Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan ‘Real Food’?

7 biji Oren & 7 Mangkuk Bayam MENTAH. Setiap hari 😱

 

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan Real Food?

Korang sanggup ke makan? 😆

Tu baru untuk dapatkan vitamin C dan Zat Besi je tau

Belum lagi nutrisi yang lain-lain lagi.

Rasanya kalau campur yang lain-lain tu memang 24 jam makan je la keje korang.hehe

Ye, memang ada yang cakap tak payah makan vitamin shaklee. Makan je ‘real food’.

Betul la tu. dengan syarat ‘real food’ yang korang makan tu berbiji-biji, bermangkuk-mangkuk dan FRESH!

Settle yang tu,  kena pastikan pulak ‘real food’ yang korang makan tu ORGANIK. Takde racun, takde hormon etc.

Hormon tu bukan setakat kat ayam je tau. Ikan, Daging, Buah semua pun dah kena cucuk hormone sekarang ni yekkk.

Amacam? Boleh ke?

Ada lagi tau 😅

Korang kena pulak pastikan dalam badan korang takde radikal bebas. Sebab radikal bebas akan halang badan korang serap vitamin daripada makanan tu semua.

Last but not least. NO KAFEIN!

Kafien musuh utama badan sebenarnya. Kafein la antara punca korang tak dapat cukup vitamin.
Boleh ke tinggalkan kopi, teh, milo kegemaran korang semua tu ?😉

Kalau korang makan 50 mangkuk bayam mentah pun tapi korang minum kafein, takde apa yang badan korang dapat. Semua jadi bahan kumuh a.k.a TAIK je.huhu

Ingat lagi masa BLC hari tu, Dr Rajban Sigh cakap Supplement dah jadi keperluan sekarang ni.

Tanah dah semakin kurang nutrisi. Sebab tu buah dan sayur-sayuran yang kita makan sekarang dah makin kurang vitamin.

Corak pemakanan sekarang pun dah tak sama macam dulu. Sekarang semua nak yang cepat. ‘Fast Food’ dan ‘Frozen Food’ dah jadi rutin harian.

Lifestyle pun sangat-sangat la berubah. Kalau dulu, malam orang tidur. Sekarang malam orang dok lepak kat kedai mamak etc.

Tambah pulak semua dah semakin sibuk. Walaupun tau yang bersenam tu penting untuk kesihatan tapi masing-masing bagi alasan sibuk, takde masa nak bersenam.

So, pemakanan OUT. Lifestyle pun kelaut. Exercise pun idokkk. Rasa-rasa boleh ke sihat?

Sekarang memang la korang rasa macam sihat. Cuba tunggu masuk umur 40an. Ala, yang 30an pun dah ramai yang bertemankan ubat sekarang ni.

Ramai yang umur 30an tapi dok makan ubat macam makan nasi dah sekarang ni.

Eh, jangan salah faham pulak ye. Saya tak cakap jangan makan ubat. Cuma kalau kita boleh kurangkan risiko penyakit berbahaya dan elakkan makan ubat kan lagi best?

Pastu ada pulak yang salah anggap “ dah makan vitamin tak payah makan ‘real food’ dah.

Hihi. NO NO NO ye dik non.

Walaupun saya makan vitamin tapi saya tetap makan nasi, sayur, buah tu semua. Vitamin sebagai PELENGKAP kepada nutrisi-nutrisi yang kurang je. Bukan la pengganti makanan k 😜

Okaylah, panjang dah sharing saya hari ni. Lapar Perut dah ni. Nak pergi lunch dulu.

Kalau nak order vitamin Shaklee meh roger k 😘

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply