Posts Tagged ‘Vivix Shaklee’

3 Cara Halang Serangan Radikal Bebas






Orang kata radikal bebas punca utama kepada macam-macam penyakit. Betul ke?   Betul. Radikal bebas ni akan menyebabkan sel-sel badan kita berkarat. Kalau dalam terma sains proses ni namanya ‘Oxidative Stress’. Radikal bebas ni kira macam askar musuh la. Bila dah ramai sangat, askar baik a.k.a system pertahanan badan kita tak mampu nak fight balik. […]






Kisah Vivix Shaklee, Apoptosis Dan Necrosis






Vivix Shaklee Bantu Proses Apoptosis, Halang Necrosis? Korang tau tak, sel-sel DNA badan kita akan bunuh diri sendiri melalui proses Apoptosis? Ni yang standard la. Tapi banyak je kes sel-sel mati sebelum masanya. Kiranya Sel Mati Pra-matang la. Cara mati yang tak best ni namanya Necrosis. Sel yang mati akibat Necrosis ialah disebabkan faktor luar. […]






1 2 3 4