Inspirasi Dalam Bisnes Shaklee Dan Kehidupan

Semua orang mesti ada seseorang yang jadi sumber inspirasi a.k.a role model yang dia dok follow.

 

Inspirasi Dalam Bisnes Shaklee Dan Kehidupan

 

Kalau term kat blog lebih kurang macam kita ‘subscribe’ blog idola kita tu la 😊

Dan pasti ada orang lain yang terinspirasi dengan kita jugak. Cuma mungkin kita tak sedar je.hehe

Kalau yang ada anak, mungkin anak kita jadikan kita sebagai sumber inspirasi. Mungkin juga adik-beradik atau kawan-kawan kita.

Ingat lagi dulu. Ada sorang kawan saya yang cakap “Dulu, aku suka dengar cerita-cerita ko. Aku pasang azam nak berjaya macam ko jugak”

Masa tu terkejut. “eh, saya yang biasa-biasa macam ni je pun ada orang nak ikut jugak ke?”

Hihi. Tapi betul tau. Memang ada je orang yang perhatikan kita. Tak kisah la perkara yang baik atau yang buruk.

Tapi takkan la korang nak orang ikut perkara yang tak baik yang korang buatkan? Kang dapat ‘saham’ jugak.huhu

Dalam bisnes pun macam tu jugak. Saya pun ada sumber inspirasi.  Insan-insan hebat yang merupakan penyuntik semangat saya untuk berjaya.

Sejak berbisnes Shaklee, saya dah tanamkan azam nak berjaya macam mentor-mentor saya tu.

Diorang la yang membuka mata saya tentang betapa pentingnya ‘Allah’ dalam kehidupan seharian termasuklah bila berbisnes.

Asbab berbisnes Shaklee la hati saya terbukak untuk jadi hambaNya yang lebih baik.

Slow-slow saya upgrade diri. Kalau dulu, suka sangat ‘solat pakej’. Ala-ala 2 in 1 gittew. Sekarang Alhamdulillah dalam proses nak didik diri untuk sentiasa solat awal waktu.

Kalau dulu nak berzikir rasa beratnya la haiii. Sekarang Alhamdulillah dah mula rasa kemanisannya.

Kalau dulu dok fikir’ APA YANG AKU BOLEH DAPAT?’. Sekarang dah mula fikir ‘APA LAGI YANG AKU BOLEH BUAT UNTUK MEMBANTU?”

Dan dalam pada saya masih dalam proses nak perbaiki diri ni rupa-rupanya ada jugak yang rasa terinspirasi dengan saya.hehe

Mula-mula dengar macam kelakar. Bila fikir balik, kalau saya boleh ajak orang buat benda baik WHYT NOT kan?

So now, saya dah pasang azam untuk ajak lebih ramai lagi untuk jana income minimum 4 angka dengan bisnes Shaklee & jadikan bisnes ni sebagai ‘jalan’ untuk kumpul saham akhirat.

Ramai yang tak tau betapa bestnya bisnes Shaklee ni tau 😉

Selain dapat Bonus yang opkos korang boleh sumbang kepada golongan yang memerlukan, korang jugak boleh dapat pahala sebab bantu orang hidup lebih sihat 😁

Amacam? Nak join kitorang jana income dengan bisnes shaklee?

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply