Salam…pengalaman sendiri sebagai pesakit pcos dan pemakan shaklee since 1997..

Takde absolute treatment utk pcos sebab ada pelbagai punca pcos, ada disebabkan kemurungan, ketumbuhan di pituitari gland,hyperprolactinoma, kegemukan, keturunan,masalah darah, trauma dan banyak lagi punca pcos..ones cannot simply suggest any supplement or medication tanpa mengetahui punca pcos..dan sehingga hari ini cpos ialah penyakit yg misteri dan komplikated,masih belum ramai pakar dalam negara yg dapat merungkai penyakit ini.boleh rujuk jawapan sy di dindin dr hamid arshat semasa sy beliau membicarakan topik pcos.

Contohnya, pesakit yg ada ketumbuhan di pituitari gland atau hyperprolact,tidak digalakkan ambil esp,lecithin.tapi jika pcos dia disebbkan kegemukan,lecithin adalah perlu.

Secara peribadi sy ambil shaklee sejak belum ada GLA, sejak GLA masih dalam fasa kajian..sehingga GLA dh wujud dalam shaklee.tapi sy pulih dari pcos bukan melalui supplementation…tapi kombinasi pelbagai rawatan alami yg langsung tak melibatkan ubat dan drilling method.

pesakit pcos ada tendency yg sgt besar utk jatuh ke fasa depression, sebab organ penyeimbang hormon wanita mereka telah terganggu atau damage (ovary) jadi di harap kita dapat beri perkongsian yg jujur dan adil agar mereka tak terlalu berharap tapi sebaliknya berikhtiar tanpa jemu agar tidak mengakibatkan pcos jadi lebih teruk akibat ubat dan pelbagai rawatan yg menyakitkan dan mengerikan.

Tu saja yg sy dapat share…

Kalau ada pesakit pcos yg mencari kawan2 se pcos,boleh link kepada sy,bukan sy nk jadikan customer, sy dah lama nak buat jaringan pengidap pcos since 2007 sebab tu skrg sdg discuss dgn dr hamid utk buat satu club…dalam malaysia terlalu banyak kes misdiagnosed terhadp pesakit pcos…doctor pun susah nak betul2 kenal dan sahkan pcos apatah lagi puncanya…sebab tu perlukan network untuk elakkan sebarang kejadian misdiagnose berulang…wallahu a’lam

1 comment on “Penyelesaian masalah PCOS melalui kaedah semulajadi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *