Tag: Vivix

VIVIX Shaklee bantu pesakit diabetes dan kencing manis hidup sihat

Salam Jumaat semua. Hari ini kami nak share kisah indah VIVIX Shaklee dan kencing manis.

Dalam kisah ini anda akan berkenalan dengan seorang Doktor Perubatan bernama Dr Nik.

Dr Nik ada seorang ayah yang sudah berusia lanjut. Ayah Dr Nik pula mengidap penyakit kencing manis atau diabetes sejak bertahun-tahun lamanya.

 

VIVIX Shaklee bantu pesakit diabetes dan kencing manis hidup sihat
VIVIX Shaklee bantu pesakit diabetes dan kencing manis hidup sihat

 

 

 

Namun syukur kepada ALLAH kerana ayahanda beliau dikurniakan anak yang soleh iaitu Dr Nik.

 

Setelah Dr Nik mengenali Vivix Shaklee, Dr Nik cuba memberikan kepada ayahanda beliau VIVIX Shaklee untuk membantu mengurangkan kesan sampingan ubat-ubatan kencing manis yang membahayakn dan memudaratkan buah pinggang, jantung dan hati.

 

Setelah dua minggu ayahanda beliau mengambil VIVIX Shaklee secara konsisten,apa yang berlaku ialah ayahanda beliau bukan saja tidak mendapat kesan sampingan ubat diabetes tetapi juga didapati telah bebas sepenuhnya dari diabetes..!!!

 

Bacaan darah turun mendadak dari 19 kepada 7.9  *WOW*

 

Selain itu Dr Nik turut mendapati selera ayahanada beliau semakin baik, tidak lagi kurang makan. Sebab buat makluman anda,pesakit diabetes ni mereka dah hilang deria rasa pada lidah kerana kerosakan saraf.

 

NAMUN ALHAMDULILLAH nampaknya ikhtiar VIVIX Shaklee memberi sinar dan harapan baru buat pesakit diabetes, tak perlu lagi mendderita makan tanpa rasa, kini ayah dan mak kita yang sakit diabetes mungkin berpeluang kembali menikmati kelazatan kuih muih dan lauk pauk kegemaran mereka.

 

Selain dari itu, Dr Nik juga mendapati ayahanda beliau tidak lagi kerap berulang ke tandas pada malam hari, dan kini dapat tidur lena sepanjang malam.

 

Perkara-perkara ini amat mengejutkan Dr Nik sebagai seorang pengamal perubatan di mana menurut ilmu perubatan moden diabetes atau kencing manis ini tiada ubat dan takkan sembuh, hanya boleh kawal dengan ubat – ubatan sahaja.

 

Apa yang berlaku terhadap ayahanda beliau setelah mengambil VIVIX Shaklee adalah amat berlawanan dengan apa yang dipelajari dalam ilmu perubatan moden. Alhamdulillah impressive sungguh

TAPI perlu kesabaran la dalam rawatan menggunakan natural approach macam ni jika keadaan diabetes dah bertahun-tahun takkan kita expect dalam sebulan boleh normal blood sugar reading kan? logik alam ini pasti ia mengambil masadan kesabaran Dr Nik akhirnya terbayar dengan ayahanda beliau bebas diabetes.

 

Diabetes hari nipenyakit lazim rakyat Malaysia yang mana kebanyakannya pesakit berakhir dengan dialysis.

 

alhamdulillah ayahanda Dr Nik dikurniakan anak soleh seperti beliau yang sanggup bersabar dalam memberikan ayahya yang terbaik menurut ikhtiar kita sebagai manusia

 

alhamdulillah ayah kami juga bertahan dengan VIVIX Shaklee, kini tak perlu lagi ulang alik dan makan ubat klinik walaupun history keturunan diabetes kami teruk kerana 2 ahli keluarga pergi kerana komplikasi diabetes

 

inshaaALLAH kami adik beradik nak ikhtiar sehabis baik untuk ayah. semoga ALLAH memberi kejayaan atas ikhtiar kami ini

 

Anda boleh membaca lebih lagi info tentang VIVIX Shaklee dan diabetes

 

Nak Beli Vivix Shaklee?

 

Nak tau Harga Vivix Shaklee?

 

Hubungi hotline kami 012-346 1698 atau cari Agen Shaklee untuk beli Vivix Shaklee di area anda? Boleh tengok di sini >> Pengedar Vivix Shaklee 2017 <<

 

Jom tengok Video Pengedar Vivix Shaklee Malaysia:

 

Rahsia kenapa wanita Peranchis tidak gemuk terbongkar dengan Vivix Shaklee

French Ladies Don’t Get Fat – begitulah tajuk sebuah buku berkenaan kemasyhuran wanita Perancis yang tidak ‘dijangkiti’ masalah kegemukan seperti wanita lain di dunia.

Apa kaitannya dengan Vivix Shaklee? Anda perlu baca artikel hebat ini sehingga habis untuk mengetahui jawapannya 🙂

Wanita Perancis terkenal dengan tabiat makan yang kerap. Mereka makan roti, pasta dan juga daging. Malah mengambil makanan berat sebanyak 3 kali setiap hari, malah mereka turun minum wain merah.

Namun mereka tidak gemuk dan tidak mendapat penyakit jantung atau diabetes.

Persoalan ini kemudian menjadi satu trend : Diet wanita perancis – di mana mereka yang ingin kurus tapi ta dapat kawal makan. boleh cuba mengambil cara pemakanan wanita perancis iaitu makan 3 kali sehari namun dengan sukatan tertentu dan pilihan makanan tertentu.

 

Kononnya cara diet ini boleh menghasilkan kurus seperti wanita Perancis 😉

 

Akhirnya persoalan ini terjawab – rahsia mereka terkandung di dalam wain merah (red wine). Rupa-rupanya dalam red wine yang mereka minum itu ada khasiat tersembunyi. Element berkhasiat berkenaan ialah Resveratrol.

 

Inilah elemen yang memberikan manfaat kesihatan kepada wanita perancis. Meskipun tabiat pemakanan yang tidak sihat, mereka tidak mendapat masalah kegemukan dan juga tidak mendapat masalah penyakit metabolik seperti diabetes, coronary herat disease dan sebagainya.

 

 

Mari kita baca hasil kajian yang dilakukan terhadap faktor wanita Perancis ini di sebuah university.

 

… And the article was about was about a study done at University of Basque Country. Evidently they have been trying to figure out why French Women don’t get Fat. And of course it may be that they don’t eat Paula Deans wonderful home cooking recipes with plenty of fat and sugar. Or could it be that the French have smaller portions. Or perhaps it is the unprocessed non-GMO fresh foods? No they actually found another secret.The secret – as some suspected – is in the red wine. Red wine contains resveratrol, an antioxidant that has the ability to reduce body fatIt even reduces the accumulation of triglycerides, and seems to be especially effective when combined with a low-calories diet, says researcher Arrate Lasa, at the University of the Basque Country.

 

So, resveratrol –improves the positive effects of a dietand explains why it is that the French don’t put on the weight in the first place, despite their high-fat diet.

(Source: Basque Research, from the University of the Basque Country).It is interesting to note that when David Sinclair from Harvard first discovered the wonderful properties of resveratrol, he actually found out that it took a whole lot more resveratrol than most scientists thought to get the best benefits. Now I am not saying that drinking a glass of wine or two is not beneficial but it evidently is not near enough to get the positive benefits from this nutrient. Dr. Sinclair found that more like 300 glasses a day would be better. Well that is a huge liquor bill…and who has the time to do that?So what is the best way to find an effective resveratrol product? Shaklee Corporation with the guidance of Mr. Resveratrol himself, Dr. Sinclair put together the most effective anti-aging product called Vivix.One teaspoon is equal to the amount of resveratrol in 300 glasses of wine. They even went to the extra mile and had University of Georgia develop a manufacturing process that wouldeliminate oxidizing the product.

 

As scientist continued to research scientist have discovered that using a mixture of resveratrol and other plants in the same category and resveratrol, called polyphenols actually had even better results than resveratrol alone. This was actually proven using Shaklee’s Vivix and resveratrol products at the University of Tennessee.By doing a muscle biopsy they divided individuals into 3 categories;those that took no reseveratrol, those that took resvertrol alone and those that took the mixed polyphenol Vivix that includes resveratrol and other polyphenols.

 

Here is a picture of the results. The more green the better. This is the mitochondria of the cell that looks green. Mitochondria are the energy furnaces of each cell…the more you have the better. These mitochondria produce something called ATP, and this is what fuels all of the body’s energy. More energy, less aging, better use of insulin and repair of the body…and who couldn’t use more energy and cell repair. They know that Vivix actually repair damaged DNA.

____________________

 

 

 

Rentetan dari penemuan ini, saintis Shaklee telah menghasilkan satu minuman botanik untuk manfaat kesihatan seluruh penduduk dunia.

Tidak perlu lagi red wine yang walaupun ada resveratrol tetapi ada alkohol di dalamnya – alkohol memudaratkan dan haram bagi umat ISLAM.

 

Lalu terhasillah VIVIX Shaklee iaitu pati resveratrol yang turut digabungkan dengan polifenol – 2 bahan anti oksida terbaik di dunia membentuk satu tonik anti penuaan terhebat di abad ini.

vivix shaklee

Kepekatan resveratrol yang amat tinggi dalam sebotol vivix, lebih pekat dari mana-mana resveratrol yang pernah di hasilkan sebagai makanan tambahan. Uniknya vivix shaklee ialah bukan sekadar resveratrol namun turut digabungkan dengan polifenol tumbuhan yang terbaik di dunia.

Kedua-dua bahan utama vivix shaklee ini menjadikan kepekatan antioksidan dalam vivix sangat tinggi dan pekat sehingga 6000 ORAC per sudu teh. Teramat pekat dan tinggi berbanding produk lain yang wujud di dunia ini.

Sebagai bukti lihat jadual kajian klinikal terhadap produk antioksidan ternama di pasaran.

Bagaimana Vivix bertindak ke atas kesihatan manusia?

“Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas winemerah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)

Vivix bertindak dalam 4 cara :

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

vivix shaklee cell defense

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

shaklee vivix cell energy

3. Memperbaiki sel (cell repair)

shaklee  vivix cell repair

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

vivix shaklee cell performance

Oleh kerana kebaikan tindakan VIVIX yang bermula dari tahap paling asas manusia iaitu DNA, maka individu VIVIX sangat membantu bagi individu dengan masalah berikut :

  1. Diabetes
  2. Saluran Jantung tersumbat
  3. Tekanan darah tinggi
  4. penyakit auto immune
  5. penuaan
  6. lemah tenaga
  7. gout
  8. kanser
  9. komplikasi diabetes
  10. dan pelbagai penyakit yang berasalh dari masalah kerosakan DNA akibat serangan radikal bebas.

Antara pengguna VIVIX yang sangat berpuas hati ialah artis Ayu Raudhah seperti mana yang beliau kongsikan dalam temubual bersama Harian Metro.

Dan di bawah adalah snippets pengguna VIVIX yang mendapat kebaikan yang amat berharga kepada ibunya yang diserang strok.

Kita tidak pernah tahu bila kita akan sakit tapi kita sentiasa boleh mengambil langkah pencegahan.

Jiha dalam gambar di atas telah pun memberikan yang terbaik untuk ibunya – KESEMBUHAN dari strok yang tidak ternilai dengan wang ringgit dan harta kekayaan.

Dalam entry seterusnya inshaaALLAH saya akan kongsikan 8 lagi kisah mereka yang berjaya sembuh dari TB, resdung kronik, strok, malah diabetes, dengan ikhtiar vivix.

Tahniah buat mereka yang telah berjaya seperti Jiha dan ibunya.