Amalan Menjemput Rezeki Dengan Bersedekah

Pernah dengar orang kata “bersedekah boleh menjemput rezeki”? Especially untuk orang yang buat bisnes online dan bisnes shaklee ?

 

Amalan Menjemput Rezeki Dengan Bersedekah

 

Dulu saya pun tak percaya. Tapi lepas diajar oleh mentor saya, saya jadi rasa suka dan seronok bersedekah ?

 

 

Dulu saya boleh masuk dalam kategori yang ‘agak berkira’ untuk bersedekah.

 

 

Ye la, masa tu rasa macam duit tu cukup-cukup je untuk saya dan keluarga kan ?

 

 

Tapi dengan asbab saya buat bisnes shaklee, Allah temukan saya dengan mentor yang sangat menekankan amalan bersedekah.

 

 

Mentor saya pesan “tak perlu fikir banyak dan tak perlu percaya, buat je!”

 
Since saya ni anak murid yang patuh, saya pun buat je la.hehe

 
Masa nak buat tu memang rasa macam beratnya nak bersedekah. Tapi mentor saya dah ajar siap-siap cara nak ringankan tangan untuk bersedekah.

 
Caranya ialah tukarkan jumlah yang kita niat untuk sedekah tu kepada duit kecil. Contoh saya nak sedekahkan RM30, saya tukarkan kepada duit RM1.

 
Dan mentor saya pesan jugak kena istiqomah bila bersedekah. Sebab sebaik-baik amalan ialah amalan yang istiqomah dan jangan lupa untuk niat sedekah kerana Allah ye ?

 

Sedekah ni memang ada magic tau ?
Pengalaman saya bersedekah dengan jumlah yang kecik je tapi lepas tu terus Allah hantarkan rezeki berlipat kali ganda. Immediate tau. Subhanallah ?

 
Tapi jangan la pulak dok berharap dengan bersedekah terus dapat rezeki mencurah-curah tu. Tu dah lain jadinya. Niatkan bersedekah kerana Allah.

 
Saya pernah je ada pengalaman lepas sedekah takde rezeki yang masuk, tapi bila saya tak berharap apa-apa, tiba-tiba je rezeki mencurah-curah dan datang dari segenap arah yang tak disangka-sangka ?

 
Allahuakbar. Memang menangis masa sujud syukur tu.hihi

 

 

Klik sini kalau nak dengar suara saya live cerita tentang Kebaikan Amalan Bersedekah

 
Oh ye, sedekah ni bukan hanya duit je ye. Sedekah boleh juga dalam bentuk barangan.

 
Contohnya Vivix. Korang boleh je sedekahkan vivix untuk mak ayah atau keluarga tersayang.

 
Lagi best sebab dapat pakej 2 in 1. Pahala dapat, orang tersayang pun makin sihat tau ?

 
Nak hadiahkan atau sedekah vivix untuk mak ayah?
Meh roger saya k ?

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply