Tips Berjaya Dalam Bisnes

Orang selalu kata, aku ni tak sesuai buat bisnes. Mungkin sebab takde darah bisnes kot ?

 

Tips Berjaya Dalam Bisnes Online

Nak bisnes tak perlu tunggu ada tujuh keturunan buat bisnes baru kita boleh buat ye.hihi

Semua orang boleh buat bisnes dan boleh berjaya. Tapi ada la caranya ?

Jom saya kongsikan tips berjaya dalam bisnes.

5 Tips Berjaya Dalam Bisnes

1. Ilmu. Ni yang paling penting. Kalau takde ilmu memang korang akan langgar dinding berkali-kali tau.

Saya dah pernah, sebab tu saya share.hehe

2. Mentor. Mentor ni la short cut untuk bantu korang berjaya. Pilih mentor yang dah berjaya buat bisnes. Kalau dapat mentor yang buat bisnes sama macam yang korang buat atau nak buat lagi bagus.

3. Istiqomah. Bila berbisnes, ada macam-macam aktiviti yang korang perlu buat. Contohnya marketing. Marketing ni kena konsisten buat baru berhasil.

Maksudnya walaupun dah ada ilmu marketing pun korang perlu istiqomah jugak. Kalau tak ilmu hebat macam mana pun tak jadi ?

4. Fokus. Haa, ni pun penting jugak. Ramai orang gagal berbisnes sebab tak fokus.

Kejap dia nak jual produk A. Esok nampak orang jual produk B dia pun nak jual jugak. Last-last jadi macam supermarket la pulak.hehe

Kalau korang jenis macam ni baik korang buat bisnes macam Lazada @ 11th Street tu ?

5. Kena ada team. Kalau nak buat bisnes sorang-sorang dulu pun boleh. Tapi kalau nak bisnes berjaya, berkembang dan sustain kena gerak dalam team

Cukup la 5 tips tu dulu. So, sila la apply k ?

Prinsip orang berjaya ‘Buat sesuatu sampai habis(berjaya)’

Orang gagal suka buat kerja sekerat jalan.

Korang suka yang mana?

Berminat nak buat bisnes shaklee?

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply