Set Bersalin Shaklee Banyakkan Susu

Sebelum ini kita sudah berkenalan dengan Set Bersalin Shaklee Set Asas, iaitu yang mengandungi semua keperluan dalaman untuk ibu bersalin, yang sesuai untuk ibu Bersalin Pembedahan Czer atau Cesarean dan juga Bersalin Normal

Kali ini kita lihat pula satu lagi kombinasi Set Bersalin Shaklee untuk ibu Berpantang yang Menyusukan Bayi.

Set Bersalin Shaklee – Set Extra ini merupakan Set Asas yang ditambah dengan 2 supplement yang sangat baik dalam membantu menyokong keperluan nutrisi ibu yang menyusu.

 

Set Bersalin Shaklee

Manfaat dan keperluan 4 supplement di bahagian kiri dalam gambar di atas, telah pun kita ketahui dari entry tentang Set Bersalin Shaklee – Set Asas

Manakala 2 produk tambahan yang inshaALLAH dapat membantu menyokong keperluan nutrisi ibu menyusu ialah :

ESP Shaklee 

  1. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon dalam badan. Penyusuan susu ibu sangat berkait dengan hormon (prolactine dan oxytocin).
  2. Protein adalah komponen utama susu ibu selepas air. Kurang protein terutama semasa berpantang menyebabkan ibu berpantang sering menghadapi masalah kurang susu.
  3. Protein membantu penyembuhan luka yang pantas dan menyeluruh.

Ostematrix Shaklee

  1. Antara komponen utama dalam susu ibu selain air dan protein, ialah kalsium.
  2. Membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti.
  3. Melegakan otot dan saraf ibu dan elakkan dari tekanan bersama B-Complex dalam Set Bersalin.
  4. Elakkan daripada gigi rosak dan sakit tulang pada ibu.
  5. Ibu menyusu yang tidak mendapat cukup kalsium lazimnya akan mendapat masalah gigi rosak dan sakit tulang.

Ibu dalam Berpantang selepas Bersalin sepatutnya mendapat zat nutrisi yang banyak daripada makanan.

Namun kerana amalan berpantang kita yang bayak mengehadkan pengambilan pelbagai jenis makanan lazim, maka banyak zat-zat penting yang ibu tidak dapat.

Kerana itulah perlunya Set Bersalin yang selamat dan dilengkapi dengan sokongan nutrisi untuk ibu menyusu khususnya bagi anda yang ada masalah penyusuan.

Ini juga antara faktor utama yang menjadi sebab kenapa ibu menyusu memerlukan makanan tambahan.

Walaupun ramai yang menentang idea supplement vs breastfeeding, hakikat yang mereka tak dapat nafikan ialah thousands (or million perhaps?) moms and babies have benefited from Supplements in helping their Breastfeeding journey.

InshaaALLAH jika ibu memenuhi keperluan penyusuan terutama konsep “empty breast more milk supply, full breast slow milk supply” dan konsep “demand vs supply”

susu ibu akan terhasil mencurah-curah dengan pengambilan supplement dan juga makanan seimbang.

Alhamdulillah berdasarkan Testimoni dan Feedback setakat ini hampir 100%  pengguna berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee ini.

Malah rata-rata pengguna menyatakan Harga Set Bersalin Shaklee ini amat jimat dan murah berbanding Set Bersalin lain setelah mereka merasa sendiri Kebaikan Set Bersalin Shaklee ini

Segera dapatkan Set Bersalin dengan menghubungi saya dari salah satu saluran berikut :

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

4 Comments on Set Bersalin Shaklee Banyakkan Susu

  1. aisyah
    14 June, 2013 at 4:00 pm (4 years ago)

    Salam… Blh x set shaklee ni dimakan bersama set bpantang yg lain?

    Reply
    • Pengurus VitaminIbu
      14 June, 2013 at 4:23 pm (4 years ago)

      Salam puan, terima kasih

      ye set ini boleh dimakan dengan set bersalin yang lain.

      cumanya set bersalin Shaklee ni dah lengkap.

      Jika tidak tambah dengan set lain pun boleh 🙂

      kalau nak tambah lain takde masalah 😉

      terima kasih puan 🙂

      Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Set Bersalin Shaklee Banyakkan Susu

Leave a Reply