Adakah anda di antara ibu-ibu yang mengalami masalah keletihan, kurang tenaga, stress akibat kerja pejabat/rumah?

 

 

 

Tahukah anda bagaimana pengambilan suplemen vitamin boleh membantu dalam masalah anda?

Vitamin dan mineral sebenarnya bukan booster tenaga, malah ia tiada kalori mahupun protein. Vitamin dan mineral bertindak sebagai pemangkin kepada penukaran bahan bakar dari makanan kita kepada tenaga.

Oleh itu, vitamin dan mineral amat penting kerana kekurangannya menjadikan proses metabolisma tenaga boleh terganggu. Malah boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya kencing manis.

Apakah rangkaian vitamin yang boleh membantu dalam penjanaan tenaga?

1. VITALEA IRON FORMULA

Multivitamin yang memenuhi keperluan US RDI untuk vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh ibu.

Zat besi (iron) adalah penting dalam pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah ke seluruh tubuh. Kekurangan oksigen akibat kurang hemoglobin menjadikan tubuh kita lesu dan penat.

2. B COMPLEX

B Complex ada pelbagai fungsi antaranya ::

  • pembinaan sel darah merah,
  • sokongan fungsi saraf,
  • membantu penyerapan vitamin,
  • menukarkan gula kepada tenaga (key paling penting dalam menghindarkan kegemukan dan diabetes), sintesis protin
  • dan sebagainya.

3. VITAMIN C

Produk terhangat di alam maya, vitamin C Shaklee berkapasiti 500mg setiap tablet, dengan formulasi unik di mana vitamin C ini dilepaskan secara perlahan-lahan dan beransu-ansur ke dalam darah untuk memastikan tubuh mendapat bekalan vitamin-C secara berpanjangan, ini kerana vitamin-C amat mudah termusnah dengan pelbagai faktor. Tetapi dengan teknologi pelepasan masa (sustained release) oleh Shaklee, vitamin C akan sentiasa dibekalkan ke dalam darah secara tetap.

Penting dalam membina imuniti dan menghapuskan radikal bebas. Vitamin C penting untuk sintesis carnitine yang berperanan menjana tenaga dari lemak.

Ketiga-tiga vitamin di atas kami gabungkan dalam SET A OPTIMUM khas untuk para ibu yang tercari-cari penyelesaian vitamin untuk masalah badan letih dan lesu 🙂