Tips Bisnes Online – Cara Mudah Dan Cepat Tambah Friends Di FB

Nak tau cara mudah dan cepat untuk tambah ‘friends’ Di FB? Tips ni penting untuk korang yang buat bisnes online di FB.

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

 

Sebelum tu, nak tanya. Korang tau ke kenapa kena ramaikan friends kat FB?

 

Kalau dah tau, Alhamdulillah. Untuk yang tak tau, meh saya sharekan sket.

 

Peniaga bisnes online kena ada friends yang ramai di FB sebab friends korang tu la potential prospek . Friends tu semua ibarat pelawat atau bakal pelanggan yang datang ke kedai korang.

 

So, lagi ramai friends lagi ramai la potential customer untuk bisnes korang tu.

 

Rasa-rasa, perlu ke korang tambah friend seramai yang boleh? 😉

 

Ingat lagi Mentor bisnes online saya dulu ajar,  kene ramaikan friend kat FB.

 

Masa tu saya baru lagi berjinak-jinak dengan FB. Akaun FB pun encik suami yang buatkan. Itupun sebab saya nak buat bisnes online. hehe.

 

Masa tu dok fikir macam mana cara nak ramaikan friends kat FB ni?  Simple je mentor saya jawab “Kene add friend la“.

 

Dia tu ajar sehari kena add 20 orang. Tak boleh lebih. Nanti kena penalty dengan Abam Juki 😂

 

Yang lecehnya kerja-kerja add meng-add friend renyah sket. Ye la orang kene cari yang ada mutual friend dengan korang.

 

Masa mula-mula buat dulu saya tak tau pun pasal kena cari ‘mutual friend’ tu. So, pakai add ikut suka je la.hehe

 

Yang tak bestnya add friend kat FB ni ialah kalau korang add orang tu hari ni tak semestinya hari ni gak orang tu approve.  Ada yang setahun lepas tu baru approve. Hikhik

 

Penat-penat jari-jemari runcing korang tu dok add friend hari-hari,  tapi yang approve bape kerat je.

 

Tu tak kira yang kena penalty dengan FB macam saya dulu lagi. Mula-mula kena 24 jam. Lepas tu kalau buat lagi, lagi lama kena penalty. Saya pernah kena seminggu. Adoyaii~😭

 

So,  seperti yang dijanjikan semalam(untuk yang baca post saya di wall FB saya Erni DinaSyahmi la).

 

Jom saya nak sharekan Cara Mudah dan Cepat Untuk tambah friends di FB Tanpa perlu susah payah add friend sorang-sorang.

 

Macam mana caranya?

 

Sangat simple. Korang boleh buat sambil tidokan anak je. Macam saya lettew. Hehe

 

Caranya ialah follow otai-otai bisnes macam Pn Ainon Mohd, Tn Faisal Abdullah,  Cikgu June, Roslan Ab Hamid,  DAO etc.

 

Cara nak follow pulak macam ni. Korang set la mana-mana otai bisnes yang korang suka tu ‘see first‘. Supaya bila diorang post apa-apa, korang dapat notification. Contohnya macam ni:

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

Klik ‘See First’

 

Lepas set ‘see first’ tu nanti korang akan nampak star macam pic kat bawah ni.

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

 

Pastu bila dapat notification diorang post something, sila la komen. Nak komen tu pastikan komen yang baik-baik je ye. Kalau yang tak baik, better simpan sorang-sorang udah lerr.

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

 

Tak tau nak komen apa?

 

Ala, komen yang simple-simple pun boleh. Kalau nak panjang-panjang lagi bagus. Saya komen ikut tahap kerajinan. Kalau tengah free, panjang sket la. Kalau busy, pendek pun jadi la.hehe

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

 

TIPS PENTING: Sila komen dengan perkataan ye.  Bukan icon, emoji dan yang seangkatan dengannya k 😅

 

Nanti korang boleh nampak magic 😍

 

Jeng jeng jeng.

 

Tiba-tiba je berderet-deret orang yang request nak friend dengan korang. Hahaha

 

Ni pun dah ramai yang saya approvekan masa lunch tadi tau 😁

 

Tips Bisnes Online - Cara Mudah & Cepat Tambah Friend Di FB

 

Lepas ni jangan mengeluh pulak penat nak approve request-request tu semua ye. Hihi

 

Oh ye. Walaupun korang tengah excited tambah friend kat FB, pandai-pandai la korang filter friend korang tu. Sebabnya for sure bangla2 @ mat saleh pun akan ada gak. Hehe

 

All the best korang.

 

Selamat tambah friends korang di FB.

 

Kalau korang rasa tips ni bermanfaat,  klik la LIKE sket.  Pastu SHARE kan post ni supaya kawan-kawan korang yang lain pun dapat jimat masa daripada kerja-kerja meng-add friend yang teramaattt la boriiinnggg ittew 😁

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit

Saya pilih tua dan sihat. Korang pulak?

Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit 2

 

Saya selalu cerita dengan encik suami, “kalau boleh biar la kita panjang umur dan sihat supaya nanti boleh tengok Dina, Syahmi dan Aira kahwin dengan pasangan masing-masing  dan beranak-pinak”.

 

Tak nak la panjang umur tapi dok sakit sana-sini. Nanti kesian kat anak-anak dan suami kena uruskan kita pulak. Paling saya takut diorang dapat dosa sebab ‘ter’buat saya kecik hati sebab kepenatan. Almaklumlah, orang sakit kan selalu terlebih sensitive.

 

Tua Dan Sihat Vs Tua Tapi Sakit 2

 

Lagi menyedihkan kalau terpaksa habiskan masa di katil hospital. Asyik kena cucuk dan tebuk je. Nauzubillahiminzalik.

 

Sebab tu la saya pilih untuk jadi TUA DAN SIHAT. Saya nak nikmati hidup yang dikurniakan Allah. Nak banyakkan amal ibadah sebab masa muda dok sibuk focus kerja dan besarkan anak-anak.

 

Selain daripada sihat, saya bayangkan masa tu kitorang dah ada financial freedom. So boleh la penuhi impian kitorang berdua nak travel around the world dan sambung honeymoon balik.hehe

 

Haa, bab travel around the world ni memang kitorang nak sangat-sangaattt. Masa berdua dulu memang rajin la travel. Bila anak dah 3 orang ni slow sikit. Sebab anak dah sekolah dan ada tempat-tempat yang tak berapa sesuai bawak budak kecik.

 

Faktor lain ialah poket pun belum berapa tebal nak travel ramai-ramai. Standard la, kos nak travel berlima orang bukan sikit. Dalam 5 angka jugak tu.hehe

 

Paling jauh kitorang pernah pergi berlima ialah masa buat ibadah Umrah tahun 2015. Masa tu Aira baru 6 bulan.

 

Apapun bab ajal maut tu rahsia Allah. Kita punya part sebagai hamba ialah jaga kesihatan baik-baik, besarkan income dan uruskan kewangan dengan baik.

 

So far Alhamdulillah dah on track. Saya dan keluarga dah amalkan pengambilan vitamin shaklee untuk topup nutrisi yang kurang. Bak kata Dr Rajban “makanan sekarang tak sama macam dulu. Makanan sekarang dah semakin kurang nutrisi”.

 

Bab pemakanan harian pun slowly saya dok educate diri sendiri, suami, anak-anak dan keluarga untuk ‘eat healthy’ dan elakkan makanan yang tak sihat. Seboleh mungkin kitorang kurangkan ‘fast food’ dan ‘frozen food’.

 

Yang bestnya, dengan Shaklee Insyaa Allah saya boleh capai kedua-dua impian saya tu.

 

Selain daripada amalkan pengambilan vitamin Shaklee yang semulajadi tu, kitorang juga dapat jana income dengan bisnes Shaklee.

 

Bestkan bila dapat buat benda yang kita suka dan dalam masa yang sama dapat duit jugak?

 

Korang nak ke join kitorang realisasikan impian dengan Shaklee?

 

Jom Bina Kehidupan Impian korang hari ni jugak!

 

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Set Nutriwhite Shaklee – Kulit Cantik Secara Semulajadi Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

“Calit-calit cantik”

“Sapu-sapu putih”

“Minum-minum gebus”

kulit rosak akibat kosmetik

 

Haa, sape yang tak tergoda bila nampak tagline macam tu kan?

Ada 1 seminar saya join dulu, speaker tu cakap :

“Orang sekarang makin malas, semua nak cepat. Kalau korang boleh offer produk yang kesannya cepat mesti produk tu laku keras!”

Lagi cepat lagi bagus kononnya. Kalau boleh sekali guna terus nampak kesan. Standard 3,5 & 7 hari la yang orang paling suka guna.

Tapiiii, hati-hati ye sayam-sayam semua. Dah ramaaiiii sangatttt yang dapat side effect daripada produk-produk tu semua tauuu.

Dulu orang cakap ada ‘kesan negative jangka panjang’. Sekarang kesan negative pun ada yang seawal 3 hari tau.hehe

Antara bahan paling bahaya dalam produk kosmetik ialah Glutathione. Glutathione ni la yang buat kulit hitam jadi putih.

Glutathione ni kerjanya halang pembentukan melanin. Melanin la yang bagi warna kat kulit kita.

Pengambilan Glutathione secara berlebihan dan berterusan boleh rosakkan hati dan menyebabkan kematian tau.

Berbaloi ke putih lepas tu terseksa sebab HATI ROSAK?. Sanggup ke mati sebab semata-mata nak putih?

Biasa la, perempuan mana tak suka cantik-cantik kan? Nak cantik boleh, tapi jangan sampai silap pilih dan membahayakan diri sendiri.

Saya pun suka jugak cantik-cantik. Tapi saya pentingkan produk yang 100% natural dan bebas bahan kimia yang merbahaya . Sebab tu kalau nak beli produk saya akan kaji dulu.

Lagi 1 produk tu mesti ada kajian klinikal jugak. Bukan beli banyak-banyak kat kilang pastu tempek brand sendiri.

Sebab tu saya dengan yakinnya pilih Set Nutriwhite Shaklee. Produk Shaklee ada semua ciri yang saya nak.

 

Set Nutriwhite Shaklee - Kulit Cantik Secara Semulajadi Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

 

Kenapa saya pilih Set Nutriwhite Shaklee? Sebab ia sangat-sangat berbeza dengan produk lain di pasaran tau. Ia dihasilkan daripada 16 jenis bahan-bahan semulajadi dan 100% bebas bahan kimia.

 

Set Nutriwhite Shaklee ni dihasilkan oleh saintis Shaklee dan pakar penjagaan kulit hanya selepas kajian selama 3 tahun tau 😋

 

7 Kelebihan Set Nutriwhite Shaklee:

1. Bantu kawal keradangan pada kulit

2. Mengurangkan tompok-tompok pada kulit

3. Menghilangkan kotoran yang melekat diwajah

4. Melembabkan dan memelihara tekstur kulit

5. Menegangkan dan menyegarkan kulit

6. Melegakan kulit, member rasa selesa

7. Mencerahkan kulit secara semulajadi
Lagi best sebab Set Nutriwhite Shaklee sangat jimat dan berbaloi-baloi. Cleanser tu boleh tahan 6 bulan tau.

 

So, mana satu pilihan korang?

 

Cantik & selamat ke? Cantik cepat tapi bahaya?

 

Jom Cantik secara Natural!

 

Jom Nutriwhite Shaklee 😘

 

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Vivix Shaklee – Resveratrol Sumber Rawatan Alternatif Untuk Pesakit Alzheimer

Resveratrol dalam Vivix Shaklee bantu pulihkan Pesakit Alzheimer?

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Elakkan Parkinson & Alzheimer

 

“Nama kau sape?”

“Milah Piljah mak.”

Selang 5 minit “nama kau sape?”

Kalau sejam korang bersembang tak tau la berapa kali mak korang dok  tanya soalan yang sama.

Siankan. Tu la salah satu tanda Alzheimer. Sedih kan sampai anak sendiri pun mak tak kenal.

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Rawat Pesakit Alzheimer Pulih

 

Selain daripada ada masalah ingatan, orang Alzheimer ni ada masalah lain jugak tau. Antaranya:

√ Susah nak berkomunikasi

√ Susah nak focus

√ Suka menyendiri

√ Mood berubah-rubah

√ Personaliti berubah

√ Keliru tentang masa dan tempat.

Korang bayangkan la, tengah bersembang-sembang, tiba-tiba dia tanya “eh, aku kat mana ni? Kenapa kau bawak aku kat sini? Hantar aku balik rumah akuuu!” 😰

Haa, silap-silap orang lain ingat korang culik  mak korang tu pulak. Tak pasal-pasal jadi kes polis.huhu

Ni antara yang saya pernah tengok la. Banyak lagi yang lain sebenarnya.

Kalau ikut kajian penderita Alzheimer ada Plak Beta-Amyloid kat dalam otak diorang. Plak Beta-Amyloid ni la yang merosakkan neuron otak kita. Semakin banyak neuron yang rosak, semakin mengecut la otak kita.

Bahasa mudahnya, kalau rosak neuron, makin merosot la ingatan kita. Kalau tak dirawat memang boleh hilang terus ingatan dibuatnya.

Berita baiknya ialah, Resveratrol boleh membantu membuang Plak Beta-Amyloid ni dan mencegah daripada terbentuk semula.

Macam yang saya share sebelum ni. Vivix Shaklee mengandungi 10 x lebih Resveratrol. Sebab tu ramai yang jatuh chenta dengan VIvix Shaklee ni.

So, khas untuk anak-anak soleh dan solehah. Hadiahkan la Vivix Shaklee ni untuk mak dan ayah korang yang tersayang.

Mesti korang pun happy nanti bila tengok kesihatan diorang semakin baik. Lagi best bila mak dan ayah korang pun dapat buat amal ibadah dengan tenang dan selesa. Korang pun dapat jugak saham tu tau

Nak hadiahkan Vivix Shaklee untuk mak ayah tersayang?

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Bisnes Shaklee – Impian Dan Harapan Saya Sebagai Business Leader

Rasanya semua mentor atau business leader semua nak tengok anak-didik dia berjaya kan?

Impian Dan Harapan Saya Sebagai Leader Bisnes Shaklee
Ke ada yang tak nak? 😅

Sebagai leader bisnes shaklee, saya pun berazam nak tengok anak-anak shaklee saya berjaya jugak. Kalau boleh saya nak diorang lagi hebat daripada saya 😉

Impian saya masa mula bisnes shaklee ni dulu ialah nak bina empayar bisnes yang fokus kepada kejayaan bisnes didunia yang boleh jadi saham akhirat.

Kalau kita boleh dapat dua-dua takkan kita nak pilih 1 je kan?

Sebab tu pentingnya niatkan berbisnes kerana Allah.

Niatkan berbisnes sebab nak bantu selesaikan masalah orang. Nak tolong orang jana pendapatan dengan bisnes shaklee.

Insyaa Allah korang akan dapat kedua-duanya.

Ni la orang jawa cakap “kill 2 birds with 1 stone”

Indahnya bisnes shaklee ialah untuk naik rank leader kena bantu anak untuk naik rank.

Nak shaklee bayar bonus banyak? Leader kena bantu anak-anak dapat bonus banyak dulu.

Macam mana tu?

Bonus paling besar dalam bisnes shaklee ialah Leadership Bonus. Bukannya personal sales bonus.

So, leader kena guide anak-anak cara untuk besarkan sales, besarkan empayar dan besarkan bonus. Tak boleh fikir untuk diri sendiri je tau 😉

Sebab tu sebagai leader saya sediakan platform atau laluan yang boleh bantu anak-anak shaklee saya capai impian diorang.

Alhamdulilllah. Semua tools dan teknik dah disediakan. Tinggal nak guna je.

Yang paling best tools dan teknik ni dah proven untuk jana sales 4,5,6 & 7 angka tau 😍

Confirm korang tak payah langgar dinding macam saya mula-mula nak start bisnes shaklee dulu.

Anak-anak saya pun dah ramai yang berjaya jana income 4 angka sebulan tau 😉

Nak buat bisnes shaklee dan jana income dari bisnes shaklee dah sangat mudah sekarang ni.

Cuma kena pastikan korang pilih leader  yang betul. Sebab kalau korang silap pilih dah tak boleh nak tukar dah 😊

Nak join team kami Buat Duit, Kira Duit dengan bisnes Shaklee?

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 2 3 4 5 47