Tag: ESP Shaklee

5 keunikan ESP Shaklee yang buat ramai orang jatuh cinta

ESP SHAKLEE  ialah Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Bagi anda yang baru jatuh cinta dengan Shaklee, tentu pernah mendengar nama ESP Shaklee ni.
Dan sudah tentu anda perasan bahawa ESP ni adalah top product yang sentiasa hot selling di Shaklee.
Tentu anda tertanya-tanya : Apa yang special ESP ni sampai begitu hangat sekali permintaan terhadapnya?
Sehingga Malaysia panick pada bulan Julay yang lalu gara-gara Shaklee kehabisan stock ESP untuk 2 minggu!
Begitu hebat penangan ESP ni.
Hari ini jom kita berkenalan dengan produk paling saya sayang dan paling saya jatuh cinta dalam Shaklee ini.
Apakah ESP ni?
  1. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.
  2. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu.
  3. ESP juga adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
ESP SHAKLEE

Ok kita dah berkenalan dengan ESP, now apakah kebaikan dan manfaat Shaklee ESP ni sehingga ia begitu disukai ramai?

 

Ini antara 5 kelebihan dan keunikan ESP Shaklee yang menjadikan ia sangat bermanfaat terhadap kesihatan dan kecantikan, dan menjadi kesukaan ramai :

  1. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  2. Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  3. Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.
  4. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  5. Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Wah rupanya ESP ni dihasilkan dari kacang siya baka tulen (non-GMO Soy) Alhamdulillah akhirnya ada alternatif protein soya yang sihat yang tidak berbahaya untuk kesihatan.
Ini kerana bagi anda yang belum mengetahui, hampir semua kacang soya yang wujud dalam pasaran hari ini adalah kacang soya terubahsuai secara genetik (Genetically Modified Organism – GMO).
GMO Food ni adalah sangat-sangat berbahaya kepada kesihatan tapi hari ini hampir semua makanan adalah merupakan GMO Food!
Untukmengetahui apaah bahaya GMO Food anda boleh baca di sini.
Kini anda telah tahu tentang ESP dan kebaikannya.
ESP datang dalam satu canister plastik putih krim bebas BPA, dan di pekkan eberat 850g setiap canister.
Harga ESP Shaklee hanya RM150 untuk kegunaan sehingga 3 bulan.
Hanya RM50 sebulan untuk kesihatan dan kecantikan dan untuk memenuhi lompong-lompong protein pada sel dan tisu tubuh anda.
Untuk dapatkan ESP anda sekarang, sms ESP ke 0133011121 dan saya akan berikan arahan mudah selepas menerima SMS anda.
Selamat menghidupkan hari-hari terakhir Ramadhan 🙂
 
 

10 Kebaikan ESP Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan

ESP Shaklee adalah merupakan antara produk terhebat pernah dihasilkan oleh Shaklee. Sya mula mengenali ESP ni pada tahun 19917.
Masa tu nama produk ini ialah Instant Protein.
Walaupun dah melalui penjenamaan semula namun kualiti ESP Shaklee ini semakin bertambah baik dan masih tetap mendapat tempat paling atas dalam senarai kesemua produk Shaklee yang ada.
Jom kita terokai kenapakah ESP Shaklee ni terlalu menambat hati pengguna 🙂
(Amaran : Entry ini panjang hasil kajian mendalam tentang kepentingan protein kepada manusia dan bagaimana ESP Shaklee memenuhi keperluan protein manusia.
Kalau tak bersedia untuk jatuh cinta dengan Shaklee, jangan baca entry ini )

ESP

 

Apakah ESP?

Energizing Soy Protein atau singkatannya ESP adalah satu produk unggul dan premium yang dihasilkan oleh syarikat makanan tambahan semulajadi tertua di dunia, Shaklee Corporation.

ESP merupakan serbuk protein yang di hasilkan daripada kacang soya baka tulen, atau dalam bahasa sains dikenali sebagai Non-GMO (Non genetically modified organism).

Iaitu kacang soya asli yang tidak mengalami perubahan sturktur genteik melalui pelbagai kaedah dalam kejuruteraan genetik. Ini bermakna serbuk soya ESP adalah serbuk soya yang tulen.

 

Apa akan terjadi jika manusia tidak mendapat protein yang secukupnya?

Seseorang yang kekurangan protein akan mengalami masalah berikut ::

  1. Menurunkan daya tahan tubuh terhadap penyakit – akan kerap sakit.
  2. Bagi kanak-kanak, kekurangan protein menyebabkan terganggunya perkembangan tumbesaran tubuh, otak dan minda .
  3. Kekurangan protein yang kritikal pada kanak-kanak akan mengakibatkan kwashiorkor dan kerencatan akal.
  4. Kulit akan kusam dan kasar serta kendur.
  5. Luka lambat sembuh.
  6. Otot menjadi lembik dan kendur
  7. Lemah tenaga seksual
  8. dan banyak lagi kesan buruk akibat kekurangan protein.
https://i0.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/Starved_girl.jpg/170px-Starved_girl.jpg?w=640
Kanak-kanak yang mengidap Kwashiorkor akibat tidak mendapat zat protein.

 

Apakah kebaikan ESP?

  1. Diiktiraf di seluruh dunia selama lebih 50 tahun.
  2. Menjalani kajian klinikal yang paling banyak.
  3. Diproses di bawah suhu rendah untuk mengekalkan kualiti protein.
  4. Setiap tin ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
  5. Mengandungi 22 jenis asid amino.
  6. Satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.
  7. Indeks glisemik (GI) yang rendah, oleh itu tenaga dari ESP dilepaskan perlahan-lahan ke dalam darah untuk jangka masa yang panjang, jadi badan akan mendapat bekalan tenaga yang optimum untuk tempoh masa yang panjang.
  8. Mengandungi Isoflavone yang terbukti secara klinikal boleh mengurangkan hot flushes di kalangan wanita menopause, menurunkan kadar kolesterol dalam darah dan mencegah osteoporosis.
  9. Sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak sehingga ke golongan warga tua.
  10. Rasanya sedap dan berkrim disukai semua 🙂
Berikut adalah kajian klinikal berkenaan isoflavone ::

Adakah ESP halal?

Berikut adalah pengesahan HALAL bagi ESP dan semua produk Shaklee corporaton.

http://3.bp.blogspot.com/-9kOR1dV8ICQ/T-vYbDVqGHI/AAAAAAAABNM/m12A3NfSWqU/s1600/SIJIL-HALAL-shaklee.jpg

Testimonial ESP Shaklee?

Terdapat banyak feedback dan testimoni positif yang diperolehi dari mereka yang telah mengambil ESP dan menikmati keberkesanannya. Mari kita lihat apa kata mereka :

Klik di sini untuk melihat pelbagai Testimonial Shaklee ESP dari pengguna-pengguna yang telah pun menikmati keberkesanan dan manfaat kesihatan produk hebat ini 🙂

 

 

 

 

Bagaimana saya nak dapatkan ESP Shaklee ni dan berapakah Harga ESP Shaklee?

 

 

Harga ESP Shaklee ialah RM150 sahaja. Anda boleh mendapatkannya dengan menghubungi saya di saluran berikut: