Resveratrol Bantu Kawal Kadar Gula Dalam Darah – Vivix Shaklee Terbukti Mengandungi 10 X Lebih Resveratrol

Resveratrol boleh kawal gula dalam darah? Betul ke? Apa fungsi resveratrol sebenarnya? Betul ke kalau nak resveratrol boleh dapatkan daripada Vivix Shaklee?

 

Sebelum saya jawab soalan-soalan tu jom kita study sikit pasal Resveratrol ye 😉

 

Apa Itu Resveratrol?

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee

 

Resveratrol ialah salah satu sumber antioksidan yang sangat powerful yang diperolehi daripada tumbuhan. Fungsinya ialah untuk melindungi sel DNA daripada rosak atau termusnah dek serangan radikal bebas.

 

Ni bukan sembang kosong je tau. Fakta ni disokong oleh Kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi Universiti Ohio, Amerika Syarikat.

 

Bagi yang tak pernah dengar atau tau tentang radikal bebas, radikal bebas ni bahaya tau. Ia adalah punca utama pelbagai penyakit. Radikal bebas ni la yang menyebabkan badan kita kehilangan keupayaan semulajadi untuk melawan serangan penyakit.

 

Mana nak dapat Resveratrol tu?

Resveratrol paling banyak dalam Polygonum Cuspidatum dan anggur. Cuma species anggur terbaik untuk resveratrol ialah Muscadine Grape a.k.a Anggur Muskat. Anggur ni memang special sebab kalau tengok daripada segi saiz pun memang jauh berbeza dengan angggur-anggur biasa. Anngur Muskat sama saiz dengan bola golf tau;)

 

Harganya pun teramat la mahal. Kawan saya pernah jumpa kat Cold Storage KLCC, 3 biji je dah RM100. Tapi standing dengan khasiatnya la kan?

 

Ok berbalik kepada resveratrol, jom kita tengok apa yang best sangat tentang resveratrol ni.

 

Kelebihan dan Manfaat Resveratrol Untuk Pesakit Diabetis

Resveratrol telah diuji dapat membantu mencegah insulin resistance, atau dalam bahasa mudahnya ialah badan jadi kurang sensitif terhadap gula dalam darah yang mengakibatkan insulin kurang dihasilkan oleh badan.

 

Penemuan lain ialah, penyelidik juga percaya resveratrol boleh mengaktifkan SIRT1. SIRT1 ni ialah gen yang membantu melindungi tubuh daripada kesan obesiti dan penyakit yang disebabkan oleh penuaan.

 

Manfaat Utama Resveratrol selain untuk diabetis ialah:

1. Merencatkan sel kanser dan menghalangnya daripada menjadi lebih serius

2. Mengurangkan kepekatan antara platlet (respon anti-radang)

3. Menghalang pengoksidaan LDL

4. Melindungi peparu dari kerosakkan DNA dan kematian sel

5. Melindungi saraf

6. Menghalang virus herpes jenis 1 & 2 dari membiak

7. Anti penuaan

8. Merencatkan pembiakan H. pylori

 

Hebatkan resveratrol ni? Sebab tu ramai yang dah dapat manfaat daripadanya 🙂

 

Lagi hebat kalau resveratrol ni digabungkan dengan Polifenol. Confirm hasil dia kebabom tau 😉

 

Tapi orang kata kalau nak dapatkan resveratrol kena minum ‘wain’, kan haram tu?

 

Hihi. Relax, dah ada acara yang lagi best untuk dapatkan Resveratrol dan Polifenol tu. Saintis Shaklee dah hasilkan Vivix Shaklee yang dah terbukti mengandungi resveratrol yang lebih tinggi.

 

Apakah Vivix Shaklee?

Vivix Shaklee ialah minuman botani yang sangat berkhasiat. Kandungan utama Vivix ialah:

 

Resveratrol Bantu Kawal Kadar Gula Dalam Darah – Vivix Shaklee Terbukti Mengandungi 10 X Lebih Resveratrol

Muscadine Grape

Mengandungi Resveratrol dan Asid Ellagik serta bersifat anti kanser, anti-virus, anti-bakteria dan membantu mengawal kadar gula dalam darah.

 

Polygonum Cuspidatum

Mengandungi resveratrol dan polifenol yang membantu melambatkan penuaan, merendahkan kolsterol, mengawal kadar gula dalam darah, merendahkan kolestrol jahat dan membantu mengurangkan berat badan.

 

European Elderberry

Sangat tinggi dengan antioksidan, kaya dengan vitamin A, B, C, Carotenoid etc. Berfungsi untuk membantu menguatkan system imun dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular.

 

Purple Carrot

Kaya dengan vitamin A, mengandungi asid klorogeik ynag tinggi yang dapat membantu mengurangkan kadar gula dalam darah.

 

Macam mana Resveratrol Membantu Menurunkan Kadar Gula Dalam Darah?

Resveratrol memang sangat powerful sebab ia merawat di peringkal sel-sel DNA. Resveratrol membantu memulihkan organ-organ yang rosak akibat masalah diabetis. Organ paling penting yang untuk pesakit diabetis ialah ‘pankreas’.

 

Pankreas yang sihat akan menghasilkan insulin. Insulin la yang mengawal kadar gula dalam badan. Sebab tu pesakit diabetis selalunya akan diberikan suntikan insulin bila dah agak kronik.

 

Ada yang cadangkan untuk amik peria katak sebagai alternative insulin. Ya, memang betul peria kata dapat membantu menghasilkan insulin. Tapi peria katak tak dapat membantu memulihkan organ-organ yang rosak akibat diabetis.

 

So, korang mungkin akan terpaksa bergantung dengan peria katak la pulak nanti. hehe

 

Kalau ada option yang lebih baik dan dapat memulihkan organ-organ yang rosak kenapa tak nak kan?

 

Jom tengok testimoni masalah gula dalam darah turun dengan asbab ikhtiar amalkan Resveratrol.

 

Testimoni Vivix Shaklee - Resveratrol Pulihkan Buah Pinggang Rosak

 

Testimoni Vivix Shaklee Buah Pinggang Pulih

 

Bestkan? Nak dapatkan resveratrol ni?

 

“Nak. Tapi harga Vivix Shaklee ni mahal la”

 

Hihi. Nikmat kesihatan dan hidup sihat kan lebih mahal daripada harga vivix shaklee ni?

 

Apa guna duit banyak tapi kena bergantung hidup dengan ubat-ubatan? Kena jadikan hospital sebagai rumah ke-2? Kena jalani rutin dialysis 3 kali seminggu? Yang dah confirm korang kena ‘tebuk’kat sana sini untuk buat dialysis tu. Sakitkan?

 

Lagi menakutkan bila kena potong kaki sebab dah ada komplikasi akibat gula dalam darah yang terlalu tinggi. Masa tu duit berjuta pun dah tak bermakna apa-apa. Bayar la banyak mana pun. Korang takkan dapat jadikan kaki korang kembali seperti asal. Buah pinggang yang dah rosak takkan kembali pulih.

 

Masa tu korang pasti sanggup lakukan apa je untuk kembali sihat.

 

Tapi sayangnya dah terlambat. Sebab nasi dah jadi bubur.

 

So, sementara masih berkesempatan ni baik la korang ikhtiar cepat-cepat ye.

 

Saya dah jumpa ramai orang yang ada macam-macam komplikasi lain akibat masalah gula tinggi dalam darah ni. Tak sanggup rasanya nak pandang muka diorang yang lemah dah menderita tu.

 

Kalau orang rasa nak ikhtiar dengan Resveratrol ni, jom hubungi hotline kami ni

 

Whatsapp 012-346 1698 9 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 9 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 9 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply