Gout memang sangat menyakitkan dan menyeksakan. Hanya yang kena je tahu macam mara kesakitan bila kena serangan gout. Nak jalan dan bergerak sakit, nak tidur pun tak boleh dibuatnya.

 

Vitamin Penting Untuk Rawat Gout
Aduh, sakitnya GOUT!

 

Bila gout menyerang memang berdenyut sangat-sangat. Ibu jari pun membengkak merah dan sangat sakit bila disentuh.

 

Selalunya bila dah terlalu sakit doktor akan prescribe beberapa jenis ubat untk redakan bengkak dan redakan kesakitan akibat gout.

 

Sekarang ni ramai yang dah mula cari alternatif untuk ubat gout. Orang dah mula sedar tentang kesan jangka panjang ubat-ubatan dan pentingnya untuk pencegahan.

 

Selain pencegahan, supplement juga boleh membantu meredakan simptom gout. Jom tengok vitamin apa yang sesuai dan sangat bagus untuk pesakit gout.

 

Ada 8 jenis vitamin yang disarankan oleh Dr Anya semasa “Ceramah Kesihatan Beat Gout” bulan lepas. Jom saya kongsikan vitamin-vitamin tersebut.

 

Anda juga perlu baca tentang 9 Cara Rawat Gout, Kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dan Elakkan Serangan Gout Berulang

 

Vitamin Untuk Pesakit Gout 

1. B Complex 

Yang paling bagus ialah yang mengandungi 8 jenis vitamin B penting yang diperlukan badan dan ada Asid Folik. Vitamin B ialah viamin yang penting untuk tindakbalas kimia dihati(untuk buang sel asid urik yang rosak dan tua)

 

Set Gout Shaklee - B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

2. Vitamin C

Penting untuk kurangkan penghasilan asid urik(menghalang enzim Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee - Vita C Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Vita C Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

3. Quercetin, Resveratrol & Curcumin

Bersifat anti-radang dan sangat penting untuk melindungi dan membina semula tisu-tisu badan yang rosak akibat gout.

Vitamin ni paling banyak dalam Elderberry, Anggur dan Apple. Fungsinya menghalang Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

4.Serat

Serat sangat penting untuk menyerap asid urik untuk dibawa keluar daripada badan.

Set Gout Shaklee - Alfalfa Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Alfalfa Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

5. Lemak Omega 3

Omega 3 bersifat anti radang atau redakan bengkak. Pesakit gout, terutama yang sedang mendapat ‘serangan’akan mengalami radang dibahagian sendi. Pengambilan Lemak Omega 3 dapat bantu surutkan bengkak sendi akibat gout tersebut.

Set Gout Shaklee - Omega Guard Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Omega Guard Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

6.Gamma-Linolenic Asid (GLA)

Penting untuk redakan keradangan akibat serangan Gout.

Set Gout Shaklee - GLA Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – GLA Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

7. Kalsium, Magnesium, Copper & Boron

4 nutrisi ini diperlukukan untuk mengelakkan sendi pesakit gout daripada menjadi lebih teruk

Set Gout Shaklee - Ostematrix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Ostematrix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

8. Performance Drink

Membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Masalah utama yang dihadapi oleh pesakit gout ialah kesukaran untuk minum banyak air. Performance Drink membantu mengelakkan kristal asid urik daripada terbentuk.

Set Gout Shaklee - Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

 

Berminat nak dapatkan Set Gout Shaklee ni?

 

Hubungi hotline kami 012-346 1698. Kami akan guide anda cara pengambilan produk shaklee yang betul untuk dapatkan kesan terbaik dengan set ini.

 

Anda boleh juga klik gambar untuk terus membeli Set Gout Shaklee Premium anda. Nak beli vitamin-vitamin pilihan anda je pun boleh

Set Gout Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Klik sini untuk Beli Set Gout Shaklee Premium sekarang juga!

 

Jom tengok video Cara Rawat Gout Secara Semulajadi ni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *