Category: ESP Shaklee

5 keunikan ESP Shaklee yang buat ramai orang jatuh cinta

ESP SHAKLEE  ialah Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Bagi anda yang baru jatuh cinta dengan Shaklee, tentu pernah mendengar nama ESP Shaklee ni.
Dan sudah tentu anda perasan bahawa ESP ni adalah top product yang sentiasa hot selling di Shaklee.
Tentu anda tertanya-tanya : Apa yang special ESP ni sampai begitu hangat sekali permintaan terhadapnya?
Sehingga Malaysia panick pada bulan Julay yang lalu gara-gara Shaklee kehabisan stock ESP untuk 2 minggu!
Begitu hebat penangan ESP ni.
Hari ini jom kita berkenalan dengan produk paling saya sayang dan paling saya jatuh cinta dalam Shaklee ini.
Apakah ESP ni?
  1. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.
  2. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu.
  3. ESP juga adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
ESP SHAKLEE

Ok kita dah berkenalan dengan ESP, now apakah kebaikan dan manfaat Shaklee ESP ni sehingga ia begitu disukai ramai?

 

Ini antara 5 kelebihan dan keunikan ESP Shaklee yang menjadikan ia sangat bermanfaat terhadap kesihatan dan kecantikan, dan menjadi kesukaan ramai :

  1. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  2. Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  3. Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.
  4. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  5. Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Wah rupanya ESP ni dihasilkan dari kacang siya baka tulen (non-GMO Soy) Alhamdulillah akhirnya ada alternatif protein soya yang sihat yang tidak berbahaya untuk kesihatan.
Ini kerana bagi anda yang belum mengetahui, hampir semua kacang soya yang wujud dalam pasaran hari ini adalah kacang soya terubahsuai secara genetik (Genetically Modified Organism – GMO).
GMO Food ni adalah sangat-sangat berbahaya kepada kesihatan tapi hari ini hampir semua makanan adalah merupakan GMO Food!
Untukmengetahui apaah bahaya GMO Food anda boleh baca di sini.
Kini anda telah tahu tentang ESP dan kebaikannya.
ESP datang dalam satu canister plastik putih krim bebas BPA, dan di pekkan eberat 850g setiap canister.
Harga ESP Shaklee hanya RM150 untuk kegunaan sehingga 3 bulan.
Hanya RM50 sebulan untuk kesihatan dan kecantikan dan untuk memenuhi lompong-lompong protein pada sel dan tisu tubuh anda.
Untuk dapatkan ESP anda sekarang, sms ESP ke 0133011121 dan saya akan berikan arahan mudah selepas menerima SMS anda.
Selamat menghidupkan hari-hari terakhir Ramadhan 🙂
 
 

10 Kebaikan ESP Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan

ESP Shaklee adalah merupakan antara produk terhebat pernah dihasilkan oleh Shaklee. Sya mula mengenali ESP ni pada tahun 19917.
Masa tu nama produk ini ialah Instant Protein.
Walaupun dah melalui penjenamaan semula namun kualiti ESP Shaklee ini semakin bertambah baik dan masih tetap mendapat tempat paling atas dalam senarai kesemua produk Shaklee yang ada.
Jom kita terokai kenapakah ESP Shaklee ni terlalu menambat hati pengguna 🙂
(Amaran : Entry ini panjang hasil kajian mendalam tentang kepentingan protein kepada manusia dan bagaimana ESP Shaklee memenuhi keperluan protein manusia.
Kalau tak bersedia untuk jatuh cinta dengan Shaklee, jangan baca entry ini )

ESP

 

Apakah ESP?

Energizing Soy Protein atau singkatannya ESP adalah satu produk unggul dan premium yang dihasilkan oleh syarikat makanan tambahan semulajadi tertua di dunia, Shaklee Corporation.

ESP merupakan serbuk protein yang di hasilkan daripada kacang soya baka tulen, atau dalam bahasa sains dikenali sebagai Non-GMO (Non genetically modified organism).

Iaitu kacang soya asli yang tidak mengalami perubahan sturktur genteik melalui pelbagai kaedah dalam kejuruteraan genetik. Ini bermakna serbuk soya ESP adalah serbuk soya yang tulen.

 

Apa akan terjadi jika manusia tidak mendapat protein yang secukupnya?

Seseorang yang kekurangan protein akan mengalami masalah berikut ::

  1. Menurunkan daya tahan tubuh terhadap penyakit – akan kerap sakit.
  2. Bagi kanak-kanak, kekurangan protein menyebabkan terganggunya perkembangan tumbesaran tubuh, otak dan minda .
  3. Kekurangan protein yang kritikal pada kanak-kanak akan mengakibatkan kwashiorkor dan kerencatan akal.
  4. Kulit akan kusam dan kasar serta kendur.
  5. Luka lambat sembuh.
  6. Otot menjadi lembik dan kendur
  7. Lemah tenaga seksual
  8. dan banyak lagi kesan buruk akibat kekurangan protein.
https://i0.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/Starved_girl.jpg/170px-Starved_girl.jpg?w=640
Kanak-kanak yang mengidap Kwashiorkor akibat tidak mendapat zat protein.

 

Apakah kebaikan ESP?

  1. Diiktiraf di seluruh dunia selama lebih 50 tahun.
  2. Menjalani kajian klinikal yang paling banyak.
  3. Diproses di bawah suhu rendah untuk mengekalkan kualiti protein.
  4. Setiap tin ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
  5. Mengandungi 22 jenis asid amino.
  6. Satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.
  7. Indeks glisemik (GI) yang rendah, oleh itu tenaga dari ESP dilepaskan perlahan-lahan ke dalam darah untuk jangka masa yang panjang, jadi badan akan mendapat bekalan tenaga yang optimum untuk tempoh masa yang panjang.
  8. Mengandungi Isoflavone yang terbukti secara klinikal boleh mengurangkan hot flushes di kalangan wanita menopause, menurunkan kadar kolesterol dalam darah dan mencegah osteoporosis.
  9. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak sehingga ke golongan warga tua.
  10. Rasanya sedap dan berkrim disukai semua 🙂
Berikut adalah kajian klinikal berkenaan isoflavone ::

Adakah ESP halal?

Berikut adalah pengesahan HALAL bagi ESP dan semua produk Shaklee corporaton.

http://3.bp.blogspot.com/-9kOR1dV8ICQ/T-vYbDVqGHI/AAAAAAAABNM/m12A3NfSWqU/s1600/SIJIL-HALAL-shaklee.jpg

Testimonial ESP Shaklee?

Terdapat banyak feedback dan testimoni positif yang diperolehi dari mereka yang telah mengambil ESP dan menikmati keberkesanannya. Mari kita lihat apa kata mereka :

Klik di sini untuk melihat pelbagai Testimonial Shaklee ESP dari pengguna-pengguna yang telah pun menikmati keberkesanan dan manfaat kesihatan produk hebat ini 🙂

 

 

 

 

Bagaimana saya nak dapatkan ESP Shaklee ni dan berapakah Harga ESP Shaklee?

 

 

Harga ESP Shaklee ialah RM150 sahaja. Anda boleh mendapatkannya dengan menghubungi saya di saluran berikut:

Mighty 3 Gems – Kenapa saya sangat sukakannya.

 

Kenapa Saya suka sangat Mighty 3 Gems ?

Sebab yang utama ialah kerana ia  supplement yang  SUPER SEDAPPP (dan saya ialah penggemar supplement dan penggemar makanan sedap :))

Di samping itu, dengan menikmati kesedapan supplement ini, ia telah memenuhi keperluan gizi dan nutrient seharian saya.

Protein

Saya seorang yang tak berapa suka makan daging sebab saya cepat was-was…contohnya ayam, adakah betul cara sembelihannya, adakah di beri makan sumber yang halal, dan banyak perkara yang saya fikir. Benda-benda begini menyebabkan saya tak makan ayam sangat kecuali dapat dari sumbr yang diyakini. Ikan pun sama, saya akan fikir dah berapa lama dia peram ikan ni dengan formalin, ikan ni ada pernah termakan logam berat tak masa hidup dulu, karang kalau aku makan aku sekali dengan anak aku dapat logam berat yang sangat carceinogenic tu..alahai saya banyak sangat fikir..hehehe

Tapi dengan adanya ESP, alhamdulillah saya dapat memenuhi keperluan protein harian saya sebanyak 14 gram sehari, dan yang penting saya menikmatinya dengan lazat, sihat dan tanpa was-was…bi izniLLAH, alhamdulillah 🙂

Vitamins dan minerals

Komponen yang tak terlalu banyak diperlukan oleh badan, tergolong dalam mikronutrient tetapi kekurangannya boleh menyebabkan kesan buruk pada kesihatan. Malah banyak penyakit hari ini adlaah disebabkan masalah nutrisi, bukan kuman.

Saya seorang yang sangat takut makan buah dan sayur kecuali yang ditanam sendiri…sebab saya takut pesticide. Tahukah anda negara kita tidak ada peruntukan undang-undang ang menghalang penggunaan racun serangga secara besar-besaram dalam sektor pertanian? maka agaknya bila buah dan sayur di tanam dan di sembur racun serangga, ke mana racun-racun ini pergi ya? Jawapannya ialah pada bahagian-bahagian dalam tumbuhan itu sendiri.

Saya hanya akan makan sayur dan buah organic, tapi itu pun ak banyak sebab pensijilan organic dalam Malaysia ni belum benar-benar meyakinkan…
Jadi option saya ialah makan ulam-ulam yang di tanam sendiri, sambil makan sayur dan buah organic di samping mengambil supplement untuk chelate sebarang logam berat yang termasukd alam sistem saya.
Alhamdulillah dengan Mealshakes, saya boleh provide makanan yang sihat dan selamat yang kaya nutrisi buat anak-anak saya tanpa rasa khuatir terhadap racun, pesticide, antibiotik, dadah tersesat ke dalam makanan dan sebagainya. Masalah utama Mealshakes ni ialah ia sangat sedapppp..ehehe…berebut-rebut saya dengan anak-anak nak minum setiap kali saya bancuh. Dengan 3 hidangan, inshaALLAH memenuhi keperluan nutrient harian 100% menurut USFDA…

Dan performance Drink dalam set Mighty 3 Gems ni saya dah anggap macam 1st aid kit sebab bila anak demam, saya akan berikan Performance untuk bantu hydrate tubuhnya..(alhamdulillah anak saya jarangggg sangat demam) Dan jika saya flu, saya akan minum Performance instead of makan uabt doctor, alhamdulillah saya gembira kerana hidup bebas dadah setakat ini 🙂

Mighty 3 Gems ini amat tepat untuk :

  1. Golongan muda belia yang aktif dan perlukan tenaga dari sumber yang sihat, cepat dan lazat.
  2. Golongan pelajar yang mana otak mereka memrlukan extra energy dari glucose, serta memerlukan bekalan oksigen yang lebih  untuk otak, untuk fungsi pembelajaran dan fokus yang optimum.
  3. Kanak-kanak yang sedang membesar
  4. Setiap keluarga yang mempunyai kanak-kanak sedang membesar.
  5. Setiap keluarga yang mempunyai ibu yang sedang hamil atau menyusukan.
  6. Warga tua yang sudah hilang selera makan atau ingin menjaga diet sihat.
  7. Ibu yang sedang berpantang, anda kan banyak benda tak boleh makan, dikhuatiri terjejas proses pemulihan dan penyusuan disebabkan berpantang..maka inilah jawapan kasih untuk ibu berpantang.
  8. Special kalau tengah berpuasa, memang set ini amat tepat untuk memenuhi keperluan bendalir dan nutrient harian individu.
  9. Golongan anti pil, anti kapsul dan anti tablet…ramai yang sebenarnya bukan taknak ambil vitamin tapi tak boleh menelan tablet (ini bukan benda asing, ramai tau yang camni) jadinya set Mighty 3 Gems ni adalah jawapan kasih untuk anda..sekarang anda boleh ambil supplement yang sedap setaraf aiskrim Mc Flurry  Mc Donald 🙂

Fungsi setiap satu dari komponen Mighty 3 Gems adalah berbeza ::

1) ESP – untuk pembinaan sel dan tisu termasuk darah (WOW sangat perfect untuk orang pregnant macam saya :)…..rasanya pun sodap macam eskrem tokse doh makey ferrous fumarate dgn iberet 🙂 )

2) Performance Drink – satu lagi produk berhantu dari Shaklee selepas ESP….membekalkan elektrolit dan tenaga berpanjangan menerusi formula unik dan patented dari Shaklee : OPTICARB…

If anak2 tengah demam, HFMD,dan segala tak sihat…inilah jawapan untuk membekalkan bendalir dalam badan, fungsi sama macm ORS tapi lebih berkhasiat dan bermanfaat sebab ada 3 karbohidrat unik + OPTICARB 🙂

3)Mealshakes – multivitamin dan multimineral dalam bentuk serbuk, untuk memenuhi keperluan nutrient harian menerusi pendekatan sihatd an sedap..rasanya yang sesedap Mc Flurry ice cream menyebabkan anda akan berebut dengan anak2 dan suami setiap kali membancuhnya…WAS…ini super sedap dan super mengenyangkan 🙂
kalau orang pregnant macam saya dan dah masuk fasa heartburn dan muntah segala, memang inilah jawapan kasihnya 🙂

Ok cukuplah saya mengomel hari ini 🙂

Jika anda berminat nak order apa-apa saja produk Shaklee, boleh contact saya melalui saluran berikut ::

Telefon/WhatsApp : 012-346 1698