Bisnes Online : Cara Saya Simpan Resit Bisnes Shaklee

Kalau buat bisnes mesti ada resit atau invoicekan? Pelik la kalau korang buat bisnes tapi takde resit. Bisnes online macam saya pun ada resit jugak tau ?

 

 

Cara Buat Bisnes Online Bisnes Shaklee

Invoice @ Resit Bisnes Shaklee

 

Selalunya yang buat bisnes online kitorang ada 2 jenis resit atau invoice. Yang hardcopy dan soft copy.

 

Yang hardcopy ni selalunya dapat bila saya buat pembelian produk shaklee di hq atau branch. Resit pulak bila saya buat COD produk shaklee kepada customer.

 
Yang soft copy pulak selalunya bila saya process order online. Yang ni shaklee yang courier direct kepada customer. So, invoice-invoice boleh tengok balik kat website shaklee je.
 
So far, saya suka yang soft copy ni sebab tak payah susah-susah simpan kertas-kertas invoice tu. Siap dah susun ikut date dan bulan lagi tau.

 

 
Masa awal-awal buat bisnes shaklee dulu, invoice-invoice tu semua memang saya buang je. Sebabnya terlampau banyak sangat sampai tak tau nak simpan macam mana.hehe

 

 
Tapi tu dulu la. Masa zaman jahilliyah. Tak tau lagi kepentingan invoice tu semua ?

 
Sekarang ni saya dah mula celik la sket. So, saya simpan je dalam kotak. Sambil tu slow-slow saya belajar tentang book keeping dan taxation untuk orang bisnes online.

 

 

Tapi kalau tak simpan pun boleh je sebenarnya sebab semua invoice tu ada dalam website shaklee ?

 

 
Korang pulak macam mana ye?
Meh la share cara korang simpan resit/invoice bisnes korang tu ?

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply