Posts Tagged ‘Khasiat Vivix Shaklee’

3 Cara Halang Serangan Radikal Bebas






Orang kata radikal bebas punca utama kepada macam-macam penyakit. Betul ke?   Betul. Radikal bebas ni akan menyebabkan sel-sel badan kita berkarat. Kalau dalam terma sains proses ni namanya ‘Oxidative Stress’. Radikal bebas ni kira macam askar musuh la. Bila dah ramai sangat, askar baik a.k.a system pertahanan badan kita tak mampu nak fight balik. […]






Kisah Vivix Shaklee, Apoptosis Dan Necrosis






Vivix Shaklee Bantu Proses Apoptosis, Halang Necrosis? Korang tau tak, sel-sel DNA badan kita akan bunuh diri sendiri melalui proses Apoptosis? Ni yang standard la. Tapi banyak je kes sel-sel mati sebelum masanya. Kiranya Sel Mati Pra-matang la. Cara mati yang tak best ni namanya Necrosis. Sel yang mati akibat Necrosis ialah disebabkan faktor luar. […]






Resveratrol Bantu Kawal Kadar Gula Dalam Darah – Vivix Shaklee Terbukti Mengandungi 10 X Lebih Resveratrol






Resveratrol boleh kawal gula dalam darah? Betul ke? Apa fungsi resveratrol sebenarnya? Betul ke kalau nak resveratrol boleh dapatkan daripada Vivix Shaklee?   Sebelum saya jawab soalan-soalan tu jom kita study sikit pasal Resveratrol ye 😉   Apa Itu Resveratrol?   Resveratrol ialah salah satu sumber antioksidan yang sangat powerful yang diperolehi daripada tumbuhan. Fungsinya […]






Vivix Shaklee Bantu Panjangkan Telomere






Vivix Shaklee boleh panjang Telomere? Telomere tu apa?     Hihi. Nak sebut pun tak tau kan? Bukan korang la. Saya yang tak tau nak sebut telomere tu.Lepas tu baru tau sebutan yang betul untuk Telomere ialah ‘telomiyer’.hehe   Nak tau telomere tu apa?   Telomere ialah penutup atau pengikat sel- sel DNA kita. Kalau […]






Vivix Shaklee – Bantu Kawal Gula Dalam Darah






Sejak dua menjak ni ramai customer yang PM nak produk shaklee untuk kawal gula dalam darah. Majoriti diorang ni memang nak order Vivix Shaklee sebab dah tau khasiatnya ?     Kalau refer pakar nutrisi pun memang diorang suggestkan Vivix Shaklee + Alfalfa. 2 vitamin shaklee ni memang basic yang wajib ada untuk kawal gula […]






1 2