Category: Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin

Vitamin vs Jamu : Bolehkah Set Bersalin Shaklee ganti herba bersalin.

Baru-baru ini saya ada terbaca satu status di Fabeook. Rentetan ini saya tergerak hati nak tulis satu entry berkenaan vitamin ser bersalin Shaklee vs set bersalin herba/jamu.

Sejak bila vitamin boleh menggantikan herba-herba dan jamu-jamu berkhasiat untuk ibu dalam pantang?

Hari ni terdapat berpuluh-puluh jenama set bersalin :

  1. set bersalin amway
  2. set bersalin tanamera
  3. set bersalin mustika ratu
  4. set bersalin leesa formula
  5. set bersalin salindah
  6. set bersalin afiat
  7. set bersalin nona roguy
  8. set bersalin sendayu tinggi
  9. set bersalin shaklee

 

dan ada banyak lagi jenama set bersalin yang tak sempat saya nak senaraikan semua di sini.

Soalan biasa yang kita dengar dari ibu mengandung yang bakal melahirkan : Bagaimana nak pilih set bersalin dalam lambakan jenama set bersalain di pasaran?

Konsep utama yang perlu ibu-ibu faham ialah : Matlamat pengambilan Set Bersalin ini adalah sama, tak kira jika anda mengambil Set Bersalin Shaklee atau Set Bersalin berasaskan herba dan jamu.

 

Herba dan jamu yang digunakan dalam set bersalin tradisional bertujuan untuk memberikan khasiat penyembuhan kepada ibu.Begitu juga set bersalin Shaklee.

Bezanya ialah, jamu menggunakan bahan-bahan mentah seperti herba dan sebagainya untuk diambil oleh ibu semasa berpantang.

Setelah ibu menelan herba dan jamu berkenaan badan akan memproses bahan tersebut untuk mendapatkan khasiatnya : vitamin, mineral dan sebagainya.

 

Berbeza dengan Set Bersalin Shaklee, khasiat dan nutrient yang diperlukan telah pun di ekstrak dengan pemantauan rapi dan diproses agar boleh terus diambil oleh pengguna tanpa membebankan liver (hati) dan buah pinggang (kidney)

 

Perlu diketahui juga bahawa walaupun jika kita mengambil set bersalin Shaklee, amalan-amalan lain sewaktu dalam pantang seperti :

  1. Bertungku
  2. Berbengkung
  3. Mandi herba
  4. Berurut

Masih tetap dilakukan seperti rutin berpantang lain juga. Maka tiada beza pun sebenrnya dari sudut amalan berpantang, yang berbeza hanyalah dari sudut penjagaan dalaman.

 

set bersalin shaklee vs jamu

 

Pilihan di tangan kita 🙂

Yang penting apa pun yang kita pilih untuk di ambil semasa berpantang nanti pastikan ia benar-benar selamat untuk ibu dan bayi. 🙂

 

 

Testimoni Set Bersalin Shaklee – Review pengguna sejak 1997

Selalu kami mengatakan bahawa Set Bersalin Shaklee adalah Set Bersalin yang selamat buat ibu dan bayi yang menyusu dengan susu ibu, dan juga yang terbaik antara semua jenama yang ada.

 

Mengapa kami berani mengatakan begitu?

 

Sebab kami telah menggunakannya sejak 1997 dan setakat ini Set Bersalin Shaklee telah memberi terlalu banyak manfaat kepada kesihatan penggunanya sehingga hari ini.

 

Antara feedback positif yang kami perolehi dari pengguna Set Bersalin Shaklee sejak tahun 1997 ialah :

  1. Lebih bertenaga dan sihat sepanjang proses berpantang.
  2. Tidak stress dan tidak murung semasa berpantang.
  3. Susu jadi banyak berbanding pengalaman menyusu anak lain.
  4. Pulih dari luka bersalin dalam tempoh yang cepat.
  5. Bayi tidak kembung (tidak colic)
  6. Bayi lebih tenang dan kenyang
  7. Bayi tidak mendapat alahan dan tidak kuning (jaundice)
  8. Badan sihat dan tidak sakit semasa dan selepas tempoh berpantang.

 

 

 

Di bawah ini kami sajikan review dan testimoni dari obu-ibu berpantang yang telah menggunakan set bersalin Shaklee :

 

 

 

Review seterusnya :

 

 

 

Testimoni seterusnya lagi :

 

 

 

 

Lagi testimoni, review dari pengguna :

 

 

 

 

Dan testimoni lagi :

 

 

 

Saya sendiri secara peribadi seorang pengguna Set Bersalin Shaklee set premium sejak tahun 1997.

 

 

Mari kita lihat apa kata beliau :

 

Pengalaman saya menggunakan set berpantang Shaklee sangat lah Fantastik, menyebabkan kesihatan saya pulih dengan begitu cepat sekali berbanding sebelum-sebelum ini.

Yang ketaranya dalam masa 2 minggu kawan-kawan yang ziarah mengatakan muka saya dah merah semula tidak seperti wanita dalam pantang anak kelima berbanding dulu dua bualan masih pucat lagi.

 

 

Yang paling istimewa dan mengujakankan sekali,  pertama kalinya saya mampu menyusukan bayi saya dengan susu badan sepenuhnya.

Ke empat-empat baby sebelum ni, susu memang tak berapa ada dan tak lancar dan amat menyakitkan, so memang dikira gagal dan susu kering semasa dalam pantang.

Sebelum ini saya mengira saya memang tidak mampu menyusukan, tetapi ternyata saya adalah normal cuma disebabkan kekurangan kalsium yang ketara dan lain-lain zat menyebabkan terjadinya masalah tersebut.

 

 

Kesihatan baby pula kali ni memang berbeza, kalau dulu membesar guna susu lembu, banyak sekali masalah-masalah seperti demam, cirit birit, kembung dsb, maka si ibu pun kerap lah MC, ubat pun bermacam-macam warna yang doktor akan preskrip, tapi anak kelima ni

 

Alhamdulillah tak pernah ke klinik sehingga berumur 2 tahun dimana satu nurseri dijangkiti chicken pox, my baby paling lambat kena dan paling cepat sembuh, dalam masa 4-5 hari sahaja dan tak banyak..kalau setakat selsema siang hari,

 

sepanjang malam menyusu, keesokkan pagi kering dengan sendirinya, dengan syarat si ibu which is me..tidak mengabaikan my supplemen. This is really my succes story about set dalam pantang Shaklee.

 

Alhamdulillah

 

 

Oleh kerana kebaikan dan manfaat yang sangat banyak dalam Set Bersalin Shaklee inilah menyebabkan kami berani mengatakan bahawa inilah Set Bersalin Terbaik untuk kesihatan ibu dan juga bayi.

 

Untuk membaca maklumat lanjut berkenaan pengalamn puan berkenaan dengan Shaklee, anda boleh membacanya di website beliau ini.

 mak uda

Hari ini setelah 16 tahun menjadi pengguna Shaklee, puan berkenaan yang kini berusia 51 tahun adalah seorang wanita jelita yang sihat dan bertenaga pada usia ini.

 

Tidakkah puan-puan juga mahu sihat dan cantik sepanjang hayat seperti ini?

 

Bagi ibu-ibu yang ingin mendapatkan Set Bersalin Shaklee anda dari kami, anda boleh mendapatkannya dengan 3 langkah mudah berikut :

 

 

 

Hubungi saya di saluran berikut untuk mendapat konsultasi cadangan produk atau pilihan pakej Shaklee yang sesuai untuk anda.

 

 

 

 

 

 

Set Bersalin Terbaik ialah Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee mungkin adalah Set Bersalin Terbaik berdasarkan kandungan bahan yang digunakan dalam produk Shaklee adalah 100% natural dan selamat.

Set Bersalin Shaklee selamat untuk di ambil oleh ibu berpantang yang menyusukan bayi tanpa ibu-ibu perlu risau tentang jaundice, panas dan sebagainya.

Ini kerana Set Bersalin Shaklee bukan ubat atau drugs, tetapi dibuat dari tumbuhan yang ditanam secara organik dari baka tulen.

Set Bersalin Shaklee juga sesuai untuk ibu yang bersalin secara pembedahan cesarean section.

Tidak menyebabkan panas dan kegatalan seperti set bersalin lain.

Malah kesemua produk yang terkandung dalam siri set bersalin Shaklee selamat untuk di ambil sejak dari tempoh kehamilan lagi.

Set Bersalin Shaklee

Kerana itulah boleh dikatakan Set Bersalin Shaklee adalah Set Bersalin yang sangat ekonomi kerana ia boleh digunakan semasa mengandung sebagai set kehamilan atau vitamin ibu mengandung.

dan seterusnya boleh dilanjutkan penggunaan sebagai vitamin untuk ibu bersalin atau set bersalin.

 

Jimat bukan 🙂

 

Jadi kenapa perlu pening kepala memilih bila yang terbaik sudah ada di depan mata 🙂

 

Jika masih ragu-ragu, apa kata gunakan panduan memilih set bersalin ini untuk membuat keputusan 🙂

 

Untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan set bersalin anda, hubungi kami melalui saluran berikut :

 

 

 

 

Set Bersalin Shaklee Banyakkan Susu

Sebelum ini kita sudah berkenalan dengan Set Bersalin Shaklee Set Asas, iaitu yang mengandungi semua keperluan dalaman untuk ibu bersalin, yang sesuai untuk ibu Bersalin Pembedahan Czer atau Cesarean dan juga Bersalin Normal

Kali ini kita lihat pula satu lagi kombinasi Set Bersalin Shaklee untuk ibu Berpantang yang Menyusukan Bayi.

Set Bersalin Shaklee – Set Extra ini merupakan Set Asas yang ditambah dengan 2 supplement yang sangat baik dalam membantu menyokong keperluan nutrisi ibu yang menyusu.

 

Set Bersalin Shaklee

Manfaat dan keperluan 4 supplement di bahagian kiri dalam gambar di atas, telah pun kita ketahui dari entry tentang Set Bersalin Shaklee – Set Asas

Manakala 2 produk tambahan yang inshaALLAH dapat membantu menyokong keperluan nutrisi ibu menyusu ialah :

ESP Shaklee 

  1. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon dalam badan. Penyusuan susu ibu sangat berkait dengan hormon (prolactine dan oxytocin).
  2. Protein adalah komponen utama susu ibu selepas air. Kurang protein terutama semasa berpantang menyebabkan ibu berpantang sering menghadapi masalah kurang susu.
  3. Protein membantu penyembuhan luka yang pantas dan menyeluruh.

Ostematrix Shaklee

  1. Antara komponen utama dalam susu ibu selain air dan protein, ialah kalsium.
  2. Membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti.
  3. Melegakan otot dan saraf ibu dan elakkan dari tekanan bersama B-Complex dalam Set Bersalin.
  4. Elakkan daripada gigi rosak dan sakit tulang pada ibu.
  5. Ibu menyusu yang tidak mendapat cukup kalsium lazimnya akan mendapat masalah gigi rosak dan sakit tulang.

Ibu dalam Berpantang selepas Bersalin sepatutnya mendapat zat nutrisi yang banyak daripada makanan.

Namun kerana amalan berpantang kita yang bayak mengehadkan pengambilan pelbagai jenis makanan lazim, maka banyak zat-zat penting yang ibu tidak dapat.

Kerana itulah perlunya Set Bersalin yang selamat dan dilengkapi dengan sokongan nutrisi untuk ibu menyusu khususnya bagi anda yang ada masalah penyusuan.

Ini juga antara faktor utama yang menjadi sebab kenapa ibu menyusu memerlukan makanan tambahan.

Walaupun ramai yang menentang idea supplement vs breastfeeding, hakikat yang mereka tak dapat nafikan ialah thousands (or million perhaps?) moms and babies have benefited from Supplements in helping their Breastfeeding journey.

InshaaALLAH jika ibu memenuhi keperluan penyusuan terutama konsep “empty breast more milk supply, full breast slow milk supply” dan konsep “demand vs supply”

susu ibu akan terhasil mencurah-curah dengan pengambilan supplement dan juga makanan seimbang.

Alhamdulillah berdasarkan Testimoni dan Feedback setakat ini hampir 100%  pengguna berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee ini.

Malah rata-rata pengguna menyatakan Harga Set Bersalin Shaklee ini amat jimat dan murah berbanding Set Bersalin lain setelah mereka merasa sendiri Kebaikan Set Bersalin Shaklee ini

Segera dapatkan Set Bersalin dengan menghubungi saya dari salah satu saluran berikut :

Set Bersalin Shaklee – Set Asas

Set Bersalin Shaklee datang dalam 3 pilihan yang di kombinasikan mengikut keperluan dan budget ibu-ibu 🙂

 

Setelah kita mengetahui panduan pemilihan Set Bersalin dan memilih yang terbaik iaitu Set Bersalin Shaklee maka mari kita lihat apakah supplement vitamin Shaklee yang terdapat dalam Set Bersalin Shaklee – Set Asas ini 🙂

 

Set Bersalin Shaklee

Khasiat dan manfaat setiap produk dalam Set Bersalin Shaklee – Set Asas ;

VitaLea Shaklee

  1. Merupakan Multivitamin terbaik yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
  2. Mengandungi iron untuk fungsi menambah darah.
  3. Membantu ibu berpantang yang terpaksa pantang makan untuk dapat zat nutrisi sepenuhnya semasa berpantang.
  4. Membina darah ibu.
  5. Memberi stamina dan tenaga untuk ibu berjaga malam menjaga bayi.

Shaklee B-Complex

  1. Kumpulan vitamin B yang sangat penting dalam menjaga kesihatan saraf.
  2. Membantu mengelakkan ibu dari tekanan/meroyan.
  3. Memberi ketenangan kepada sistem saraf ibu.
  4. Menukarkan makanan yang ibu ambil kepada tenaga – elak gemuk.

Vitamin C Shaklee

  1. Dilepaskan perlahan-lahan ke dalam darah mengikut masa.
  2. Sangat perlu dalam memulihkan luka.
  3. Membantu pemulihan luka dalaman dan luaran.
  4. Memelihara sistem kelenjar ibu.
  5. Menaikkan antibodi semula jadi tubuh.
  6. Jika bayi selsema, ibu ambil extra vitamin C, manfaat antibodi akan mengalir melalui susu dan bayi akan sembuh.

Zinc Shaklee

  1. Sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran.
  2. Banyak dalam ikan haruan, sebab itu orang-orang tua suruh makan ikan haruan, rupanya selain sebab protein, ikan haruan kaya dengan zinc.
  3. Membantu metabolisme b-complex
  4. Mengelakkan rambut ibu dari gugur.

 

Kesimpulannya, set bersalin shaklee sememangnya memenuhi keperluan para ibu beroantang yang memerlukan khasiat untuk pemulihan selepas bersalin.

Pastikan anda mendapatkan nasihat yang betul berkenaan set bersalin dan juga kaitannya dengan penyusuan susu ibu. Dikhuatiri jika tersalah langkah akan memudaratkan bayi yang menyusu.

Set Bersalin Shaklee terbukti selamat dan bermanfaat bukan sahaja kepada ibu berpantang tetapi juga kepada bayi yang menyusu.

Ibu adalah jantung hati keluarga, ibu yang sihat dan gembira akan membahagiakan seluruh isi keluarga 🙂

Selamat berpantang kepada ibu-ibu yang bakal melahirkan dan sedang cuti bersalin 🙂