Tips Redakan Demam Anak Secara Semulajadi

Assalamualaikum semua. Hari ni saya nak sharekan Tips Redakan Demam Anak secara semulajadi tanpa ubat.

Tips Redakan Demam Anak Secara Semulajadi

Tips Redakan Demam Anak Secara Semulajadi

Standard la jadi mak-mak ni. Kalau anak demam je mula la tak senang dudukkan.hehe

Bukan korang je tau. Saya pun macam tu jugak. Nak pergi kerja pun hati tak tenang, pastu tido pun kejap-kejap terbangun sebab takut suhu anak naik mendadak tengah-tengah malam tu kan.

Apapun yang paling penting maknya kena la bertenang dulu. Dah bertenang baru boleh plan betul-betul untuk ikhtiar turunkan suhu badan anak tu.

Kalau mak asyik panic je memang apa pun tak boleh la. Silap-silap lagi teruk dibuatnya nanti. Huhu

Meh saya share sikit tentang Tips Redakan Demam Anak ye

1. Mandikan anak. Ni memang doctor yang ajar tau. Masa demam tu kerap mandikan anak. Siram sikit-sikit mula dari kaki ye. Sian kat anak tu kalau korang terus curah je seluruh badan dia. Lagipun bahaya tau sebab suhu kat otak turun mendadak.

2. Pakaikan baju yang nipis. Saya lagi suka biar anak melenggeng je. Tinggalkan seluar kecik or diaper je. Senang. hehe

3. Lap-lap badan anak dengan tuala basah. Part paling penting kat celah-celah pelipat macam leher, ketiak, bawah lutut. Nak lagi bagus lap je seluruh badan. Hee~

4. Banyakkan minum air putih atau jus buah-buahan. Bukan korang ye. Anak korang la..hikhik

5. Bagi anak korang minum Nutriferon dan makan Chewable Vita C cepat-cepat. Kalau nak meh order kat saya 😉

Tu je la simple tips redakan demam anak dari saya. Try la. Nanti korang boleh nampak cepat je demam anak korang reda @ kebah. Anak-anak saya selalu demam sekejap je. Malam demam, esoknya Alhamdulillah dah reda ?

Apapun, jangan lupa doa mohon kesembuhan daripada Allah ?

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply