Vitamin Ibu Menyusu – Set Breastfeeding Shaklee yang terbukti keberkesanannya.

Kami di Vitamin Ibu amat gembira dan bersyukur kepada ALLAH kerana sepanjang 5 tahun menjalani proses penyusuan susu ibu, kami dapat menyaksikan kesedaran terhadap penyusuan susu ibu telah meningkat dengan pesat sekali.

 

Bukan itu sahaja, ibu-ibu menyusu hari ini semakin bijak dalam memilih dan memvariasikan pengambilan makanan untuk mencapai penghasilan susuibu yang baik disamping menambah dan meningkatkan pengeluaran susuibu.

 

Kita dapat lihat kini makin ramai ibu menyusu yang mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, rangkaian vitamin yang disarankan untuk ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu telah membantu ramai ibu menjalani kehidupan yang lebih berkualiti. Set breastfeeding Shaklee bukan sekadar milk booster (membanyakkan susu) tetapi ia adalah rangkaian vitamin dan mineral keperluan ibu yang menyusukan anak. Setelah hampir 4 tahun, berikut adalah manfaat dan faedah yang diperolehi oleh ibu-ibu menyusu yang mengamalkan set breastfeeding atau set penyusuan susuibu:

  1. Lebih bertenaga
  2. Kurang stress/tekanan perasaan
  3. Mengelakkan meroyan
  4. Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  5. Kurang mengantuk (di waktu yang tak sepatutnya mengantuk)
  6. Perbaiki keintiman suami isteri
  7. Memiliki wajah berseri-seri
  8. Mencantikkan kulit dan kuku
  9. Mengawal berat badan
  10. Membanyakkan susu ibu

Terdapat juga komen-komen yang mengatakan tidak perlu pengambilan vitamin sekiranya pemakanan seharian ibu telah memenuhi keprluan piramid makanan. Sebenarnya, ada banyak faktor yang telah merosakkan kualiti dan nutrisi makanan pada hari ini, di mana faktor-faktor ini berlaku kebanyakannya semasa dari fasa penanaman dan semaian lagi. Ini akan dibincangkan dalam entry akan datang.

Kadangkala pemakanan kita seharian walaupun sudah cukup, tapi banyak perkara yang boleh memberi kesan terhadap penyerapan vitamin oleh tubuh kita, misalnya:

  • Sumber makanan dan cara masakan yang merosakkan nutrien
  • Stress
  • Pencemaran udara
  • Usus yang ‘kotor’ dan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik
  • Kurang rehat dan kurang tidur
  • Pemakanan yang tidak seimbang (sekadar kenyang saja)

Jadi, salah satu pilihan yang ada, terutama kepada ibu yang menyusukan anak.. Kerana seorang ibu yang menyusu itu berkhidmat untuk 3 pihak : dirinya, anaknya, dan suaminya –  

  1. dirinya perlu penjagaan luaran dan dalaman;  
  2. anaknya perlu pernjagaan, asuhan dan SUSU IBU!  
  3. Suaminya perlukan layanan dari isteri – maka bertambah-tambah tanggungjawab seorang ibu menyusu.

Kerana itulah set breastfeeding Shaklee disusun sebegitu rupa, agar memenuhi keperluan nutrien seorang ibu. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi yang ditanam secara organik, pasti selamat dan sesuai buat semua.
Nak yang lebih segar? Kupaslah sendiri dari ladang :)

set breastfeeding shaklee 

Terdapat lebih 4 pilihan rangkaian vitamin ibu menyusu dari Shaklee. Untuk mendapatkan maklumat lanjut serta konsultasi berkenaan set manakah yang menepati keperluan tubuh anda, hubungi Vitamin Ibu segera.

Hubungi kami segera untuk PAKEJ ISTIMEWA dan BUDGET SET untuk Set Breastfeeding Shaklee! Hanya di Vitamin Ibu.

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

4 Comments on Vitamin Ibu Menyusu – Set Breastfeeding Shaklee yang terbukti keberkesanannya.

  1. syuhada
    25 April, 2015 at 3:39 pm (2 years ago)

    bayi sy brumur 4 bulan lbih..bru dijangkiti eczima..blh ke gunakn produk ni yg mngndungi protein soya..sbb minum susu isomil soya pn de alergi lgi.hrp blh bantu saya krana susu bdn pn mkin kurg

    Reply
  2. Siti Azura Mohd Zaini
    2 October, 2013 at 4:44 pm (4 years ago)

    Salam… saya sedang mengandung anak ke 4 ..insyaAllah nx month due.. mak mertua saya dah belikan set bersalin leesa formula sbb dulu2 mmg saya guna set tu.. so nak tak nak kene makan gak la nanti ..tp saya berminat dgn set menyusu shaklee ni ..kalau saya makan bersekali dengan set leesa formula tu boleh tak? saya nak sgt ekslusif menyusukn anak saya nanti spai 2 thn..yg lepas2 hanya berjaya fully breastfeed setahun je sbb stok makin kurang…kalau boleh apakah produk shaklee yg diperlukan dan berapakah harganya ?

    Reply
    • Pengurus VitaminIbu
      2 October, 2013 at 10:27 pm (4 years ago)

      Salam dear saya dah reply di email ya 🙂

      terima kasih 🙂

      basically takde masalah makan Shaklee dengan supplement lain.

      terima kasih 🙂

      Reply
  3. Amiza
    5 September, 2013 at 1:07 pm (4 years ago)

    Saya baru bsalin apakah vitamin yg diperlukan dan berapa harganya

    Reply

Leave a Reply