Cara Atasi Bengkak Susu atau Redakan Bengkak Payudara, 2 tips ni memang ramai ibu berpantang dan ibu menyusu yang cari.

Bengkak Susu atau Bengkak Payudara memang sangat menyakitkan. Boleh sampai demam la dibuatnya.

Paling menakutkan ia boleh mengakibatkan ‘breast abcess’ yang akhirnya doktor akan bedah payudara anda untuk buang nanah di saluran susu yang tersumbat tu.

Takutkan? Sebab tu la kena atasi masalah bengkak susu secepat mungkin. Sebaiknya jangan sampai lebih daripada 3 hari. Takut dah ada jangkitan kuman dan bernanah. Nauzubillahiminzalik.

Nak tau Cara Atasi Bengkak Susu? Jom saya kongsikan supaya anda boleh surutkan Payudara Bengkak tu

Cara Atasi Bengkak Susu Paling Cepat Tanpa Keringkan Susu Ibu

Sebenarnya ada banyak petua untuk atasi bengkak susu. Tapi kena hati-hati sebab kebanyakan tips bolwh mengakibatkan susu badan kering. Cara yang saya kongsikan di bawah ni Insyaa Allah takkan keringkan susu badan.

1. Tuam payudara bengkak dengan tuala panas-panas suam(jangan terlalu panas, takut melecet pulak) untuk lancarkan saluran susu yang tersumbat. Kalau payudara anda nampak kemerah-merahan, tuam dengan tuaman sejuk dulu untuk redakan radang pada payudara.

2. Urut perlahan secara bulatan. Tekan perlahan dibahagian yang tersumbat dan urut mengikut bulatan kecil.

3. Mandi dengan air suam. Ni pun akan bantu lancarkan saluran susu yang tersumbat.

4. Urut perlahan dari bahagian atas payudara ke bahagian aereola/puting.

5. Kerapkan penyusuan susu ibu. Hisapan bayi adalah ragsangan terbaik untuk melancarkan saluran susu ang tersumbat.

 

6. Pam menggunakan pam susu. Jika cara 1-5 tak berjaya, anda boleh juga gunakan pam susu sebagai alternatif untuk atasi masalah bengkak susu.

 

7. Ambil Set Bengkak Susu Shaklee. Set Bengkak Susu Shaklee ada 2 produk iaitu, Lecithin dan Garlic. Lecithin berfungsi untuk melancarkan saluran susu yang tersumbat. Garlic pula bertindak sebagai antibiotik semulajadi. Garlic penting untuk memastikan tiada jangkitan kuman dan nanah di saluran susu yang tersumbat.

 

Anda boleh ikhtiar dengan semua Cara Atasi Bengkak Susu di atas. Tapi kalau nak kesan yang paling cepat untuk redakan payudara bengkak, saya amalkan tips ke 7. Insyaa Allah masalah Bengkak susu akan surut dengan lebih cepat.

 

Dan yang paling penting, penghasilan susu ibu pun tak kering atau terganggu.

 

Nak dapatkan Set Bengkak Susu Shaklee ni? Klik sini untuk Beli Set Bengkak Susu terus dari Shaklee HQ >> Beli Shaklee Online <<

 

Atau kalau nak beli daripada kami Pengedar Shaklee pun boleh. Anda hanya perlu type ‘BENGKAK SUSU‘ dan Whatsapp ke 012-346 1698 sekarang juga!