Pengalaman Pertama Saya Consult Customer Nak Beli Set Menyusu Shaklee

1st time dapat PM dari customer “Salam, saya nak beli Set Menyusu Shaklee. Berapa ye?”. Yeay! Alhamdulillah. Eh, macam mana nak jawab soalan customer ni ye?

Set Menyusu Shaklee

 

Walaupun seronok sampai nak melompat tapi berdebar-debar sungguh dada ni. Macam mana nak jawab soalan customer ni ye?

 

 

Set Menyusu Shaklee ada beberapa jenis. Nak bagitau harga semua set ke? Nak terangkan satu persatu ke macam mana yek?

 

 

Help..help..Need my mamiiiii!

 

 

Dapat je whatsapp tu saya pun apa lagi. Cepat-cepat call mami . Lepas mami dah terangkan dan ajarkan serba sedikit cara terbaik untuk reply soalan customer macam tu baru boleh bernafas rasanya. hihi

 

 

Lepas tu saya pun cepat–cepat reply whatsapp customer tu. Panjang jugak la chit-chat kitorang masa tu sebab customer nak tau khasiat produk dalam Set Menyusu Shaklee tu 1 persatu. So, saya pun explain la sehabis baik.

 

 

Habis keluar peluh jantan dan peluh betina dibuatnya masa tu. Nasib baik my mami tolong ajarkan step by step. Hehe

 

 

Akhirnya berjaya jugak closed deal. Alhamdulillah. Siap Daftar Ahli Shaklee lagi tu tau. Hikhik

 

 

Tu la pengalaman pertama saya handle customer yang tanya Set Menyusu Shaklee dulu. Memang saspen dan mendebarkan. Ye la, sebelum ni dok dengar cerita pengalaman kawan-kawan lain je. Now saya experience sendiri pulak kan??

 

 

Sekarang ni Alhamdulillah,  sambil pejam mata pun boleh jawab soalan customer gittew. Haha.

 

 

Pejam mata tu sebab dia call masa saya tengah tido la. ?

 

 

Tapi kalau tengah tido dapat call nak Vivix Shaklee memang cerah bijik mata. Hilang terus rasa mengantuk tu. Takcaya? Cuba la order Vivix dengan saya. Hee~

Bila dah ada ‘anak shaklee’ ni, giliran saya pulak la tolong diorang. Kelakar pun ada bila tengok diorang panic tapi teruja dapat PM customer. Macam saya dulu-dulu la tu. Kihkih

 

 

Sebagai shaklee business leader, satu kepuasan untuk saya bila tengok anak-anak Shaklee berjaya dengan bisnes masing-masing. Rasa excited dan memang ohsem sangat-sangat tau. Lagi seronok bila diorang pun dah mula bina empayar masing-masing ?

 

 

Nak sertai team Infinity kami?

 

 

Senang je. Hubungi hotline ni:

 

 

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

4 Comments on Pengalaman Pertama Saya Consult Customer Nak Beli Set Menyusu Shaklee

  1. Cik Lisa
    15 November, 2016 at 10:42 pm (10 months ago)

    hahaha… cerita ni sangat best!! 🙂 ha’ah, betul lah tu. if message tu cakap nak order vivix, elok elok ngantok terus segar bugar, betul kan?? hihi… tapi awak mmg seorg yg hebat, so teruskan jadi hebat ok, sebab saya jadikan awak ni role model ni!

    Reply
    • Erni
      16 November, 2016 at 10:58 pm (10 months ago)

      hihi..kan Cik Lisa..btw, tq for the compliment..jom kita sama2 jadi leader hebat 🙂

      Reply
  2. Aada
    15 November, 2016 at 4:20 pm (10 months ago)

    Of course kena refer pada yang lebih pakar..?

    Reply
    • Erni
      15 November, 2016 at 10:07 pm (10 months ago)

      kan..nak kena make sure info tu accurate 🙂

      Reply

Leave a Reply