Tag: set penyusuan shaklee

Set Bersalin Shaklee Premium untuk kurus dan banyakkan susu

Set Bersalin Shaklee sememangnya sangat unik kerana ia di kombinasikan mengikut keperluan ibu-ibu bersalin yang terdiri daripada pelbagai keadaan berbeza.

 Set Bersalin Shaklee

Contohnya sebelum ini kita berkongsi tentang Set Bersalin Shaklee yang asas yang sesuai untuk semua ibu berpantang.

 

Kemudian Set Bersalin Shaklee – Set Extra yang di sesuaikan untuk membantu menyokong keperluan nutrisi ibu yang menyusu.

 

Set Bersalin Shaklee Premium pula adalah di kombinasikan untuk ibu berpantang yang menyusukan bayi dan ingin menurunkan berat badan dengan cara yang selamat dan sihat.

 

 

Set Bersalin Shaklee Premium ini merupakan Set Bersalin Shaklee -Set Extra yang ditambah dengan 2 item untuk fungsi penurunan berat badan buat ibu yang berpantang.

2 item berkenaan ialah :

Shaklee Lecithin

  1. Lecithin Shaklee mengandungi 13 kebaikan untuk kesihatan manusia.
  2. Mengandungi choline untuk kecerdasan akal. 
  3. Ibu yang mengambil lecithin semasa menyusu akan mengalirkan choline yang sangat baik untuk otak kepada bayi yang menyusu.
  4. Lecithin akan memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah untuk di emulsi. 

Shaklee Alfalfa

  1. Alfalfa merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan.
  2. Kaya dengan serat, protin, amino asid, klorofil, 15 zat galian,10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
  3. Memerangkap lemak yang yang telah di cairkan oleh Lecithin, dan akan membawa keluar dari badan.
  4. Juga merupakan galactagogue iaitu herba untuk membanyakkan susu ibu.

 

Set Bersalin selalunya menawarkan kesan pelangsingan kepada ibu berpantang. Namun berhati-hatilah dalam membuat pilihan kerana bukan semua bahan yang ibu ambil dalam set bersalin itu benar-benar selamat.

 

Banyak berlaku kes bayi mendapat kesan sampingan jamu dan ubatan bersalin yang diambil oleh ibu berpantang yang menyusu.

Dapatkan maklumat dan panduan memilih Set Bersalin sebelum membuat keputusan untuk membeli.

Adakah sebarang Bukti atau Testimoni Set Bersalin Shaklee?

Set Bersalin Shaklee terbukti selamat dan sihat bukan saja buat ibu tetapi juga bayi. Malah ia turut bermanfaat buat pertumbuhan otak dan fizikal bayi yang sihat disamping membantu membina antibodi.

Jadi dengan Set Bersalin Shaklee, ibu boleh sembuh dengan sihat, menyusu dengan lancar dan dapat langsing dengan sihat juga 🙂

Set Bersalin Shaklee Premium ini terbukti dalam :

  1. Memulihkan luka dengan pantas
  2. Menurunkan berat badan
  3. Membantu Banyakkan Susu Ibu

 

Telah ramai ibu-ibu berpantang mendapat manfaat dari Kebaikan Set Bersalin Shaklee. Di sini kami kongsikan  Testimoni Set Bersalin Shaklee yang membuktikan betapa ia amat berkesan dan cemerlang untuk ibu-ibu berpantang

 

Berapakah Harga Set Bersalin Shaklee dan Bagaimana cara untuk dapatkan produk ini pada Harga Diskaun?

Harga Set Bersalin Shaklee ini hanya RM150 untuk sebulan, ia adalah yang paling Murah dalam Malaysia jika dibanding dengan Set Bersalin lain.

Nak lagi murah?

Hubungi kami melalui saluran yang dipaparkan di bawah.

 

Jumpa lagi dalam entry akan datang 🙂

 

 

Set Menyusu Shaklee – kenapa ibu perlukan vitamin

Bila sebut je Vitamin Ibu Menyusu atau set menyusu Shaklee, akan timbul pelbagai respon 🙂

Ramai yang  kata : ibu menyusu tidak perlukan supplement, hanya perlukan rangsangan dan kosongkan breast dengan kerap.

 

Ya itu sangat betul. Saya sebagai penasihat penyusuan susu ibu Malaysia sangat mengangkat konsep : supply vs demand  dalam penyusuan susu ibu.

 

Jika anda tidak menyusu bayi dengan kerap, dan tidak mengosongkan breast dengan kerap (iaitu bila breast lebih banyak kali terasa penuh dan dibiar penuh sampai bengkak tanpa menyusu bayi atau perah)

 

Memang susu anda akan semakin kurang.

 

Sebab konsep penyusuan tidak betul di situ. Untuk berjaya dalam penyusuan susu ibu, mesti ingat konsep ini :

 

Empty Breast = More Milk Production

Full Breast = Less Milk Production

 

Jadi kenapa perlukan supplement bila konsep utama ialah supply vs demand?

 

Supplement set menyusu shaklee dalam konteks penyusuan susu ibu bukanlah untuk membanyakkan susu ibu sebenarnya,

 

tetapi ialah untuk meningkatkah tahap kesihatan ibu.

 

Sekiranya ibu seoarang yang

  1. asyik penat keletihan,
  2. sering tertekan dan stress,
  3. sering naik angin,
  4. sering takde mood,
  5. nak masak pun tak larat,
  6. nak buat kerja rumah pun rasa letih,

 

bagaimana nak menghadapi cabaran dalam menjaga anak kecil dan menyusukan sepenuhnya dengan susu ibu?

sedangkan sewaktu hamil 9 bulan pun kita perlukan vitamin dan makanan berkhasiat yang cukup, apatah lagi untuk mengharungi perjalanan penyusuan susu ibu secara exclusive selama 6 bulan dan seterusnya sehingga 2 tahun?

 

penyusuan susu ibu ni berkait dengan faktor hormon.

 

Hormon-hormon yang terlibat dalam proses penyusuan iaitu hormon prolactine dan hormon oxytocin sangat berkait rapat dengan keadaan ibu, terutamanya oxytocin yang dikenali sebagai hormon gembira.

 

Jadi sekiranya ibu sering bermasalah seperti masalah-masalah di atas, tentu sekali akan mengganggu kesihatan ibu dan seterusnya mengganggu juga proses penyusuan.

 

Disebabkan itulah ada ibu-ibu yang memerlukan bantuan supplement vitamin ibu menyusu untuk mendapatkan kesihatan yang baik.

 

Kerana manfaat vitamin ibu menyusu amat banyak membantu dalam memberi tenaga, kesihatan dan ketenangan pada ibu menyusu.

Ibu sihat

Ibu adalah jantung hati sebuah family. Ibu yang sihat dan ceria akan membahagiakan seluruh isi rumah. Ibu yang gembira ialah ibu yang sihat 🙂 Ibu yang sihat dan gembira akan melancarkan proses penyusuan susu ibu 🙂

Untuk mengetahui bagaimana set menyusu shaklee dapat membantu ibu-ibu menyusu  mendapatkan kesihatan yang baik, seterusnya membantu ibu menjayakan penyusuan, hubungi saya di saluran berikut :