Tag: Set Menyusu Shaklee

Testimoni Set Berpantang Shaklee untuk Bersalin Pembedahan

Bismillahirrahmanirrahim…..Alhamdulillah sudah terlalu banyak Testimoni Set Bersalin Shaklee yang berjaya dikumpulkan.

 

Kali ini kami terasa amat tersentuh membaca luahan rasa client kami terhadap Manfaat dan Kebaikan Set Bersalin Shaklee yang beliau rasai. Kejuuran beliau menuturkan perkongsian itu amat terasa menusuk ke dalam sanubari.

Secara ringkasnya, client saya yang dirahmati ALLAH, yang bernama Puan Syikin dari Johor ini berkongsi dengan kami bagaimana setelah menggunakan Set Bersalin Shaklee selepas bersalin secara Pembedahan untuk anak ketiga ini, beliau mendapat Kebaikan:

  • Susu banyak dan cepat terhasil
  • Luka Pembedahan cepat sembuh dan tak pedih
  • Badan tak letih walau tidur sekejap
  • Badan sihat dan sgear walau tak makan Jamu

Alhamdulillah sangat bersyukur kami tatkala membaca sharing beliau itu.

Lalu kami ingin kongsikan bersama pembaca lain yang mungkin sedang mencari-cari kisah kejayaan pengguna yang menggunakan Set Bersalin Shaklee untuk Berpantang selepas Pembedahan.

 

 

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Testimoni Set Bersalin Shaklee

Alhamdulillah, memang sangat membahagiakan bukan? Masih ingatkah anda dengan cerita dari Puan Sabariah dari Perak yang juga merupakan seorang ibu yang bersalin secara pembedahan, dan menggunakan Set Bersalin Shaklee untuk berpantang kali ini.

Minggu lepas kami berkongsi tentang Testimoni Set Berpantang Shaklee dari Puan Sabariah. Hari ini satu lagi kisah kejayaan yang juga mendapat hasil yang sama seperti Puan Sabariah.

Jika puan Sabariah mengambil Set Bersalin Extra, puan Syikin pula adlah pengguna Set Bersalin Premium

Set Bersalin Shaklee

Cara Makan Set Berpantang Shaklee

Sebenarnya antara faktor yang menghasilkan kejayaan seperti pengguna di atas adalah Cara Makan Set Bersalin Shaklee yang betul. Sedih saya melihat ada blog yang memaparkan cara makan yang salah, yang mana jika ibu berpantang mengikut cara makan berkenaan bukan sahaja tidak berkesan, malah akan mengakibatkan kejadian kembung dan angin.

Lihat apa kata Puan Syikin dalam sharing beliau :

Alhamdulillah tak silap rupanya ketemu sis untuk try set bersalin shaklee during confinement

Mengapa beliau berkata demikian? Kerana beliau sudah merasai kesan Cara Makan Set Bersalin Shaklee yang betul yang alhamdulillah telah memberi manfaat maksimum untuk pemulihan dan penyusuan susu ibu.

Cara Makan Set Bersalin Shaklee yang tepat dan berkesan ini hanay akan diperolehi dalam setiap packaging Set Bersalin yang anda beli dari kami 🙂

InshaaALLAH panduan pemakanan yang diberikan akan membantu ibu berpantang mendapatkan hasil seperti juga puan Sabariah dan Puan Syikin

Alhamdulillah

Terima kasih ALLAH

dan Terima kasih kepada para pembaca

Jumpa lagi dalam sharing akan datang 🙂

Set Menyusu Shaklee – kenapa ibu perlukan vitamin

Bila sebut je Vitamin Ibu Menyusu atau set menyusu Shaklee, akan timbul pelbagai respon 🙂

Ramai yang  kata : ibu menyusu tidak perlukan supplement, hanya perlukan rangsangan dan kosongkan breast dengan kerap.

 

Ya itu sangat betul. Saya sebagai penasihat penyusuan susu ibu Malaysia sangat mengangkat konsep : supply vs demand  dalam penyusuan susu ibu.

 

Jika anda tidak menyusu bayi dengan kerap, dan tidak mengosongkan breast dengan kerap (iaitu bila breast lebih banyak kali terasa penuh dan dibiar penuh sampai bengkak tanpa menyusu bayi atau perah)

 

Memang susu anda akan semakin kurang.

 

Sebab konsep penyusuan tidak betul di situ. Untuk berjaya dalam penyusuan susu ibu, mesti ingat konsep ini :

 

Empty Breast = More Milk Production

Full Breast = Less Milk Production

 

Jadi kenapa perlukan supplement bila konsep utama ialah supply vs demand?

 

Supplement set menyusu shaklee dalam konteks penyusuan susu ibu bukanlah untuk membanyakkan susu ibu sebenarnya,

 

tetapi ialah untuk meningkatkah tahap kesihatan ibu.

 

Sekiranya ibu seoarang yang

  1. asyik penat keletihan,
  2. sering tertekan dan stress,
  3. sering naik angin,
  4. sering takde mood,
  5. nak masak pun tak larat,
  6. nak buat kerja rumah pun rasa letih,

 

bagaimana nak menghadapi cabaran dalam menjaga anak kecil dan menyusukan sepenuhnya dengan susu ibu?

sedangkan sewaktu hamil 9 bulan pun kita perlukan vitamin dan makanan berkhasiat yang cukup, apatah lagi untuk mengharungi perjalanan penyusuan susu ibu secara exclusive selama 6 bulan dan seterusnya sehingga 2 tahun?

 

penyusuan susu ibu ni berkait dengan faktor hormon.

 

Hormon-hormon yang terlibat dalam proses penyusuan iaitu hormon prolactine dan hormon oxytocin sangat berkait rapat dengan keadaan ibu, terutamanya oxytocin yang dikenali sebagai hormon gembira.

 

Jadi sekiranya ibu sering bermasalah seperti masalah-masalah di atas, tentu sekali akan mengganggu kesihatan ibu dan seterusnya mengganggu juga proses penyusuan.

 

Disebabkan itulah ada ibu-ibu yang memerlukan bantuan supplement vitamin ibu menyusu untuk mendapatkan kesihatan yang baik.

 

Kerana manfaat vitamin ibu menyusu amat banyak membantu dalam memberi tenaga, kesihatan dan ketenangan pada ibu menyusu.

Ibu sihat

Ibu adalah jantung hati sebuah family. Ibu yang sihat dan ceria akan membahagiakan seluruh isi rumah. Ibu yang gembira ialah ibu yang sihat 🙂 Ibu yang sihat dan gembira akan melancarkan proses penyusuan susu ibu 🙂

Untuk mengetahui bagaimana set menyusu shaklee dapat membantu ibu-ibu menyusu  mendapatkan kesihatan yang baik, seterusnya membantu ibu menjayakan penyusuan, hubungi saya di saluran berikut :

 

Set Bersalin Shaklee Banyakkan Susu

Sebelum ini kita sudah berkenalan dengan Set Bersalin Shaklee Set Asas, iaitu yang mengandungi semua keperluan dalaman untuk ibu bersalin, yang sesuai untuk ibu Bersalin Pembedahan Czer atau Cesarean dan juga Bersalin Normal

Kali ini kita lihat pula satu lagi kombinasi Set Bersalin Shaklee untuk ibu Berpantang yang Menyusukan Bayi.

Set Bersalin Shaklee – Set Extra ini merupakan Set Asas yang ditambah dengan 2 supplement yang sangat baik dalam membantu menyokong keperluan nutrisi ibu yang menyusu.

 

Set Bersalin Shaklee

Manfaat dan keperluan 4 supplement di bahagian kiri dalam gambar di atas, telah pun kita ketahui dari entry tentang Set Bersalin Shaklee – Set Asas

Manakala 2 produk tambahan yang inshaALLAH dapat membantu menyokong keperluan nutrisi ibu menyusu ialah :

ESP Shaklee 

  1. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon dalam badan. Penyusuan susu ibu sangat berkait dengan hormon (prolactine dan oxytocin).
  2. Protein adalah komponen utama susu ibu selepas air. Kurang protein terutama semasa berpantang menyebabkan ibu berpantang sering menghadapi masalah kurang susu.
  3. Protein membantu penyembuhan luka yang pantas dan menyeluruh.

Ostematrix Shaklee

  1. Antara komponen utama dalam susu ibu selain air dan protein, ialah kalsium.
  2. Membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti.
  3. Melegakan otot dan saraf ibu dan elakkan dari tekanan bersama B-Complex dalam Set Bersalin.
  4. Elakkan daripada gigi rosak dan sakit tulang pada ibu.
  5. Ibu menyusu yang tidak mendapat cukup kalsium lazimnya akan mendapat masalah gigi rosak dan sakit tulang.

Ibu dalam Berpantang selepas Bersalin sepatutnya mendapat zat nutrisi yang banyak daripada makanan.

Namun kerana amalan berpantang kita yang bayak mengehadkan pengambilan pelbagai jenis makanan lazim, maka banyak zat-zat penting yang ibu tidak dapat.

Kerana itulah perlunya Set Bersalin yang selamat dan dilengkapi dengan sokongan nutrisi untuk ibu menyusu khususnya bagi anda yang ada masalah penyusuan.

Ini juga antara faktor utama yang menjadi sebab kenapa ibu menyusu memerlukan makanan tambahan.

Walaupun ramai yang menentang idea supplement vs breastfeeding, hakikat yang mereka tak dapat nafikan ialah thousands (or million perhaps?) moms and babies have benefited from Supplements in helping their Breastfeeding journey.

InshaaALLAH jika ibu memenuhi keperluan penyusuan terutama konsep “empty breast more milk supply, full breast slow milk supply” dan konsep “demand vs supply”

susu ibu akan terhasil mencurah-curah dengan pengambilan supplement dan juga makanan seimbang.

Alhamdulillah berdasarkan Testimoni dan Feedback setakat ini hampir 100%  pengguna berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee ini.

Malah rata-rata pengguna menyatakan Harga Set Bersalin Shaklee ini amat jimat dan murah berbanding Set Bersalin lain setelah mereka merasa sendiri Kebaikan Set Bersalin Shaklee ini

Segera dapatkan Set Bersalin dengan menghubungi saya dari salah satu saluran berikut :