Vitamin Ibu Menyusu

Untuk sokongan dari segi nutrisi, Basically ibu menyusu perlukan 4 element paling penting ::

  1. Air – sebab susu tu sendiri liquid dan badan kita perlu air yg optimum
  2. Protein – selepas air, komponen utama susuibu ialah protein
  3. Calcium – juga komponen utama susuibu
  4. Vitamin asas (A, B complex dan C serta mineral lain) – untuk support keperluan saraf dan darah ibu agar badan tak haus nutrisi supaya penghasilan susu berjalan lancar.

 

 

 

 

 
Dalam produk Shaklee, untuk memastikan tubuh tidak dehydrated dan system osmosis darah berada pada tahap optimum, shaklee ada satu produk yang dinamakan Performance drink, ia sama konsep seperti 100+ tapi tanpa gas, tanpa gula, tanpa pengawet dan tanpa perisa tambahan….Performance drink ni bancuh dengan airsejuk sahaja, perasa oren dan boleh juga bagi anak2 yang berumur 2 tahun ke atas minum jika tengah demam untuk bantu turunkan suhu….Performance drink ni akan menyebabkan sel badan segah sentiasa dan tidak kecut sebab air dikekalkan pada tahap optimum…performance drink ni sangat essential untuk bulan Ramadhan ni terutama bagi ibu yang menyusu..

Dalam shaklee juga ada produk protein yang dinamakan Energizing Soy Protein (ESP) yang dihasilkan secara alami dari kacang soya baka tulen (bukan baka yang diubah geneticnya)…mengambil 3 sudu ESP sehari memenuhi 100% keperluan protein ibu hamil dan ibu menyusu…sebabtu bila ibu2 breastfeed yang ada masalah susu mengambil ESP mereka dapat hasil yang menakjubkan sebab protein ni antara elemen paling penting dalam penghasilan susu….

nak hasilkan susu perlu hormon oxytocin dan prolactine, hormon pula trdiri dari elemen protein.

sebab tu bila ambil ESP susu sangat2 meriah, dijangka kemungkinan sebab pengambilan ESP membantu peningkatkan hormone oxytocin dan prolactine tu

Calcium macam biasa memang di perlukan untuk hasilkan susu, kalau ibu tak cukup calcium, memang susu akan merosot, malah tulang,tapak kaki dan gigi ibu akan terkesan (lazimnya tapak kaki akan sakit) menandakan badan mula menarik kalsium dari otot dan tulang untuk menampung keperluan kalsium untuk disalurkan kepada susu..dalam shaklee calcium dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D iaitu dua bahan yang sangat penting untuk memastikan calcium terserap dengan sempurna ke dalam darah..kalau calcium yang takde vitamin D atau magnesium, calcium tu akan susah nak diserap dan lama2 akan terkumpul jadi batu (gall bladder stone)

Vitamin B complex sangat2 penting untuk menyokong keperluan saraf ibu,terutama ibu yang selalu sibuk dan berkerja di bawah tekanan, dan bcomplex sangat penting untuk menukarkan makanan yang dihadam kepada tenaga…jika ibu kekurangan vitamin Bcomplex tubuhnyatakkan dapat tenaga yang optimum dari makanan yang dia makan, dan mula merasa tertekan malah terasa sangat letih sebab kurang tenaga dan saraf tidak mendapat nutrient yg sepatutnya.

Vitamin C pula melindungi kelenjar yang menghasilkan hormon daripada bengkak (akibat tekanan) dan berdarah, bila kelenjar bengkak dan berdarah, ia sudah tevcedera maka kebolehannya untuk menghasilkan hormon akan terganggu, sebabtu ibu yang tertekan akan mendapati susu berkurangan

vitamin2 lain dan mineral2 lain sememangnya perlu untuk menampung kekurangan nutrient yang mungkin berlaku bila ibu tidak makan dengan seimbang dan tidak makan mengikut waktu yang tetap..

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Shaklee Lecithin

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

Dapatkan maklumat lanjut berkenaan Lecithin di sini

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KAJIAN KLINIKAL

Testimonial

Kuantiti per bottle : 180 biji

Harga per unit : RM53.25

Cadangan pengambilan  : 3 biji selepas lunch dan selepas dinner dengan air biasa.

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Shaklee Zinc Complex

Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Dapatkan maklumat penuh berkenaan kepentingan Zinc terhadap kesihatan dengan mengklik link ini

 

 

KAJIAN KLINIKAL

Testimonial

Kuantiti per bottle : 120 biji

Harga per unit : RM33.75

Cadangan pengambilan  : 1 biji sehari sebelum sarapan atau sebelum makan tengahari

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

3 terbaik – Vitamin buat ibu yang mudah letih dan lesu.

Adakah anda di antara ibu-ibu yang mengalami masalah keletihan, kurang tenaga, stress akibat kerja pejabat/rumah?

 

 

 

Tahukah anda bagaimana pengambilan suplemen vitamin boleh membantu dalam masalah anda?

Vitamin dan mineral sebenarnya bukan booster tenaga, malah ia tiada kalori mahupun protein. Vitamin dan mineral bertindak sebagai pemangkin kepada penukaran bahan bakar dari makanan kita kepada tenaga.

Oleh itu, vitamin dan mineral amat penting kerana kekurangannya menjadikan proses metabolisma tenaga boleh terganggu. Malah boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya kencing manis.

Apakah rangkaian vitamin yang boleh membantu dalam penjanaan tenaga?

1. VITALEA IRON FORMULA

Multivitamin yang memenuhi keperluan US RDI untuk vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh ibu.

Zat besi (iron) adalah penting dalam pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah ke seluruh tubuh. Kekurangan oksigen akibat kurang hemoglobin menjadikan tubuh kita lesu dan penat.

2. B COMPLEX

B Complex ada pelbagai fungsi antaranya ::

  • pembinaan sel darah merah,
  • sokongan fungsi saraf,
  • membantu penyerapan vitamin,
  • menukarkan gula kepada tenaga (key paling penting dalam menghindarkan kegemukan dan diabetes), sintesis protin
  • dan sebagainya.

3. VITAMIN C

Produk terhangat di alam maya, vitamin C Shaklee berkapasiti 500mg setiap tablet, dengan formulasi unik di mana vitamin C ini dilepaskan secara perlahan-lahan dan beransu-ansur ke dalam darah untuk memastikan tubuh mendapat bekalan vitamin-C secara berpanjangan, ini kerana vitamin-C amat mudah termusnah dengan pelbagai faktor. Tetapi dengan teknologi pelepasan masa (sustained release) oleh Shaklee, vitamin C akan sentiasa dibekalkan ke dalam darah secara tetap.

Penting dalam membina imuniti dan menghapuskan radikal bebas. Vitamin C penting untuk sintesis carnitine yang berperanan menjana tenaga dari lemak.

Ketiga-tiga vitamin di atas kami gabungkan dalam SET A OPTIMUM khas untuk para ibu yang tercari-cari penyelesaian vitamin untuk masalah badan letih dan lesu 🙂

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Vitamin Ibu Menyusu – Set Breastfeeding Shaklee yang terbukti keberkesanannya.

Kami di Vitamin Ibu amat gembira dan bersyukur kepada ALLAH kerana sepanjang 5 tahun menjalani proses penyusuan susu ibu, kami dapat menyaksikan kesedaran terhadap penyusuan susu ibu telah meningkat dengan pesat sekali.

 

Bukan itu sahaja, ibu-ibu menyusu hari ini semakin bijak dalam memilih dan memvariasikan pengambilan makanan untuk mencapai penghasilan susuibu yang baik disamping menambah dan meningkatkan pengeluaran susuibu.

 

Kita dapat lihat kini makin ramai ibu menyusu yang mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, rangkaian vitamin yang disarankan untuk ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu telah membantu ramai ibu menjalani kehidupan yang lebih berkualiti. Set breastfeeding Shaklee bukan sekadar milk booster (membanyakkan susu) tetapi ia adalah rangkaian vitamin dan mineral keperluan ibu yang menyusukan anak. Setelah hampir 4 tahun, berikut adalah manfaat dan faedah yang diperolehi oleh ibu-ibu menyusu yang mengamalkan set breastfeeding atau set penyusuan susuibu:

  1. Lebih bertenaga
  2. Kurang stress/tekanan perasaan
  3. Mengelakkan meroyan
  4. Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  5. Kurang mengantuk (di waktu yang tak sepatutnya mengantuk)
  6. Perbaiki keintiman suami isteri
  7. Memiliki wajah berseri-seri
  8. Mencantikkan kulit dan kuku
  9. Mengawal berat badan
  10. Membanyakkan susu ibu

Terdapat juga komen-komen yang mengatakan tidak perlu pengambilan vitamin sekiranya pemakanan seharian ibu telah memenuhi keprluan piramid makanan. Sebenarnya, ada banyak faktor yang telah merosakkan kualiti dan nutrisi makanan pada hari ini, di mana faktor-faktor ini berlaku kebanyakannya semasa dari fasa penanaman dan semaian lagi. Ini akan dibincangkan dalam entry akan datang.

Kadangkala pemakanan kita seharian walaupun sudah cukup, tapi banyak perkara yang boleh memberi kesan terhadap penyerapan vitamin oleh tubuh kita, misalnya:

  • Sumber makanan dan cara masakan yang merosakkan nutrien
  • Stress
  • Pencemaran udara
  • Usus yang ‘kotor’ dan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik
  • Kurang rehat dan kurang tidur
  • Pemakanan yang tidak seimbang (sekadar kenyang saja)

Jadi, salah satu pilihan yang ada, terutama kepada ibu yang menyusukan anak.. Kerana seorang ibu yang menyusu itu berkhidmat untuk 3 pihak : dirinya, anaknya, dan suaminya –  

  1. dirinya perlu penjagaan luaran dan dalaman;  
  2. anaknya perlu pernjagaan, asuhan dan SUSU IBU!  
  3. Suaminya perlukan layanan dari isteri – maka bertambah-tambah tanggungjawab seorang ibu menyusu.

Kerana itulah set breastfeeding Shaklee disusun sebegitu rupa, agar memenuhi keperluan nutrien seorang ibu. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi yang ditanam secara organik, pasti selamat dan sesuai buat semua.
Nak yang lebih segar? Kupaslah sendiri dari ladang :)

set breastfeeding shaklee 

Terdapat lebih 4 pilihan rangkaian vitamin ibu menyusu dari Shaklee. Untuk mendapatkan maklumat lanjut serta konsultasi berkenaan set manakah yang menepati keperluan tubuh anda, hubungi Vitamin Ibu segera.

Hubungi kami segera untuk PAKEJ ISTIMEWA dan BUDGET SET untuk Set Breastfeeding Shaklee! Hanya di Vitamin Ibu.

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 46 47 48 49