Anda mengalami masalah sembelit? Nak cari Cara Atasi Masalah Sembelit dan Tips Untuk Elak Sembelit?

Cara Atasi Masalah Sembelit Dan Tips Elak Sembelit

SEMBELIT. Dengar je pun dah terbayang betapa seksanya bila kena sembelit.

 

Duduk lama dalam tandas. Beria meneran tapi tak berjaya membuang.

 

Sangat menyeksakannnn. Saya sendiri pun pernah mengalami masalah sembelit.

Pengalaman sembelit yang paling menakutkan saya ialah selepas bersalin anak pertama dulu.

 

Sampai berpeluh duduk meneran dalam tandas. Bila tak berjaya, saya keluar. Dok ulang beberapa kali keluar masuk tandas tapi tak berjaya jugak.

 

Puas la minum ubat pelembut najis yang doktor pakar sakit puan bagi tapi tak berkesan juga.

 

Akhirnya lepas beberapa kali cubaan baru berjaya. Sangat menakutkan kalau nak gambarkan kesakitannya. isk isk

 

Jom saya kongsikan tips elak sembelit.

 

7 Tips Elak Sembelit Secara Semulajadi

 

1.Minum air putih secukupnya. Sebaiknya 2-3 liter sehari. Gunakan formula 25kg = 1 liter air.

 

2.Banyakkan makan makanan berserat seperti sayur hijau berdaun, bijirin dan kurma. Serat sangat penting untuk melancarkan proses pembuangan.

 

3. Amalkan rutin bersenam. Sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

 

4. Membuang bila ada gesaan nak membuang. Jangan bertangguh.

 

5. Kurangkan Protein dalam diet harian.

 

6. Banyakkan pengambilan buah-buahan.

 

7. Tambahkan Asid Lemak Sihat dalam pemakanan harian anda.

 

 

3 Cara Atasi Masalah Sembelit Yang Mudah Dan Berkesan

 

1.Minum jus buah-buahan yang dapat membantu melancarkan pembuangan. Antara jus yang digalakkan ialah jus Prune, jus oren dan jus mangga.

 

2. Makan buah-buahan yang memberi kesan segera untuk membuang. Antaranya ialah betik, mangga dan oren

 

3. Ambil produk semulajadi yang terbukti dapat membantu masalah sembelit.

 

 

Produk Cadangan Untuk Atasi Masalah Sembelit Yang Cepat Dan Berkesan

 

1.Herblax

Berfungsi sebagai julap untuk memberi gesaan segera untuk membuang. Herblax ni mempunyai cara makan yang istimewa dan tidak boleh sebarangan kerana ia adalah julap.

 

2. Alfalfa Complex

Sumber serat semulajadi yang terbaik. Alternatif untuk anda yang kurang gemar makan sayur ataupun buah-buahan.

 

3. Ostematrix

Sumber kalsium penting untuk pengawalan otot pembuangan. Ia juga mengandungi Magensium yang dapat membantu melembutkan najis.

 

Nak dapatkan Set Atasi Sembelit ni?

 

Klik sini untuk belian online:

Cara Atasi Masalah Sembelit Dan Tips Elak Sembelit - Set Sembelit Shaklee
Klik sini untuk beli melalui online sekarang juga!

 

Nak dapatkan daripada kami?

 

Type ‘SEMBELIT‘ dan whatsapp ke 012-346 1698 untuk kami bantu anda atasi masalah sembelit.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *