Posts Tagged ‘Amalan Bisnes Maju’

Cara Jana Income 4 Angka Dengan Bisnes Shaklee Walaupun Sibuk Dengan Kerja Dan Keluarga






Wifey, Mummy, Banker & Business Leader Shaklee   4 in 1. Walaupun 4 je tapi kekadang rasa ada 400 jawatan kot.haha Sebab tu la rasa macam tak cukup je masa 24 jam yang Allah bagi.hehe Tapi syukur la saya ada belajar ilmu ‘extra time’. Dengan ilmu tu Alhamdulillah memang berbaloi-baloi. Walaupun ramai cakap tak sempat […]






Kejujuran Dalam Bisnes Shaklee






Tanpa kejujuran hidup pasti takkan tenang. Tak kisahlah samada kejujuran dalam berbisnes ataupun dalam kehidupan. Korang mesti akan rasa bersalah dan takut-takut je. Takut kalau ketidakjujuran korang diketahui orang.     Itupun kalau korang masih ada ‘hati dan perasaan’ la. Kalau tak memang korang akan pakai langgar je termasuklah bila berbisnes pun kan?   Hari […]






9 Ciri-ciri Orang Berjaya Yang Wajib Ada Pada Semua Orang Bisnes






Kalau korang perasan orang berjaya selalunya ada ciri-ciri yang sama. Kalau tak percaya cuba korang study sikit amalan yang diorang buat. Maksudnya dari rutin harian diorang, cara diorang berfikir dan bertindak, apa yang diorang selalu tekankan etc. Mentor saya selalu pesan, kalau nak berjaya kena ikut mentor yang dah terbukti berjaya. Ikut semua ciri-ciri orang […]






Tips Berjaya Dalam Bisnes






Orang selalu kata, aku ni tak sesuai buat bisnes. Mungkin sebab takde darah bisnes kot ?   Nak bisnes tak perlu tunggu ada tujuh keturunan buat bisnes baru kita boleh buat ye.hihi Semua orang boleh buat bisnes dan boleh berjaya. Tapi ada la caranya ? Jom saya kongsikan tips berjaya dalam bisnes. 5 Tips Berjaya […]






Cara Urus Kewangan Untuk Bisnes Online / Bekerja Makan Gaji






Cara uruskan kewangan memang sangat penting. Tak kira la samada korang buat bisnes online ataupun bekerja makan gaji.   Kewangan kena diuruskan betul-betul. Kalau tak memang ke laut. Especially orang yang buat bisnes online macam saya. Sedar-sedar je dah habis ?   Salah 1 cara urus kewangan yang bagus ialah menggunakan konsep ‘7 Jars’ atau […]