Tag: Set Bersalin Shaklee

5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin

“Haa, Anak dah 3 ?. Betul ke ni? Tak percaya la!” Kalau nak tau itu la penangan Set Bersalin Shaklee 😉

Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Hihi. Indah betul rasanya bila dengar statement macam kat atas ni daripada mulut orang-orang yang kita jumpa kan?

Rasa macam nak suruh diorang ulang lagi 100 kali je. Lagi best kalau masa tu encik suami ada kat sebelah kan.?hikhik

Merah muka sebab malu bila dipuji. Tapi mahu dan suka kan? ?

Meh saya share 5 cara berpantang terbaik dengan Set Bersalin Shaklee.

Walaupun anak saya tak ramai sangat, baru 3 orang je (9, 5 & 2 tahun) tapi Insyaa Allah boleh bermanfaat jugak kepada yang membacanya 🙂

So far, saya dah ada 2 kali pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Masa pantang anak ke 2 dan ke 3. Yang sulung tak sempat kenal shaklee lagi.hihi

 

Dalam 3 kali berpantang tu, yang ke 3 la yang paling best. Sebabnya memang konsistent amik vitamin shaklee sejak mengandung lagi. Nak tau vitamin apa yang saya amalkan masa mengandung? Off course la Set Mengandung Shaklee 🙂

Sakit nak bersalin sekejap je. Masa bersalin pun memang bertenaga. Tak macam masa anak no 2(no 1 czer, no 2 dan 3 normal).

 

Takde masalah sembelit masa berpantang. Memang lawas je. Memang berbeza sangat-sangat dengan masa berpantang masa anak sulung dulu yang sangat scary.huhu

Ok ni la rahsia saya berpantang dengan Set Bersalin Shaklee 

 

 

1. Pilih Set Bersalin Terbaik yang selamat untuk baby dan bagus untuk ibu.

Set Bersalin Terbaik pilihan saya dah tentu la Set Bersalin Shaklee. Saya dah pernah beli set bersalin berasaskan jamu tapi tak sesuai.

Lepas bersalin je cepat-cepat minum vitamin dalam set bersalin shaklee tu. Paling penting sekali vitalea shaklee dan ESP shaklee.

 

Proses bersalin memang banyak guna tenaga, especially kalau kena meneran. So, vitamin macam Vitalea dan ESP memang sangat membantu untuk bekalkan tenaga segera.

 

Selain tu, lepas meneran korang akan rasa sakit-sakit badan. Sebab tu pengambilan Ostematrix Shaklee sangat-sangat membantu. Insyaa Allah tau-tau je hilang sakit-sakit badan tu.hihi

 

2. Susukan Bayi Dengan Susu Ibu

Selalu orang cakap susukan bayi sebab susu ibu sangat bagus untuk bayi. In fact susu ibu ialah susu terbaik di dunia. Takde lagi susu lain yang mampu menandingi khasiatnya.

 

Tapi sebenarnya tak ramai yang tau, penyusuan susu ibu sangat bagus untuk ibu jugak.

 

Penyusuan susu ibu dapat menggalakkan pengecutan rahim, bakar kalori(ni la salah 1 rahsia saya kurus walaupun beranak 3.hihi) dan tenangkan emosi ibu.

 

3. Minum banyak air putih.

Cara berpantang yang 1 ni memang kontra sangat dengan cara berpantang orang tua-tua dulu.

Saya dah pernah cuba dua-dua. Kalau kurang minum air memang confirm sembelit. In fact minum banyak air pun kalau takde Ostematrix, sembelit jugak tau(walaupun makan pelembut najis yang doktor bagi tu).huhu

 

4. Jaga pemakanan. Makan Bila Lapar

 

Tau la korang ibu menyusu. Tapi jangan la over pulak k.

Makan ikut keperluan, bukan ikut nafsu korang. Baik beringat sebelum korang menangis stress berat tak turun-turun lepas berpantang. Silap-silap makin gem**. Hehe

 

Lagi 1, saya ikut jugak cara berpantang orang tua-tua yang suruh elakkan makanan berangin dan yang sejuk-sejuk.

 

 

5. Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.

Selain sumber serat. Sayur jugak boleh bantu banyakkan susu ibu. Contoh sayur yang banyakkan susu ibu, pegaga, ulam raja, sawi dan lain-lain. Buah-buahan pun sama. Saya suka makan jambu batu, mangga, oren etc.

 

Tu je la yang saya ingat buat masa ni. Nanti kalau teringat yang lain saya share lagi ye. Almaklumlah, si kecik pun dah 2 tahun lebih.hehe

 

Nak tau Berapa Harga Set Bersalin Shaklee? Jom tengok kat sini >> Harga Set Bersalin Shaklee<<

 

Nak dapatkan Set Bersalin Shaklee?

 

Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang
Klik Gambar Untuk Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang

 

Hubungi hotline kami di bawah untuk sebarang pertanyaan atau bantuan

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Harga Set Bersalin Shaklee 2017 – Set Berpantang Shaklee Terbaik Ibu Berpantang

Nak Tau Harga Set Bersalin Shaklee 2017 - Harga Set Berpantang Shaklee 2017

Ramai yang berminat nak Beli Set Bersalin Shaklee tapi tak tau berapa Harga Set Bersalin Shaklee atau juga dikenali sebagai Set Berpantang Shaklee pilihan kebanyakan ibu berpantang ni.

 

 

Nak Tau Harga Set Bersalin Shaklee 2017 - Harga Set Berpantang Shaklee 2017
Nak Tau Harga Set Bersalin Shaklee 2017 – Harga Set Berpantang Shaklee 2017

 

Berapa Harga Set Bersalin Shaklee ni?

 

So, dalam entri ni saya akan bantu anda untuk dapatkan Harga Set Bersalin Shaklee / Set Berpantang Shaklee supaya anda boleh ‘Berpantang Tapi Macam Tak Pantang‘.

 

Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin
Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin

 

Haa? Macam mana tu?

 

Macam ni. Kan selalu orang berpantang akan pucat, lemah, sakit-sakit je. Tapi, dengan Set Bersalin Shaklee, anda tak macam tu tau 😉

 

Kebanyakan ibu berpantang yang amik Set Bersalin Shaklee bagitau yang badan diorang rasa bertenaga, muka berseri-seri dan luka jahitan cepat sembuh tau. Sampai ramai yang cakap:

 

“Eh, nampak segar je. Tak macam orang tengah berpantang je nih.”

 

Betul tau. Saya sendiri pun dah rasai perbezaan Set Bersalin Shaklee berbanding Set Bersalin lain tu(Masa anak sulung tak sempat kenal Set Berpantang Shaklee lagi.hehe).

 

Nak baca pengalaman saya dengan Set Berpantang Shaklee? Jom baca kat sini >> Set Bersalin Shaklee Rahsia Ibu Anak 3 Kekal Langsing <<

 

Boleh jugak baca Testimoni Set Bersalin Shaklee kat sini >>Testimoni Ibu Berpantang Selepas Pembedahan <<

 

Ok la. Jom tengok Harga Set Bersalin Shaklee yang ohsem ni.

 

Sebenarnya Set Bersalin Shaklee Terbaik ialah Set Bersalin Shaklee Premium. Tapi kami faham. Ada sesetengah anda yang ada isu bajet.

 

So, kami buat beberapa pilihan supaya anda boleh pilih harga set bersalin shaklee yang sesuai dengan bajet masing-masing ye.

 

Cuma, untuk hasil ataupun kesan yang terbaik harus la amik set bersalin shaklee premium, a.k.a Set Berpantang Shaklee Lengkap yang dah terbukti sangat bagus untuk ibu bersalin normal mahupun pembedahan.

 

Dah la bagus untuk ibu berpantang. Selamat untuk bayi pulak tu tau!

 

Selamat shopping Set Bersalin Shaklee dan selamat berpantang dengan tenang 🙂

 

Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang
Klik Gambar Untuk Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang

 

Perlukan bantuan? Hubungi hotline kami 012- 346 1698.

Set Mengandung Shaklee: Vitamin Ibu Hamil Terbaik dan Selamat

Set Mengadung Shaklee adalah merupakan rangkaian Vitamin Ibu Hamil yang terbaik untuk memenuhi keperluan nutrisi ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Saya Mengambil Set Mengandung Shaklee sejak hamil anak sulung pada 2006

Set Mengandung Shaklee

Rangkaian Vitamin Ibu Hamil dalam Set Mengandung Shaklee yang saya amalkan sejak 2006

Kesemua Produk Shaklee yang terdapat dalam Set Mengandung Shaklee ini telah terbukti berkesan membantu para ibu hamil untuk mengatasi semua masalah lazim dihadapi ibu mengandung

Pengambilan makanan yang sihat,lengkap dan seimbang semasa mengandung adalah kunci utama mendapat bayi yang sihat, susu yang banyak dan berkualiti serta badan yang sihat semasa Berpantang.

Bagi anda yang tak sempat nak baca sehingga habis, berikut adalah 5 Soalan Popular yang mengandungi point utama berkenaan Set Mengandung Shaklee :

1) Adakah Set Mengandung Shaklee selamat untuk saya ambil pada kandungan berusia 3 minggu?

Set Mengandung Shaklee sangat selamat malah sangat baik untuk diambil sejak saat pertama persenyawaan berlaku (sperma bertemu ovum). Malah mengikut nasihat Doktor Pakar, sepatutnya 6 bulan sebelum hamil tubuh ibu perlu mendapat zat folic acid dan semua vitamin yang mencukupi sebagai persediaan Hamil. Anda sudah?

2) Adakah Vitamin Set Mengandung Shaklee berbau seperti Vitamin Ibu Hamil di Klinik?

Vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee ini semuanya dibuat dari tumbuhan dan bukan sintetik oleh itu ia tidal berbau kuat seperti pil dari klinik. 100% Customer kami yang mengambil Set Kehamilan Shaklee ini mengakui Vitamin ini tidak berbau dan mudah ditelan.

3) Perlukah saya ambil lagi vitamin klinik setelah ambil Vitamin Ibu Hamil Shaklee?

Tidak perlu lagi. Kerana Vitamin dalam Set Mengandung Shaklee ini sudah memenuhi 100% keperluan ibu hamil. Malah penyerapan Vitamin Ibu Hamil Shaklee adalah lebih baik dalam tubuh. Seorang Doktor pernah melaporkan Vitamin Ibu Hamil Shaklee lebih berkesan meningkatkan bacaan Hb (Hemoglobin) darah berbanding vitamin lain

4) Bolehkah saya ambil Set Mengandung Shaklee dengan keadaan saya ada Diabetes semasa hamil (GDM – Gestational Diabetes Mellitus). ?

Ya sangat boleh malah banyak kejayaan dilaporkan oleh pengguna Set Kehamilan Shaklee di mana mereka berjaya mengawal kadar bacaan gula dalam darah dan tidak lagi mengidap GDM. Namun cara pemakanannya adalah special dan hanya boleh didapati dari kami EXCLUSIVE untuk pelanggan kami sahaja.

5) Berapa Harga Set Mengandung Shaklee atau Harga Set Kehamilan Shaklee  — RM300 sahaja untuk 4 bulan (hanya RM75 sebulan)

6) Bagaimana nak dapatkan Harga Set Mengandung Shaklee yang lebih JIMAT DAN MURAH? Contact 012-346 1698 (SMS / WHATSAPP) inshaaALLAH dapat Harga Set Mengandung Shaklee super Jimat dan Murah

 

Set Mengandung Shaklee

Set Mengandung Shaklee Vitamin Ibu Hamil Terbaik Buat Ibu mengandung

 

 

Jika ibu-ibu ramai yang fokus tentang kepentingan Set Bersalin, sebenarnya Set Mengandung adalah sama penting sepertimana Set Bersalin.

Hari ini kita bakal berkenalan dengan Set Mengandung Shaklee sebagai vitamin yang terbaik dan selamat buat ibu hamil.

 

Tahukah anda betapa banyak pil antenatal yang tidak hancur dalam tubuh dan mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan antaranya batu dalam hempedu?Pil vitamin yang tidak hancur itu akan bersalut dengan lemak dan membentuk batu hempedu 🙁

 

Ini antara eksperimen tahap kehancuran vitamin dalam kondisi asas :

 

vitamin ibu hamil

 

 

Shaklee sebagai syarikat makanan tambahan No.1 di dunia, yang telah bertahan dan menyihatkan manusia sejak lebih 55 tahun, ada menyediakan Set Mengandung atau Set Kehamilan Shaklee atau Set Pregnancy buat ibu-ibu bijak yang mementingkan kesihatan diri dan bayi sepanjang tempoh kehamilan.

Apa ada dalam Set Mengandung Shaklee?

Set Mengandung Shaklee

Pilihan Vitamin dalam Set Mengandung Shaklee

 

Jangan terkejut jika kami katakan, Set Kehamilan Shaklee juga boleh digunakan sebagai Set Bersalin. Itulah keunikan Shaklee. Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk adalah selamat untuk diambil semasa mengandung, berpantang, menyusu dan seterusnya.

Dalam Set Lengkap Shaklee untuk digunakan sepanjang tempoh mengandung sehingga berpantang (Sebagai Set Bersalin) :

 


1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
  • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

 

 

 

 

2) Sustained Release Vita-C

  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan 🙁

 

 

 

 

3) B-Complex

  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

 

 

 

 

 

 

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

 

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)

  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6) OmegaGuard (EPA & DHA)

  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Item 1 – 6 boleh di ambil sepanjang kehamilan. Setelah ibu melahirkan bayi, item 7 dan seterusnya di sertakan sebagai Set Bersalin

7) Zinc Complex (Selepas bersalin)

Shaklee - Zinc Complex

  • Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.

 

 

 

 

 

8) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu – as MILK BOOSTER)

  • Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imuniti, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN DAN MEMPERBANYAKKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

 

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :

  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice.

 Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik

Pastikan Vitamin Kehamilan yang ibu-ibu ambil sepanjang tempoh mengandung adalah yang benar-benar selamat untuk bayi anda.

Di Shaklee anda tidak perlu risau kerana Shaklee telah terbukti selamat sejak 1965.

Jom Tengok Testimoni Set Mengandung Shaklee ni

 

Set kehamilan mengandung shaklee

 

Bagi anda yang memerlukan Vitamin Ibu Hamil dari Set Mengandung Shaklee, hubungi saya melalui saluran berikut :