Category: Tips Gout

8 Vitamin Penting Untuk Pesakit Gout – Set Gout Shaklee

Vitamin Penting Untuk Rawat Gout

Gout memang sangat menyakitkan dan menyeksakan. Hanya yang kena je tahu macam mara kesakitan bila kena serangan gout. Nak jalan dan bergerak sakit, nak tidur pun tak boleh dibuatnya.

 

Vitamin Penting Untuk Rawat Gout
Aduh, sakitnya GOUT!

 

Bila gout menyerang memang berdenyut sangat-sangat. Ibu jari pun membengkak merah dan sangat sakit bila disentuh.

 

Selalunya bila dah terlalu sakit doktor akan prescribe beberapa jenis ubat untk redakan bengkak dan redakan kesakitan akibat gout.

 

Sekarang ni ramai yang dah mula cari alternatif untuk ubat gout. Orang dah mula sedar tentang kesan jangka panjang ubat-ubatan dan pentingnya untuk pencegahan.

 

Selain pencegahan, supplement juga boleh membantu meredakan simptom gout. Jom tengok vitamin apa yang sesuai dan sangat bagus untuk pesakit gout.

 

Ada 8 jenis vitamin yang disarankan oleh Dr Anya semasa “Ceramah Kesihatan Beat Gout” bulan lepas. Jom saya kongsikan vitamin-vitamin tersebut.

 

Anda juga perlu baca tentang 9 Cara Rawat Gout, Kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dan Elakkan Serangan Gout Berulang

 

Vitamin Untuk Pesakit Gout 

1. B Complex 

Yang paling bagus ialah yang mengandungi 8 jenis vitamin B penting yang diperlukan badan dan ada Asid Folik. Vitamin B ialah viamin yang penting untuk tindakbalas kimia dihati(untuk buang sel asid urik yang rosak dan tua)

 

Set Gout Shaklee - B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

2. Vitamin C

Penting untuk kurangkan penghasilan asid urik(menghalang enzim Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee - Vita C Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Vita C Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

3. Quercetin, Resveratrol & Curcumin

Bersifat anti-radang dan sangat penting untuk melindungi dan membina semula tisu-tisu badan yang rosak akibat gout.

Vitamin ni paling banyak dalam Elderberry, Anggur dan Apple. Fungsinya menghalang Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

4.Serat

Serat sangat penting untuk menyerap asid urik untuk dibawa keluar daripada badan.

Set Gout Shaklee - Alfalfa Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Alfalfa Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

5. Lemak Omega 3

Omega 3 bersifat anti radang atau redakan bengkak. Pesakit gout, terutama yang sedang mendapat ‘serangan’akan mengalami radang dibahagian sendi. Pengambilan Lemak Omega 3 dapat bantu surutkan bengkak sendi akibat gout tersebut.

Set Gout Shaklee - Omega Guard Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Omega Guard Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

6.Gamma-Linolenic Asid (GLA)

Penting untuk redakan keradangan akibat serangan Gout.

Set Gout Shaklee - GLA Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – GLA Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

7. Kalsium, Magnesium, Copper & Boron

4 nutrisi ini diperlukukan untuk mengelakkan sendi pesakit gout daripada menjadi lebih teruk

Set Gout Shaklee - Ostematrix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Ostematrix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

8. Performance Drink

Membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Masalah utama yang dihadapi oleh pesakit gout ialah kesukaran untuk minum banyak air. Performance Drink membantu mengelakkan kristal asid urik daripada terbentuk.

Set Gout Shaklee - Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

 

Berminat nak dapatkan Set Gout Shaklee ni?

 

Hubungi hotline kami 012-346 1698. Kami akan guide anda cara pengambilan produk shaklee yang betul untuk dapatkan kesan terbaik dengan set ini.

 

Anda boleh juga klik gambar untuk terus membeli Set Gout Shaklee Premium anda. Nak beli vitamin-vitamin pilihan anda je pun boleh

Set Gout Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Klik sini untuk Beli Set Gout Shaklee Premium sekarang juga!

 

Jom tengok video Cara Rawat Gout Secara Semulajadi ni:

Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat, Semulajadi, Selamat dan Berkesan

Nak tau Cara Hilangkan Sakit Tumit Kaki dengan mudah, selamat & berkesan TANPA ubat tahan sakit?

Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat Tahan Sakit
Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat Tahan Sakit

 

Ramai customer hubungi kami untuk hilangkan masalah sakit tumit mereka. Masing-masing nak elakkan daripada makan ubat tahan sakit. Kalau tak makan ubat tahan sakit pulak sakit yakmattt. isk isk

 

Pilihan lain yang diberikan doktor ialah perlu lalui pembedahan untuk membuang lebihan tulang yang tumbuh dibahagian tumit(punca sakit tumit). Walaupun pembedahan tersebut tidak terlalu berisiko, tapi ramai yang sedaya upada untuk mengelakkannya.

 

Alhamdulillah, asbab ikhtiar dengan Set Sakit Tumit Shaklee, ramai yang dah sembuh dan bebas daripada masalah sakit tumit( tentulah dengan cara pengambilan yang betul ye)

 

Bila kami follow-up, masing-masing excited:

“Puan, sakit tumit saya dah hilang dan sembuh. Saya dah boleh kembali berjalan dengan selesa macam dulu. Macam magik pun ada!”

 

Antara Simptom Sakit Tumit yang kerap dialami ialah:

  • Paling menyakitkan masa baru bangun tidur
  • Sakit bila nak mula bergerak selepas duduk atau berdiri terlalu lama
  • Sakit makin berkurangan bila dah lama bergerak(tapi kalau sakit sangat memang tak hilang jugak)
  • Tiada tanda merah atau radang di bahagian tumit yang sakit
  • Tiada tanda-tanda kecederaan di bahagia tumit tersebut melalui pandangan mata kasar

 

Anda ada semua simptom sakit tumit di atas?

 

Jom saya kongsikan Cara Hilangkan Sakit Tumit  yang mudah. Yang paling penting Tanpa Ubat, Semulajadi, Selamat Dan Insyaa Allah Berkesan.

 

Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat, Semulajadi, Selamat Dan Berkesan

  1. Rendam kaki dengan air suam untuk melancarkan aliran darah ke bahagian tumit kaki
  2. Sebelum bergerak(sebaik bangun tidur) buat senaman ringan untuk meregangkan otot dan ligamen di bahagian kaki
  3. Mulakan menapak dengan hujung kaki dahulu, bukan tumit kaki
  4. Amalkan pengambilan supplement semulajadi yang bersifat anti radang
  5. Tambahkan kalsium dalam diet harian untuk membantu memampatkan tulang yang berlebihan dan seterusnya meredakan masalah sakit tumit.

Set Sakit Tumit Shaklee:

Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan
Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan

Omega Guard Shaklee

Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan 2
Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan – Omega Guard Shaklee

 

Minyak ikan shaklee yang berkualiti tinggi sehingga diiktiraf ‘The Finest Fish Oil in the World‘. Omega Guard berfungsi sebagai anti radang. Rasa sakit berlaku kerana adanya keradangan di bahagian tumit kaki. So, untuk meredakan keradangan tersebut, sila la amalkan Omega Guard Shaklee.

 

Ostematrix Shaklee

Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan
Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan – Ostematrix Shaklee

 

Sumber kalsium terbaik yang membantu membekalkan kalsium yang diperlukan oleh badan. Ostematrix membantu memampatkan lebihan tulang dan memberikan kelegaan terhadap rasa sakit tersebut(ia bersifat Natural Tranquilizer @ Penenang semulajadi). Kalau nak dapatkan kalsium pastikan ianya Ostematrix Shakleekerana ia BUKAN SEKADAR KALSIUM!

 

Nak lagi best?

 

Add on sekali Collagen Powder Shaklee. Kolagen penting untuk tulang kerana ia membantu memegang tulang-tulang kita(ibarat gam yang menyambung tulang-tulang)

Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan – Shaklee Collagen Powder
Cara Hilangkan Sakit Tumit Mudah, Tanpa Ubat, Semulajadi Dan Berkesan – Shaklee Collagen Powder

Video Cara Rawat Sakit Tumit Kaki Mudah, Semulajadi & Berkesan: