Category: Uncategorized

SOHO – Tempat Saya Buat Kerja Bisnes Shaklee

Ada yang tanya SOHO tu apa? SOHO tu ialah Small Office Home Office. Dalam maksud lain ialah tempat untuk saya buat kerja-kerja bisnes shaklee di rumah.

 

Sebenarnya saya takde spesifik tempat untuk buat kerja-kerja bisnes shaklee saya.

Boleh dikatakan SOHO saya dimana-mana je. Kejap kat study table, kejap kat bilik, kejap kat dapur. Ikut mood je mana saya nak duduk dan siapkan tugasan bisnes shaklee saya.hehe

Untung saya buat bisnes online. Janji ada laptop atau handphone dan internet je dah boleh buat kerja ?

Saya ni cepat boring orangnya. So, kalau duduk kat satu-satu tempat tu tak boleh lama sangat. Rasa macam kematu bon-bon dibuatnya.hahaha

Tapi bila tengok kawan-kawan ramai yang ada SOHO cantik-cantik rasa macam teringin la pulak nak ada tempat untuk buat urusan bisnes shaklee saya.hee~

Tengok la kalau keinginan tu dah kuat sangat baru saya buat kot. Buat masa ni saya prefer SOHO saya di merata tempat.

Kadang boring dalam rumah saya keluar. Duduk depan pintu untuk ambil udara segar. Selalunya idea bisnes shaklee memang datang mencurah-curah bila saya duduk kat luar. ?

Tapi kalau kat luar tu bahang sikit la. Kalau dalam rumah boleh bukak kipas ke aircond ke kan ?

Korang pulak, share la pasal SOHO bisnes korang. Kot-kot la ada yang berkenan boleh saya follow ?

Kenapa Saya Tetap Bersemangat Buat Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Hari ni saya nak share Kenapa Saya Tetap Bersemangat Buat Bisnes shaklee ?

Bisnes ShakleeSebab Utama Saya Berbisnes Shaklee

“I know you can do it sayang”

“Mummy, nak pergi jalan-jalan macam kawan shaklee mummy tu jugak!”

“Mummy tak payah la pergi kerja..jaga la Abg Syahmi kat rumah..”

Apa korang rasa bila orang yang tersayang cakap macam tu kat korang?

Mesti korang lagi bersemangat nak buat bisnes shaklee sungguh-sungguh sampai berjaya macam kawan-kawan korang yang dah berjaya tu kan?

Ye. Macam tu la saya rasa. ?

Bila rasa penat kerja tapi dalam masa yang sama perlu jugak settlekan urusan bisnes shaklee.

Ataupun rasa susahnya nak buat tugasan yang mentor ajar.

Ataupun stress dapat customer yang tetiba je bagitau tak nak beli. Walhal saya dah spend masa untuk jawab segala pertanyaan dia. Alasan dia ‘tak jadi la, saya dah beli kat kawan saya’

Serius stress ai dibuatnya tau. Tapi takpe. Jangan down lama-lama. Allah kan ada ?

Selain yakin dengan janji Allah. Saya selalu ingat kata-kata orang tersayang kat atas tadi tu.

So, bila down saya amik tempoh bertenang. Buat apa yang patut dulu. Lepas tu baru start balik.

Alhamdulillah memang lepas tu rasa lebih mudah.

Lagi seronok sangat bila Allah gantikan dengan customer yang soleh-solehah dan mudah diuruskan. Alhamdulillah?

No sweat, No gain ?

Nak join team ohsem kami ?

Meh roger hotline ni:

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online

Dalam banyak-banyak bisnes, kenapa saya pilih Bisnes Shaklee Online? Kenapa saya tak pilih bisnes Shaklee Offline je? Lagipun banyak je bisnes lain selain daripada bisnes Shaklee kan?

7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online 7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online

Jom baca 7 Sebab Kenapa Saya Pilih Bisnes Shaklee Online

1.Kedai Shaklee Online boleh bukak 24 jam.  Takde limit masa. Customer boleh masuk kedai kami ikut masa diorang masing-masing.

Ada yang suka masuk kedai kami pagi, ada yang suka tengah hari, ada yang suka malam dan tengah malam pun ramai jugak tau 😉

2.Flexible. Walapun saya tengah tido atau tiada di depan pc tapi bisnes shaklee online saya  tetap jalan.

Kalau saya pergi bercuti pun bisnes berjalan macam biasa jugak. Tak kira la ceruk mana pun kami pergi dan walaupun tempat tu takde internet pun takpe.  Janji customer tu ada internet. hehe

3. Target market lebih luas. Sebab capaian bisnes Shaklee Online lebih besar. Boleh cover seluruh Malaysia. Siap brunei dan singapore sekali tau.

4. Bila saya pilih bisnes Shaklee online bukan bermakna saya tak boleh buat bisnes Shaklee offline. Dua-dua pun boleh. Sebab teknik dan ilmu bisnesShaklee online Insyaa Allah dah boleh cover offline sekali.

Cuma untuk  yang buat bisnes Shaklee offline belum tentu boleh buat online sebab ada banyak ilmu-ilmu special bisnes online yang diorang tak cover. Hehe

5. Dah nama pun bisnes shaklee online kan? So, haruslah ada coaching online jugak. Group kitorang siap ada webinar dan telegreminar lagi tau. Haa?

Apa kebendanya tu? Kena la join team ohsem kami dulu. Hehe

6. Bisnes partner a.k.a agent Shaklee kami ada di mana-mana. Uolls cakap je nak kami hantar produk Shaklee ke mana. Nanti ada la agen shaklee kami uruskan

7. Saya ni pemalu sebenarnya. In fact dulu pernah terfikir “Macam mana nak bisnes? Nak approach orang pun malu..”hehe

So, saya cari la bisnes online sebab kan saya tak suka nak approach face to face. Dengan bisnes Shaklee Online saya tak perlu nak ketuk dari pintu ke pintu rumah orang untuk menjual.

Pelanggan yang cari saya untuk beli produk Shaklee atau nak Jadi Ahli Shakleedan saya akan Daftar Ahli Shaklee untuk diorang.

Nak tau caranya? Jom sertai team kami. Tips dan teknik ni exclusive untuk team  kami je

Nak tahu lagi Kenapa Kami Pilih Bisnes Shaklee?

 

Nak Daftar Ahli Shaklee sekarang juga?

Tahniah! Anda buat keputusan bijak. Jom Daftar Ahli Shaklee Online dengan mengisi borang Jadi Ahli Shaklee ni >> Borang Daftar Ahli Shaklee Online<<

Atau hubungi hotline kami 012-346 1698 untuk sebarang bantuan