Sewa Rumah Atau Beli Rumah – Mana Yang Lebih Menguntungkan?

Ada yang tertanya-tanya, mana lagi elok ‘sewa rumah atau beli rumah?’

 

Sewa Rumah Atau Beli Rumah - Mana Yang Lebih Menguntungkan?

Sewa Rumah Atau Beli Rumah – Mana Yang Lebih Menguntungkan?

 

Sesetengah orang berpendapat baik beli rumah daripada sewa sebab kalau beli kita dapat ownership rumah tu. Kalau sewa tuan rumah yang dapat ?

 
Sebahagian yang lain pulak rasa lebih baik sewa rumah berbanding beli rumah.

 
Alasan diorang sewa rumah dulu lepas tu baru kumpul duit untuk beli rumah yang lebih selesa.

 
Ada jugak yang tak suka berhutang. So, diorang prefer untuk sewa dulu. Dah cukup duit baru beli rumah secara cash.

 
Hebatkan diorang?

 
Memang hebat. Dengan syarat income kena besar la jugak. Kalau income ciput atau dok harap duit gaji yang cukup-cukup makan memang sampai ke sudah la tak dapat beli rumah ?

 
Macam saya, saya prefer untuk beli rumah. Sebab harga rumah makin lama makin mahalkan? Kalau tunggu lagi lama takut lagi susah nak beli.

 
So far, saya memang start beli daripada rumah teres 2 tingkat yang low-cost dulu.

 
Lepas tu lepas beberapa tahun saya jual dan jadikan modal untuk buat rumah.

 
Lepas dah ada modal lain baru saya beli apartment pulak. Insyaa Allah next kondo pulak tengah on the way ?

 

Apapun keputusan korang nak buat, kena la tepuk dada tanya poket masing-masing dan jangan lupa check kelayakan pembiayaan jugak ye. Takut beria-ria nak beli dan siap bayar deposit, tengok-tengok tak layak ?

 
Last but not least, jangan la terus nak beli rumah idaman korang sampai terpaksa ikat perut ye. Pelan-pelan kayuh. Nanti dah ada rezeki baru upgrade rumah korang tu ?

 
Kalau rasa perlukan extra income untuk beli rumah, jom saya bantu. Modal RM80 je seumur hidup tau ?

 
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply