Category: Bisnes Shaklee

Bisnes Online Terbaik Untuk Buat Duit Dari Rumah Dengan Modal RM80 Je

Bisnes Online memang antara cabang bisnes yang sangat berpotensi tinggi untuk diceburi.

 

Bisnes Online Terbaik Untuk Buat Duit Dari Rumah Dengan Modal RM80 Je
Bisnes Online Terbaik Untuk Buat Duit Dari Rumah Dengan Modal RM80 Je – Bisnes Online Shaklee

 

Saya sendiri pun salah seorang yang memilih bisnes online sebagai cara buat duit dari rumah.

 

Anda pun berminat nak buat bisnes online?

 

Jom baca dulu apa yang best sangat tentang bisnes online sampai ramai sangat orang yang pilih buat bisnes ini dari rumah untuk jana income tambahan.

 

 

5 Fakta Best Tentang Kelebihan Bisnes Online Yang Anda Patut Tahu Kalau Nak Buat Duit Dari Rumah

(more…)

Cara Saya Belajar Ilmu Bisnes Shaklee

Saya Gout, kena ambil Produk Shaklee yang mana ye?Mula-mula dapat soalan ni, merah muka dan berpeluh ketiak nak menjawabnya ?

Ilmu Bisnes Shaklee

Ilmu Bisnes Shaklee

Ye la. Member tanya live, face to face depan member opis lain tu. Masa tu saya baru seminggu je Daftar Ahli Shaklee ?

Nasib baik la dah ada ilmu pasal masalah gout. So, dengan kondifen la ai share pasal Set Gout Shaklee. Hehe

Haa, jadi Shaklee Independant Distributor ni kena ada ilmu tau. Kalau tak camne nak jawab bila customer tanyakan ?

Ilmu pulak bukan setakat ilmu produk je ye. Macam-macam ilmu kena belajar.

Ilmu produk shaklee opkos la no 1. Ilmu lain macam ilmu tentang penyakit dan masalah kesihatan, ilmu bisnes dan ilmu memantapkan hubungan dengan Allah.

Ilmu produk, penyakit dan masalah kesihatan tu memang wajib la. Ilmu bisnes pun penting sebab kita berbisnes nak deal dengan manusiakan. So, kena la belajar teknik2 nya ?

Dalam banyak-banyak ilmu tu, ilmu memantapkan hubungan dengan Allah memang tak boleh ditinggalkan ye ?

Kenapa? Sebabnya yang bagi rezeki dan customer tu semua kan Allah. So, kalau hubungan dengan Allah huru-hara memang ke laut la bisnes kita tu nanti.hihi

Mana saya belajar ilmu-ilmu ni semua?

Banyak tempat dan channel. Ada yang online dan banyak juga yang offline ?

Uolls pulak macam mana uolls mantapkan ilmu untuk bisnes uolls ye?

Nak join team Shaklee kitorang?

Whatsapp je ‘Daftar Ahli‘ ke nombor hotline kami ni:

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Perancangan Bisnes Shaklee 2017 Untuk Pengedar Shaklee Di Rangkaian Kami

Mentor Bisnes Shaklee saya pesan ” Leader mesti ada perancangan untuk tolong semua Ahli Shaklee yang bergelar Pengedar Shaklee yang sah berdaftar untuk buat bisnes”

 

Perancangan Bisnes Shaklee 2017 Untuk Pengedar Shaklee Di Bawah Rangkaian Kami

Perancangan Bisnes Shaklee 2017 Untuk Pengedar Shaklee Di Bawah Rangkaian Kami

 

So, sebagai business leader, saya pun ada beberapa perancangan untuk pengedar shaklee di rangkaian kami.

Misi saya tahun 2017 ni nak bantu lebih ramai ahli shaklee yang buat bisnes untuk naik rank dan jana income minimum 4 angka melalui bisnes shaklee.
Kalau setakat 3 angka tu dah ramai sangat dalam group kami. Actually 4 angka pun dah ada. Tapi saya target nak ramaikan lagi ?
Ada beberapa peracangan yang saya dah rangkakan. Saya pecahkan kepada market bisnes shaklee online market offline.
Market online ni memang best sebab boleh cater ramai customer yang nak produk shaklee diseluruh Malaysia dan siap boleh cater pasaran brunei sekali tau ?
Yang offline pulak memang sangat berpotensi sebab sangatlah ‘blue ocean’ bak kata orang jawa.hehe
Nak tau macam mana kami nak buat?
Kena la daftar ahli shaklee dengan kami dulu ?
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

SOHO – Tempat Saya Buat Kerja Bisnes Shaklee

Ada yang tanya SOHO tu apa? SOHO tu ialah Small Office Home Office. Dalam maksud lain ialah tempat untuk saya buat kerja-kerja bisnes shaklee di rumah.

 

Sebenarnya saya takde spesifik tempat untuk buat kerja-kerja bisnes shaklee saya.

Boleh dikatakan SOHO saya dimana-mana je. Kejap kat study table, kejap kat bilik, kejap kat dapur. Ikut mood je mana saya nak duduk dan siapkan tugasan bisnes shaklee saya.hehe

Untung saya buat bisnes online. Janji ada laptop atau handphone dan internet je dah boleh buat kerja ?

Saya ni cepat boring orangnya. So, kalau duduk kat satu-satu tempat tu tak boleh lama sangat. Rasa macam kematu bon-bon dibuatnya.hahaha

Tapi bila tengok kawan-kawan ramai yang ada SOHO cantik-cantik rasa macam teringin la pulak nak ada tempat untuk buat urusan bisnes shaklee saya.hee~

Tengok la kalau keinginan tu dah kuat sangat baru saya buat kot. Buat masa ni saya prefer SOHO saya di merata tempat.

Kadang boring dalam rumah saya keluar. Duduk depan pintu untuk ambil udara segar. Selalunya idea bisnes shaklee memang datang mencurah-curah bila saya duduk kat luar. ?

Tapi kalau kat luar tu bahang sikit la. Kalau dalam rumah boleh bukak kipas ke aircond ke kan ?

Korang pulak, share la pasal SOHO bisnes korang. Kot-kot la ada yang berkenan boleh saya follow ?

Kenapa Saya Tetap Bersemangat Buat Bisnes Shaklee?

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Hari ni saya nak share Kenapa Saya Tetap Bersemangat Buat Bisnes shaklee ?

Bisnes ShakleeSebab Utama Saya Berbisnes Shaklee

“I know you can do it sayang”

“Mummy, nak pergi jalan-jalan macam kawan shaklee mummy tu jugak!”

“Mummy tak payah la pergi kerja..jaga la Abg Syahmi kat rumah..”

Apa korang rasa bila orang yang tersayang cakap macam tu kat korang?

Mesti korang lagi bersemangat nak buat bisnes shaklee sungguh-sungguh sampai berjaya macam kawan-kawan korang yang dah berjaya tu kan?

Ye. Macam tu la saya rasa. ?

Bila rasa penat kerja tapi dalam masa yang sama perlu jugak settlekan urusan bisnes shaklee.

Ataupun rasa susahnya nak buat tugasan yang mentor ajar.

Ataupun stress dapat customer yang tetiba je bagitau tak nak beli. Walhal saya dah spend masa untuk jawab segala pertanyaan dia. Alasan dia ‘tak jadi la, saya dah beli kat kawan saya’

Serius stress ai dibuatnya tau. Tapi takpe. Jangan down lama-lama. Allah kan ada ?

Selain yakin dengan janji Allah. Saya selalu ingat kata-kata orang tersayang kat atas tadi tu.

So, bila down saya amik tempoh bertenang. Buat apa yang patut dulu. Lepas tu baru start balik.

Alhamdulillah memang lepas tu rasa lebih mudah.

Lagi seronok sangat bila Allah gantikan dengan customer yang soleh-solehah dan mudah diuruskan. Alhamdulillah?

No sweat, No gain ?

Nak join team ohsem kami ?

Meh roger hotline ni:

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698