Kejujuran Dalam Bisnes Shaklee

Tanpa kejujuran hidup pasti takkan tenang. Tak kisahlah samada kejujuran dalam berbisnes ataupun dalam kehidupan. Korang mesti akan rasa bersalah dan takut-takut je. Takut kalau ketidakjujuran korang diketahui orang.

 

Kejujuran Dalam Bisnes Shaklee

 

Itupun kalau korang masih ada ‘hati dan perasaan’ la. Kalau tak memang korang akan pakai langgar je termasuklah bila berbisnes pun kan?

 

Hari ni saya nak cerita tentang kejujuran dalam berbisnes. Since saya buat bisnes Shaklee, so saya kongsikan daripada aspek bisnes Shaklee ye 😉

 

Ustaz pesan, bila berbisnes mesti jujur. Jangan sesekali menindas atau mengambil hak orang.

 

Sebagai Pengedar Shaklee, memang banyak kali saya diuji tentang kejujuran. Memang rasa serba salah tapi bila difikirkan balik objektif saya berbisnes nak bantu orang, so saya terpaksa jujur jugak.

 

Contohnya, ramai customer nak produk Shaklee  yang tak sesuai untuk keperluan masalah diorang. Kalau ikutkan sebagai agen bisnes Shaklee yang menjalankan bisnes, saya boleh jual je. Janji ada sales.

 

Tapi disebabkan kitorang dah belajar ilmu tentang nutrisi daripada Pakar Nutrisi Shaklee, kitorang dah jatuh wajib bagitau customer produk yang terbaik untuk masalah diorang. Tak boleh guna konsep ‘asal jual’ je.

 

So, bila jadi macam tu normally saya akan educate customer dulu. Bagitau dulu produk Shaklee yang mana yang paling sesuai untuk masalah dia dan kenapa dia perlukan vitamin Shaklee yang saya cadangkan.

 

Selalunya cadangan team kitorang memang berbeza berbanding yang customer baca di internet. Sebab kat internet tu ada macam-macam mazhab.

 

Even Pakar Nutrisi Shaklee pun geleng kepala je bila tengok cadangan-cadangan diorang tu. Selalunya spesis tu jenis yang tak pernah attend Kelas Nutrisi Shaklee.So, diorang pakai suggest ‘ikut sedap tekak’ diorang je. hehe

 

Lepas saya educate, terpulang la kat customer. Samada dia nak beli vitamin Shaklee yang saya cadangkan atau nak yang lain.

 

Atleast saya dah lepas daripada tangungjawab saya kan?

 

Bukan apa, Mentor saya pesan “Kalau ada ilmu tapi tak share BERDOSA!”. Takutkan?

 

Nak dapatkan konsultasi tentang produk Shaklee terbaik untuk korang?

 

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply