh menelan tablet (ini bukan benda asing, ramai tau yang camni) jadinya set Mighty 3 Gems ni adalah jawapan kasih untuk anda..sekarang anda boleh ambil supplement yang sedap setaraf aiskrim Mc Flurry  Mc Donald 🙂

Fungsi setiap satu dari komponen Mighty 3 Gems adalah berbeza ::

1) ESP – untuk pembinaan sel dan tisu termasuk darah (WOW sangat perfect untuk orang pregnant macam saya :)…..rasanya pun sodap macam eskrem tokse doh makey ferrous fumarate dgn iberet 🙂 )

2) Performance Drink – satu lagi produk berhantu dari Shaklee selepas ESP….membekalkan elektrolit dan tenaga berpanjangan menerusi formula unik dan patented dari Shaklee : OPTICARB…

If anak2 tengah demam, HFMD,dan segala tak sihat…inilah jawapan untuk membekalkan bendalir dalam badan, fungsi sama macm ORS tapi lebih berkhasiat dan bermanfaat sebab ada 3 karbohidrat unik + OPTICARB 🙂

3)Mealshakes – multivitamin dan multimineral dalam bentuk serbuk, untuk memenuhi keperluan nutrient harian menerusi pendekatan sihatd an sedap..rasanya yang sesedap Mc Flurry ice cream menyebabkan anda akan berebut dengan anak2 dan suami setiap kali membancuhnya…WAS…ini super sedap dan super mengenyangkan 🙂
kalau orang pregnant macam saya dan dah masuk fasa heartburn dan muntah segala, memang inilah jawapan kasihnya 🙂

Ok cukuplah saya mengomel hari ini 🙂

Jika anda berminat nak order apa-apa saja produk Shaklee, boleh contact saya melalui saluran berikut ::

Telefon/WhatsApp : 012-346 1698

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *