Archive of ‘Tips Ibu Berpantang’ category

5 Tips Elak Meroyan Untuk Ibu Lepas Bersalin

Saat melahirkan cahaya mata tersayang ialah momen paling indah dalam seorang ibu. Tapi, momen indah tersebut boleh bertukar kepada pengalaman yang mengerikan jika anda mengalami ‘Meroyan’ ataupun ‘Postpartum Depression‘.     Berita baiknya ialah risiko ibu lepas bersalin untuk Meroyan boleh dikurangkan atau dielakkan. Jom saya kongsikan Tips Elak Meroyan supaya lebih ramai bakal ibu […]

5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

“Haa, Anak dah 3 ?. Betul ke ni? Tak percaya la!” Kalau nak tau itu la penangan Set Bersalin Shaklee 😉 Hihi. Indah betul rasanya bila dengar statement macam kat atas ni daripada mulut orang-orang yang kita jumpa kan? Rasa macam nak suruh diorang ulang lagi 100 kali je. Lagi best kalau masa tu encik […]

Tips Elak Sembelit Lepas Bersalin

Korang pernah rasa seksanya sembelit macam nak putus nyawa? Kalau pernah meh saya sharekan Tips Elak Sembelit Lepas Bersalin.   Betul. Ni kisah benar. Bukan rekaan ?   Kisah saya lettew.hehe Alkisahnya, masa lepas bersalin anak sulung dulu. Pengalaman ngeri bermula masa 1st time nak ‘membuang’ selepas bersalin.   Lama la dok dalam ‘bilik termenung’ […]