Isu Viral Di Malaysia Tahun 2017

Isu viral kat Malaysia 2017. Rasanya macam- macam isu yang hot dan sedang viral kat malaysia sekarang ni.

 

Isu Viral Di Malaysia 2017

Isu Viral Di Malaysia 2017

 

So far yang saya tau isu Faiz Subri, pemenang anugerah PUSKAS, hadiah sepakan gol tercantik FIFA tu.

 
Ramai yang dok viralkan isu Faiz Subri tak pandai berbahasa inggeris. Bagi saya itu bukanlah isu utama yang perlu diperbesarkan.

 
Baik fokus kepada kejayaan yang dicapai.
Ramai je ikon bola sepak lain yang tak tau berbahasa inggeris. Diorang relaks je pun ๐Ÿ˜‰

 
Isu viral yang lain ialah pasal anggota PTD yang kutuk kerajaan yang dikaitkan dengan isu kematian Ketua Menteri Sarawak.

 
Hmm, ni lagi la tak sesuai nak dijadikan isu. Dengar cerita orang tu pun dah dipanggil balik. Haa, sila la jawab. Berani buat berani la tanggungkan.huhu

 
Ada lagi 1 isu viral tahun 2017 ni yang saya baca. Isu pasal tudung RM800 sehelai. Ramai yang tak puas hati kononnya membazir. Ramai lagi orang yang perlu dibantu.

 
Dalam bab ni kita kena bersangka baik. Mungkin dia memang dah bersedekah dan bantu orang yang memerlukan. Cuma dia tak canang je.

 
Kan sedekah perlu dirahsiakan. Kalau bagitau kang takut jadi riak, tak ikhlas dan sebagainya ๐Ÿ˜…

 
Moral of the story, bersangka baiklah. Daripada dok viral benda-benda yang tak sepatutnya baik korang tolong viralkan isu-isu yang positif.

 
Contohnya, Resveratrol dalam Vivix Shaklee sebabkan sel kanser musnahkan diri sendiri ke, masalah buah pinggang berpuluh tahun pulih dengan asbab ikhtiar amalkan resveratrol dalam Vivix Shaklee ke.

 

Kan best viralkan benda-benda yang boleh bagi manfaat kat orang lain. Dapat jugak saham akhiratkan? ๐Ÿ˜‰

 

 

Macam – macam lagi la yang positif yang korang boleh viralkan. Yang penting tepuk dada tanya la iman dan ‘pencatat’ kat sebelah.hehe

 
Ok la, itu je untuk hari ni. Nak Vivix atau produk shaklee yang lain meh roger hotline kami ni ye ๐Ÿ˜˜

 
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Kelebihan Daftar Ahli Shaklee Yang Nak Buat Bisnes Shaklee Dengan Group Pengedar Shaklee Terbesar Di Malaysia

Sebagai leader shaklee yang fokus bisnes shaklee online, Ahli Shaklee yang daftar ahli shaklee di rangkaian kami akan dapat pelbagai manfaat tanpa perlu tunggu sampai dapat berjumpa dengan saya face to face.

 

Kelebihan Daftar Ahli Shaklee Yang Nak Buat Bisnes Shaklee Dengan Group Pengedar Shaklee Terbesar Malaysia
Kiranya bila korang daftar ahli shaklee je korang dah layak dapat semua yang korang perlukan untuk buat bisnes shaklee.

 
Antaranya ialah business tools yang ada langkah demi langkah tentang cara buat bisnes shaklee.

 
Insyaa Allah dengan business tools ni korang dah tak perlu tercari-cari cara nak mula buat bisnes shaklee.

 
Korang pilih je cara mana yang korang suka. Nak buat bisnes online macam saya ke, atau nak bisnes shaklee offline? Nanti saya tunjukkan jalannya ๐Ÿ˜Š

 
Sebenarnya saya bukan buat bisnes online je tau. Offline pun saya buat jugak. Infact ramai je ahli shaklee dan customer yang saya dapat dengan aktiviti offline ๐Ÿ˜‰

 
Selain daripada business tool yang super power tu, Pengedar Shaklee yang daftar ahli dengan kami juga akan disediakan kedai FB khas untuk korang. Tinggal nak run dan tunggu orang order je ๐Ÿ˜‰

 
Yang paling best kalau korang daftar ahli shaklee dengan kami ialah korang tak perlu susah-susah buat ‘head hunting’ atau cari orang.

 
Orang yang cari korang untuk daftar ahli dan customer yang akan cari korang untuk beli produk shaklee.

 
Amacam? Best ke best?

 
Ini la rahsia group kami yang ramai orang dok tercari-cari.

 
Nanti kami akan ajar korang macam mana nak ada kedai yang boleh bukak 24 jam dan orang ramai cari macam kedai online kami ni ๐Ÿ˜‰

 
Yang paling best korang boleh buat bisnes shaklee ni daripada rumah menggunakan handphone je.

 
Kalau nak personal touch baru kita jumpa face to face untuk share dan belajar apa yang patut k ๐Ÿ˜„

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Cara Urus Kewangan Untuk Bisnes Online / Bekerja Makan Gaji

Cara uruskan kewangan memang sangat penting. Tak kira la samada korang buat bisnes online ataupun bekerja makan gaji.

 

Cara Urus Kewangan Untuk Bisnes Online / Makan Gaji / Bekerja
Kewangan kena diuruskan betul-betul. Kalau tak memang ke laut. Especially orang yang buat bisnes online macam saya. Sedar-sedar je dah habis ๐Ÿ˜…

 
Salah 1 cara urus kewangan yang bagus ialah menggunakan konsep ‘7 Jars’ atau 7 tabung.

 
Setiap tabung ada kegunaan masing-masing:

 
1. Tabung Necessity atau Keperluan(50%)
Tabung ni khas untuk perbelanjaan harian dan bulanan.ย  Antaranya ialah makanan, belanja dapur, pakaian, rumah, kereta dan lain-lain.

 
Yang ni tak kira la korang buat bisnes online atau makan gaji memang kena ada sebab semua pun perlukan makanan, tempat timggal etc kan?

 
2. Tabung FFA(5%)
Tabung ni diwujudkan dengan matlamat untuk bebas kewangan untuk jangka panjang. So, kalau dah masuk jangan sesekali keluarkan ye ๐Ÿ˜‰.

 

Kalau korang nak boleh jugak disimpan dalam bentuk saham atau emas. Macam saya, saya prefer simpan dalam bentuk tunai dan emas.

 
3. Tabung Pendidikan(5%)
Tabung ni boleh digunakan untuk upgrade ilmu. Tak kisah la korang nak pergi kelas marketing ke, baking ke, parenting what so ever ๐Ÿ˜Š

 

Kalau orang bisnes shaklee dan bisnes online macam saya, saya akan gunakan duit tabung ni untuk attend kelas-kelas bisnes la. Ilmu nadi orang bisnes tau ๐Ÿ˜‰

 
4. LTSS(10%)
Ni tabung untuk simpan dan beli benda-benda yang mahal. Contohnya rumah, kereta etc . Kiranya korang boleh guna tabung ni untuk aim apa-apa yang korang nak la ๐Ÿ˜„

 

 
5. Tabung Parent(10%)
Tabung ni khas untuk bagi kat mak ayah la. Kalau nak bagi lebih lagi bagus.hehe

 
6. Tabung Sedekah & Zakat(10%)
Haa, ni memang tabung wajib setiap bulan. By hook or by crook kena ada jugak. Ni la salah 1 kunci murah rezeki tau ๐Ÿ˜‰

 

 
7. Tabung Play/Fun(10%)
Tabung ni yang paling best. Dah penat-penat kerja or buat bisnes kena la reward diri jugak kan.hee~

 

 

Cuba la buat 7 tabung ni. Nanti korang akan terkejut dan tak sangka korang boleh menyimpan rupanya.hihi

 
Ni la cara saya uruskan kewangan untuk gaji bulanan dan bonus shaklee saya.

 
Korang pulak macam mana ye?

 
Promosi Vivix Shaklee masih berlangsung ye. Kalau nak order meh whatsapp ye ๐Ÿ˜˜

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Jana Income 4 Angka –ย  Cara Coaching Bisnes Online Untuk Ahli Shaklee Berdaftar Dengan Kami

Sebagai business leader shaklee ni, tugas coaching ahli shaklee di bawah rangkaian Infinity memang agenda wajib dalam rutin harian saya.

 

Jana Income 4 Angka -ย  Cara Coaching Bisnes Online Untuk Ahli Shaklee Berdaftar Dengan Kami

Setiap Pengedar Shaklee yang Daftar Ahli Shaklee dengan kami berpeluang untukย  belajar tentang pengambilan produk mengikut keperluan masalah kesihatan( samada yang makan sendiri ataupun buat bisnes shaklee), tips bisnes shaklee, tips marketing bisnes online dan offline dan macam-macam lagi.

 

 

Cara saya coaching ahli shaklee ataupun ‘anak-anak bisnes’ kami?

 

 

So far, team kami lebih banyak coaching online. Sebabnya semua ada commitment masing-masing.

 

 

Selain daripada tu, pengedar shaklee yang jadi ahli shaklee berdaftar dengan kami juga ada di merata tempat. Ada di KL, Selangor, Pulang Pinang, Perak, Melaka, Kelantan, Sarawak.

 

 

Sebab tu diorang lebih prefer online coaching ๐Ÿ˜Š

 

 

Selalunya kitorang jalankan coaching online untuk bisnes shaklee melalui channel whatsapp, telegram, FB atau call.

 

 

Sesekali kalau ada keperluan baru la kitorang jumpa dan coaching offline. Bergantung pada masa masing-masing la.

 

 

Macam saya, saya prefer buat coaching untuk semua pengedar shaklee dalam group. Lepas tu baru saya follow up sorang-sorang.

 

 

Penting tau untuk follow up balik sebab speed pemahaman setiap orang berbeza. Ada yang cepat dan lambat. Dan ada jugak yang malu nak tanya dalam group.hehe

 

 

Alhamdulillah, so far agen shaklee yang jadi ahli shaklee dengan kami dah semakin pantas berlari. Daripada tak tau apa-apa tentang bisnes terus boleh score income 4 angka tau ๐Ÿ˜‰

 

 

Nak join Jadi Ahli Shaklee under team Infinity kitorang?

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee Bantu Musnahkan Sel Kanser Hodgkin Lymphoma Dan Sel Rosak Dalam Badan

Resveratrol dalam Vivix Shaklee ialah salah satu komponen penting untuk kesihatan.

 

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee Bantu Musnahkan Sel Kanser Hodgkin Lymphoma Dan Sel Rosak Dalam Badan

Kajian perubatan tentang resveratrol yang diterbitkan

 

 

Resveratrol ni sangat power sampai sel kanser macam sel Kanser Hodgkin Lymphoma pun akan musnahkan dirinya sendiri tau ๐Ÿ˜‰

 

Haa? Macam mana pulak tu?๐Ÿ˜ฑ

 

Macam ni. Sistem pertahanan manusia ciptaan Allah sangat hebat dan super duper advance sebenarnya.
Sel-sel badan kita yang kuat dan sihat secara semulajadinya boleh musnahkan sel-sel yang rosak termasuk sel kanser( dan sel kanser hodgkin)
Tapi disebabkan pencemaran dan serangan radikal bebas, sistem pertahanan badan dah jadi lemah. Sebaliknya sel-sel yang rosak contohnya sel kanser pulak semakin membiak dan aktif.
Sebab tu untuk rawatan perubatan doktor akan suruh buat kemoterapi. Keburukan kemoterapi ialah ia ‘buta’.
Kemoterapi akan bunuh semua sel rosak termasuk sel kanser dan sel-sel sihat yang lain. So sistem pertahanan badan pun akan mati jugak ๐Ÿ˜ฃ
Kesan sampingannya ialah pesakit kanser akan terdedah kepada jangkitan kuman yang akan membuatkan keadaan kesihatan makin teruk ๐Ÿ˜ข
Alhamdulillah Allah hadirkan Resveratrol yang sangat bagus untuk lindungi sel tubuh supaya sihat dan kuat serta boleh melawan serangan kuman dan penyakit berbahaya lain.
Vivix Shaklee : Sumber Resveratrol Terbaik Berbanding Jus Lain
Vivix Shaklee dah terbukti mengandungi lebih banyak resveratrol berbandung jus lain di pasaran.
Sesudu kecil vivix shaklee mengandung 5000 orac yang sangat diperlukan untuk memelihara kesihatan terutama pesakit kanser.
Insyaa Allah dengan asbab resveratrol sistem pertahanan badan akan berupaya semula untuk memusnahkan sel-sel badan yang rosak.

 

Resveratrol Dalam Vivix Shaklee Bantu Musnahkan Sel Kanser Hodgkin Lymphoma Dan Sel Rosak Dalam Badan

Proses Sel Rosak Memusnahkan Diri Sendiri

 

Cuma kalau ikut kajian, pesakit kanser dan penyakit berbahaya lain perlukan dos resveratrol yang tinggi bagi memulihkan semula sistem pertahanan badan.
So, sebaiknya pesakit kanser dan penyakit berbahaya yang lain untuk jalani Detox Vivixย  dengan vivix shaklee untuk pastikan badan dapat jumlah resveratrol yang secukupnya.
Cara Detox Vivix dengan Vivix Shaklee saya akan terangkan secara personal.
Insyaa Allah saya akan guide step by step untuk semua customer saya ๐Ÿ˜Š
Berminat nak Detox Vivix @ nak dapatkan Vivix Shaklee?

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

1 2 3 4 5 35