Stress nak pilih skin care sebab kulit anda jenis sensitif? Tak tau nak pilih yang mana? Dah banyak berhabis duit beli skin care tapi tak sesuai? Jom saya kongsikan Tips Pilih Skin Care Terbaik Untuk Kulit Sensitif.

 

Tips Pilih Skin Care Terbaik Untuk Kulit Sensitif - Skincare Terbaik Untuk Kulit Sensitif

7 Tips Pilih Skin Care Terbaik Untuk Kulit Sensitif – Skincare Terbaik Untuk Kulit Sensitif

 

Pemilik kulit sensitif memang selalu dalam dilema nak pilih skin care atau produk penjagaan kulit muka. Kebanyakan produk skin care di pasaran tak sesuai malah boleh menyebabkan kulit jadi lagi teruk.

 

Bila pilih produk semulajadi pulak, ia langsung tak berkesan.

 

Sebab tu akhirnya ramai yang pilih untuk tak pakai apa-apa skin care.

 

Masalahnya, tanpa skin care yang betul kulit akan kotor, kusam dan terdedah kepada sinaran UV.

 

7 Tips Pilih Skin Care Terbaik Untuk Kulit Sensitif

 

1. Pilih produk yg 100% berasaskan tumbuhan, organic TAPI BERKESAN. Macam mana nak tau berkesan atau tak? Teruskan baca sampai habis k.

 

2. Pilih produk yang ada label HYPOALLERGENIC dan telah diuji oleh pakar Dermatology. Produk skincare yang ada kedua-dua label ni lebih selamat untuk kulit sensitif.

 

3. Pilih cleanser yg bukan berasaskan sabun. Cleanser sangat penting untuk bersihkan kulit muka daripada kekotoran. Masalahnya bila cleanser tersebut berasaskan sabun, ia boleh mengeringkan dan merengsakan pemilik kulit sensitif.

 

4. Pilih skin care yg bebas bahan kimia berbahaya. Sekarang ni kebanyakan skin care di pasaran mengandungi pelbagai bahan kimia berbahaya. Antaranya bahan kimia yang banyak digunakan ialah Hidrokuinon, Merkuri, Plumbum dan lain-lain.

 

5. Pilih produk skin care tanpa pewangi sbb ia blh menyebabkan iritasi pada kulit sensitif. Bau yang wangi memang best tapi bila dicampur ke dalam skin care ia akan mengakibatkan kulit anda meradang, kemerah-merahan dan mungkin juga naik bintik-bintik.

 

6. Pilih produk yang ada fungsi anti radang sebab kulit sensitif sangat mudah jadi radang, punca kulit jadi merah, mengelupas dan naik bintik-bintik atau jerawat.

 

7. Pilih produk skin care yg ada ujian klinikal dan terbukti berkesan tanpa menganiaya haiwan(jalankan ujian ke atas haiwan). Ujian klinikal akan membuktikan bahawa produk skin care tersebut betul-betul selamat dan berkesan.

 

Jangan lupa untuk pastikan ujian tersebut dijalankan ke atas manusia, bukannya haiwan. Sebabnya anda yang akan pakai skin care tersebut, bukan haiwan.

 

Wahhh, alangkah bestnya kalau ada skin care yang ada semua ciri-ciri niiii. Tapi ada ke?

 

 

Berita baik untuk anda skin care Youth Shaklee la yang anda cari selama ni.

 

Nak tahu kenapa Youth Shaklee sangat sesuai untuk kulit sensitif anda?

 

Jom baca kat sini >> 7 Sebab Kenapa Youth Shaklee Skin Care Terbaik Untuk Kulit Sensitif <<