Walaupun dah berhenti kerja tapi mampu bagi mak ayah duit tiap-tiap bulan tanpa gagal. Mampu bagi mak ayah vitamin-vitamin shaklee setiap bulan. Alhamdulillah

 

Bercuti-ke-hatyai

Sesi makan Dim Sum di Hatyai 🙂

 

 

Bisnes Shaklee - Belanja Keluarga Makan

Makan Thai Food dengan mak abah

 

Ada time freedom, so bebas nak spend time dengan anak/keluarga dan dalam masa yang sama ada strong income. Bebas nak bercuti anytime. Paling penting ada duit untuk pergi bercuti dengan keluarga tersayang. 

.

Bisnes Shaklee - Bercuti Ke Melbourne

Mereaslisasikan impian anak-anak nak main salji di Australia

 

 

Bercuti Ke Korea Dengan Bonus Shaklee

Berhanbok dan berbaju melayu di Jeju 🙂

 

 

bercuti-ke-jeju-dengan-keluarga

Ni la antara yang saya paling syukur sangat-sangat sejak berbisnes shaklee. Nak-nak pulak bila dah berjaya berhenti kerja hampir 4 tahun yang lalu.

 

Ramai orang berhenti kerja dan pendapatan terus zero. In fact itu jugalah yang saya dan suami risau masa decide nak berhenti kerja dulu. Alhamdulillah rupanya saya pulak sebaliknya. Syukur sangat-sangat kenal bisnes shaklee ni masa bekerja dulu. Atleast saya dah berjaya bina ‘base’ bisnes yang kukuh sebelum berhenti kerja.

 

Salah satu nasihat yang saya pegang sebelum berhenti kerja dulu ialah “kena ada saving minimum 6 bulan bulan gaji kalau nak berhenti kerja”. Saving ni sebagai back up kalau bisnes kita tak stable etc. Saya sendiri memang sediakan saving setahun gaji.

 

Alhamdulillah juga sebab base bisnes dah kukuh. Saya usaha disiplinkan diri untuk ada rutin bisnes yang betul. Sebabnya sebelum berhenti dulu saya dah pernah dengar/baca ramai yang ‘lost’ bila berhenti kerja. So bila dah disiplinkan diri dari awal, memang boleh nampak dan rasa ‘transition’ daripada title Pegawai Bank kepada Shaklee Business Leader ‘smooth’ je. Alhamdulillah syukur. 

 

Kepada kawan-kawan yang sedang berbisnes sambil bekerja, buat la sungguh-sungguh sampai dapat tuai hasil yang diimpikan. Jangan jadikan sibuk bekerja sampai tak sempat atau malas nak buat kerja-kerja bisnes. Inikan bisnes kita sendiri? 

 

Bak kata my mentor, “Bina aset dari sekarang”.

 

Psst, Bisnes Shaklee tak mudah tapi SIMPLE! 😉

 

Kalau berminat nak join team Infinity dan buat Bisnes Shaklee macam saya, whatsapp je 012-346 1698 atau klik je link kat bawah ni k! 

Saya Nak Buat Bisnes Shaklee

 

#MentorBisnesShaklee

#BisnesRTI