Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee Terbaik

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee menjadi Set Bersalin Terbaik Pilihan Ramai Ibu Berpantang walaupun ada banyak pilihan jenama Set Bersalin lain.Pengalaman saya sendiri dengan Shaklee sejak tahun 2007  sejak dari anak sulung sehinggalah anak keempat. Malah family saya seperti aunty saya pun menggunakan Set Bersalin Shaklee ni sejak tahun 1997 lagi.

 

 

 

Set Bersalin Shaklee adakah sama dengan Set Berpantang Shaklee ? Yang dikatakan Set Bersalin Terbaik Paling Bagus Pilihan Ramai ibu-ibu Malaysia tu Set Bersalin Shaklee ke atau Set Berpantang Shaklee ?

 

Bagi Pengedar Shaklee lain pasti mereka menjawab ; Set Bersalin Shaklee dan Set Berpantang Shaklee itu sama sahaja. Hakikat sebenarnya ialah Set Bersalin Shaklee TIDAK SAMA dengan Set Berpantang Shaklee !

 

Set Bersalin Shaklee Set Berpantang Terbaik

 

Haaa macam mana tu? Selama ni ramai yang ingat kedua-duanya sama je kan? Sebenarnya Set Bersalin Shaklee merupakan gabungan Vitamin Shaklee untuk ibu yang berbeza dengan Set Berpantang Shaklee.

 

Dan ini juga menjawab persoalan kenapa ada ibu-ibu yang menggunakan Vitamin Shaklee untuk tempoh berpantang atau lepas bersalin tapi tidak mendapat kesan positif seperti yang pengguna kami rasai.

Set Bersalin Shaklee
Pengalaman Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee oleh customer kami… Bahagianya bila impian sihat dan menyusu penuh jadi kenyataan

 

Jadi apakah perbezaannya antara kedua Set Vitamin Shaklee ini? Ish Master Salwa ni bikin saspen je lah ;)

 

Perbezaan Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee

Dalam jadual berikut perbezaan di antara Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee diterangkan dengan jelas. Jika masih perlukan penerangan terperinci boleh lah call Master Salwa di 013-310 1221 …. dengan syarat anda bukan customer orang lain sebab Master Salwa perlu bimbing customer kami yang perlu dilayan bak VVIP :)

 

Set Bersalin Shaklee dan Set Berpantang Shaklee Set Bersalin Terbaik

 

 

 

Bagi menerangkan dengan ringkas, saya gunakan gambarajah Venn atau Venn diagram yang mengandungi set dan subset berikut untuk menerangkan perbezaan Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee.

 

Set Bersalin Shaklee Terbaik dan Set Berpantang Shaklee

 

Set Bersalin Shaklee mengandungi SEMUA VITAMIN yang ada dalam Set Berpantang Shaklee, sebaliknya TIDAK SEMUA vitamin dalam Set Bersalin Shaklee ada dalam Set Berpantang Shaklee

 

Sepanjang pengalaman saya mengendalikan ibu yang mahu berpantang dengan Shaklee, alhamdulillah 99.999% pengguna yang berpantang dengan Shaklee yang mendapatkan khidmat nasihat dari kami sangat berpuas hati dan mendapat kesan positif. Sebaliknya dari penjual lain kami dapat tahu ramai pengguna yang kecewa kerana tak dapat kesan positif dari penggunaan Shaklee smeasa berpantang….tak macam apa yang customer kami perolehi.

Persoalannya kenapa jadi begitu agaknya ya? Customer kami makan Shaklee masa berpantang dapat kesan positif bombastic, customer orang lain guna Shaklee masa berpantang tak dapat pun kesan positif….

Jawapannya ialah kerana kami di VitaminIbu mempunyai pengalaman dan kepakaran tentang berpantang dengan Vitamin Shaklee atau Set Bersalin Shaklee sejak tahun 1997. Bermaksud pengalaman kami dengan Shaklee ni dah hampir 20 tahun. Dengan pengalaman dan kepakaran inilah kami guide dan bantu customer yang membeli Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee dengan kami dengan konsultasi eksklusif sehingga mencapai kesan positif yang diharapkan.

 

Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee

 

Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee Sejak 1997

Start pengalaman saya mula kenal Shaklee ialah masa saya tengok aunty saya berpantang dengan menggunakan Set Bersalin Shaklee. Waktu tu takdelah dipanggil Set Bersalin Shaklee pun tapi kami panggil Vitamin Shaklee je.

Apa yang saya nampak kesannya pada ketika tu ialah ;

  1. Susu aunty saya banyak, waktu tu zaman tu mana ada orang perah dan simpan susu kan? tapi aunty saya terpaksa perah sebab susunya sangat banyak
  2. Baby Shaklee itu sangat sihat, takde jaundice pun. Malah masa kena chickenpox pada usia 2 tahun (masa tu masih menyusu sepenuhnya dengan susu ibu) baby Shaklee ni sembuh dalam masa 5 hari saja. kena chickenpox pun sebab berjangkit dari kanak-kanak nursery tapi kejap je kena dah sembuh. Alhamdulillah
  3. Aunty saya sangat bertenagan dan cantik. Malah pada umur 52 tahun hari ni, aunty saya masih tetap jelita dan gorgeous, tak bongkok dan kulit sangat flawless.

Set Bersalin Shaklee

Betapa bestnya kan pengalaman berpantang dengan Shaklee ni. Malah hasil kebaikan Set Bersalin Shaklee ni kita boleh nampak sampai hari ini. Beruntungnya jika awal-awal dah jaga badan dengan pemakanan yang betul, kesan kebaikannya bukan untuk sebulan dua tapi untuk sepanjang hayat inshaaALLAH.

Bestnya Set Bersalin Shaklee ni ialah kerana ia bukan sahaja membantu pemulihan dalaman malah secara automatik bila dalaman sihat dan pulih sepenuhnya, luaran juga akan turut cantik dan berseri.

 

Pengalaman Berpantang dengan Set Bersalin Shaklee oleh Customer kami

Biasa selepas bersalin, badan kita memang lemah dan kita perlukan sesuatu untuk memulihkan semula tenaga dan kesihatan kita selepas kita bertarung nyawa melahirkan si comel kita ke dunia. Alhamdulillah sekarang ibu-ibu dah semakin bijak memilih set bersalin yang selamat buat kita dan untuk bayi yang menyusu.

 

Di atas tadi kami ada share video temubual spontan yang kami lakukan dengan seorang customer kami, Puan Norsabariah yang melahirkan anaknya melalui pembedahan cesarean atau czer.

 

Set Bersalin Shaklee - Set Testimoni Set Berpantang Shaklee

 

 

 Menurut Puan Aya, pengalaman berpantang selepas bersalin pembedahan anak sulung dan kedua adalah amat ngeri. Tetapi pengalaman berpantang dengan Shaklee semasa bersalin anak ketiga adalah satu pengalaman baru yang indah dan bahagia bila Puan Aya mendapati :

  1. Luka pembedahan cesarean atau czer kering dalam masa seminggu
  2. Tidak sembelit
  3. Susu banyak
  4. Boleh berjalan dengan elok tanpa rasa sakit walau baru seminggu selepas pembedahan
  5. Baby tak kembung dan jaundice pun tak lama

 

Saya tidak pernah ada pengalaman berpantang secara pembedahan so saya tak dapat nak share dari sudut itu, alhamdulillah sejak menceburi Shaklee ni ALLAH hantar kepada saya ramai customer yang memerlukan Shaklee untuk pulih selepas bersalin secara pembedahan. Dari customer kesayangan kamilah kami dapat share dengan anda kebaikan Set Bersalin Shaklee untuk ibu berpantang selepas pembedahan.

 

Kebaikan Set Bersalin Shaklee untuk Ibu Berpantang

 

1. Set Bersalin Shaklee bantu pulihkan tenaga ibu selepas bersalin.

Biasanya keadaan ibu memang lemah selepas bersalin. Selain ibu perlu segera diberi makanan yang sihat dan sesuai dengan ibu bersalin, suplemen Shaklee yang ada dalam set bersalin ini sangat membantu ibu segera pulih daripada kepenatan dan keletihan. Jadi ibu akan berasa cergas dan mempunyai tenaga yang luarbiasa seperti wanita yang aktif, sihat dan tak bersalin pun.

 

2. Set Bersalin Shaklee Bantu Pulihkan Luka perineum/episiotomy dan pembedahan dengan cepat.

Alhamdulillah ramai ibu yang berpantang secara pembedahan memberi Testimonial yang sama tentang betapa cepat luka mereka sembuh setelah menggunakan Set Bersalin Shaklee. Malah ada yang menceritakan dalam masa seminggu sahaja luka mereka sembuh, bi iznillah, alhamdulillah

 

3. Set Bersalin Shaklee Bantu Elakkan Bayi dari mendapat Jaundice atau Jaundis

 

Alhamdulillah bi izniLLAH ramai ibu yang menggunakan Set Bersalin Shaklee menceritakan kisah bahagia bila mana baby tidak mendapat kuning bila ibu berpantang dengan Produk Shaklee. Tidak seperti sebelum mereka menggunakan Shaklee di mana baby menghidap kuning yang lama. Alhamdulillah bi izniLLAH, Set Bersalin Shaklee Selamat untuk Bayi Jaundice  juga.

 

4. Set Bersalin Shaklee membantu Banyakkan Susu Ibu

Terdapat satu produk dalam Set Bersalin Shaklee yang boleh memekatkan susu ibu iaitu ESP Shaklee. Susu ibu yang pekat akan menbuatkan bayi berasa cepat kenyang dan kurang meragam. Syurga buat si ibu dan bayi yang dalam pantang kalau dapat air susu pekat berkrim.

 

5. Set Bersalin Shaklee bantu elakkan bayi kuning dan kembung perut.

Dengan ostematrix dan alfalfa Shaklee inshaaALLAH dapat elakkan jaundice dan kembung perut. Iaitu apabila ibu yang menyusu dengan susu ibu mengambil Ostematrix dan Alfalfa Shaklee. Saya sendiri selepas je baby lahir terus telan 10 biji alfalfa. Alhamdulillah walau saya dan suami berdarah O tapi keempat-empat anak kami tiada jaundice. Kalau masa menyusu tu dengar baby terkentut-kentut tanda angin keluar.

 

6. Set Bersalin Shaklee Mengatasi sembelit ketika berpantang.

Sembelit adalah mimpi ngeri yang bagi ibu sedang berpantang. Masalah ini berlaku kerana ibu dalam pantang tidak dapat minum air kosong pada kadar yang badan perlukan. Selain itu sembelit juga terjadi jika ibu dalam pantang tidak teliti tentang makanan yang diambil ketika dalam tempoh berpantang. InshaaALLAH jika ambil Ostematrix dengan cara yang betul, boleh bantu elakkan ibu dapat sembelit.

 

7. Mengawal stres ketika berpantang.

Ibu berpantang biasanya mudah stress sebab badan sendiri tengah sakit, apatah lagi kalau bersalin pembedahan, lepas tu nak jaga anak keciil lagi, nak hadap bengkak susu lagi… terutamanya buat ibu-ibu yang kali pertama melahirkan.

Kajian perubatan membuktikan B-Complex inshaaALLAH dapat mengawalrasa stress dan juga mengelakkan kemurungan ibu dalam tempoh berpantang dapat diatasi dengan lebih baik lagi. Jadi ibu lebih tenang dan relax.

Berita baiknya ialah Shaklee ada B-Complex dalam Set Bersalin :)

 

8. Kulit ibu dan bayi menjadi cantik.

Inilah bonus besar bagi ibu yang ambil Set Bersalin Shaklee ni. Pengambilan produk penting dan asas dalam Set Bersalin ni iaitu Vitamin C Plus, B-Complex dan ESP merupakan 3 kombinasi penting untuk pemlihan luka yang turut memberi kesan sampingan klit menjjadi berseri dan makin cerah.

Biasa ibu dalam pantang ni kadang-kadang macam zombie, hahaha… Jadi, pengambilan suplemen Shaklee bolehlah membantu kulit ibu tampak berseri walaupun adakalanya penampilan ibu mungkin tak dapat dikawal kerana baju asyik saja basah oleh air susu

 

9. Membina semula darah yang banyak hilang ketika bersalin.

Semasa bersalin ibu kehilangan banyak darah dan sebab itu ibu lepas bersalin biasanya pucat, letih dan tidak bermaya. Perkara in9i lebih penting daripada nak fikir tentang ketat rapat dan rapat.

Sepatutnya dalam tempoh berpantang ni ibu mendapat makanan berkhasiat secukupnya untuk membantu badan bina semula darah yang hilang, sayangnya adat berpantang kita melarang memakan banyak makanan berkhasiat demi menjaga keintiman dan kerapatan di situ…. macam-macam ceritalah katanya nanti basah nanti licin nanti berair….

Natijahnya ibu-ibu berpantang sangat lambat nak pulih dari luka bersalin malah ada yang sampai meroyan. Jangan seksa diri kerana nak jaga rapat semata-mata, diri ini adalah amanah ALLAH maka jagalah baik-baik dengan bagi hak-haknya untuk sihat dan pulih.

Set Bersalin Shaklee (bukan Set Berpantang Shaklee ya) ada menyediakan semua nutrisi yang diperlukan untuk membant badan bina semula darah ibu yang banyak hilang selepas bersalin.

Pengalaman saya walaupun berpantang makan Shaklee dan makan banyak makanan berkhasiat, alhamdulillah masa lepas 3 hari bersalin anak keempat, bidan yang datang mengurut bagi komen :

Dik badan kau ni elok la tak kembang walau dah anak 4, rahim pun elok tak kembang, biasanya orang lain dah rosak lepas anak 4

Alhamdulillah…. syukur sangat-sangat…. Kalau bidan ni tahu saya ni tak berpantang sangat macam adat melayu, mesti tak percaya…apatah lagi kalau dengar saya langsung tak makan jamu dan herba sepanjang berpantang.

10. Harga Set Bersalin Shaklee sangat berpatutan

 

Harga Set Bersalin Shaklee ni boleh dikatakan yang paaaaalinggg murah sebab secara purata harga Set Bersalin Shaklee Premium atau kami gelar Extravaganza pn hanya RM150 sebulan yang lengkap dengan semua fungsi untuk banyakkan susu, kuurus dan juga ketat rapat dan cantik. Shaklee pula supply untuk 4 bulan :)

 

Pengedar Shaklee


 

 

Click sini untuk melihat senarai penuh produk Set Pakej Shaklee.



Click sini untuk melihat senarai penuh harga produk Shaklee.


 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>