Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit

Saya pilih tua dan sihat. Korang pulak?

Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit 2

 

Saya selalu cerita dengan encik suami, “kalau boleh biar la kita panjang umur dan sihat supaya nanti boleh tengok Dina, Syahmi dan Aira kahwin dengan pasangan masing-masing  dan beranak-pinak”.

 

Tak nak la panjang umur tapi dok sakit sana-sini. Nanti kesian kat anak-anak dan suami kena uruskan kita pulak. Paling saya takut diorang dapat dosa sebab ‘ter’buat saya kecik hati sebab kepenatan. Almaklumlah, orang sakit kan selalu terlebih sensitive.

 

Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit 2

 

Lagi menyedihkan kalau terpaksa habiskan masa di katil hospital. Asyik kena cucuk dan tebuk je. Nauzubillahiminzalik.

 

Sebab tu la saya pilih untuk jadi TUA DAN SIHAT. Saya nak nikmati hidup yang dikurniakan Allah. Nak banyakkan amal ibadah sebab masa muda dok sibuk focus kerja dan besarkan anak-anak.

 

Selain daripada sihat, saya bayangkan masa tu kitorang dah ada financial freedom. So boleh la penuhi impian kitorang berdua nak travel around the world dan sambung honeymoon balik.hehe

 

Haa, bab travel around the world ni memang kitorang nak sangat-sangaattt. Masa berdua dulu memang rajin la travel. Bila anak dah 3 orang ni slow sikit. Sebab anak dah sekolah dan ada tempat-tempat yang tak berapa sesuai bawak budak kecik.

 

Faktor lain ialah poket pun belum berapa tebal nak travel ramai-ramai. Standard la, kos nak travel berlima orang bukan sikit. Dalam 5 angka jugak tu.hehe

 

Paling jauh kitorang pernah pergi berlima ialah masa buat ibadah Umrah tahun 2015. Masa tu Aira baru 6 bulan.

 

Apapun bab ajal maut tu rahsia Allah. Kita punya part sebagai hamba ialah jaga kesihatan baik-baik, besarkan income dan uruskan kewangan dengan baik.

 

So far Alhamdulillah dah on track. Saya dan keluarga dah amalkan pengambilan vitamin shaklee untuk topup nutrisi yang kurang. Bak kata Dr Rajban “makanan sekarang tak sama macam dulu. Makanan sekarang dah semakin kurang nutrisi”.

 

Bab pemakanan harian pun slowly saya dok educate diri sendiri, suami, anak-anak dan keluarga untuk ‘eat healthy’ dan elakkan makanan yang tak sihat. Seboleh mungkin kitorang kurangkan ‘fast food’ dan ‘frozen food’.

 

Yang bestnya, dengan Shaklee Insyaa Allah saya boleh capai kedua-dua impian saya tu.

 

Selain daripada amalkan pengambilan vitamin Shaklee yang semulajadi tu, kitorang juga dapat jana income dengan bisnes Shaklee.

 

Bestkan bila dapat buat benda yang kita suka dan dalam masa yang sama dapat duit jugak?

 

Korang nak ke join kitorang realisasikan impian dengan Shaklee?

 

Jom Bina Kehidupan Impian korang hari ni jugak!

 

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply