Searching for "sembelit"

Naikkan HB Untuk Ibu Hamil | Cara Atasi Masalah Bacaan Hemoglobin Rendah

Naikkan HB Untuk Ibu Hamil - Cara Atasi Masalah Bacaan Hemoglobin Rendah

Anda ada masalah HB rendah semasa hamil? Nak tau cara naikkan HB rendah supaya kembali normal? Insyaa Allah dalam entry ni saya akan kongsikan cara naikkan HB untuk Ibu Hamil.

 

Naikkan HB Untuk Ibu Hamil - Cara Atasi Masalah Bacaan Hemoglobin Rendah
Naikkan HB Untuk Ibu Hamil – Cara Atasi Masalah Bacaan Hemoglobin Rendah

 

Hb rendah semasa hamil adalah berpunca daripada masalah kekurangan zat besi. Zat besi penting untuk menghasilkan hemoglobin(HB) ataupun darah merah secukupnya.

 

Ibu hamil yang ada masalah hb rendah selalunya akan didiagnos menghidap anemia. Anemia sangat bahaya untuk ibu hamil kerana kekurangan darah akan merencatkan proses pengangkutan oksigen kepada bayi dalam kandungan.

(more…)

5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin

“Haa, Anak dah 3 ?. Betul ke ni? Tak percaya la!” Kalau nak tau itu la penangan Set Bersalin Shaklee 😉

Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Hihi. Indah betul rasanya bila dengar statement macam kat atas ni daripada mulut orang-orang yang kita jumpa kan?

Rasa macam nak suruh diorang ulang lagi 100 kali je. Lagi best kalau masa tu encik suami ada kat sebelah kan.?hikhik

Merah muka sebab malu bila dipuji. Tapi mahu dan suka kan? ?

Meh saya share 5 cara berpantang terbaik dengan Set Bersalin Shaklee.

Walaupun anak saya tak ramai sangat, baru 3 orang je (9, 5 & 2 tahun) tapi Insyaa Allah boleh bermanfaat jugak kepada yang membacanya 🙂

So far, saya dah ada 2 kali pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Masa pantang anak ke 2 dan ke 3. Yang sulung tak sempat kenal shaklee lagi.hihi

 

Dalam 3 kali berpantang tu, yang ke 3 la yang paling best. Sebabnya memang konsistent amik vitamin shaklee sejak mengandung lagi. Nak tau vitamin apa yang saya amalkan masa mengandung? Off course la Set Mengandung Shaklee 🙂

Sakit nak bersalin sekejap je. Masa bersalin pun memang bertenaga. Tak macam masa anak no 2(no 1 czer, no 2 dan 3 normal).

 

Takde masalah sembelit masa berpantang. Memang lawas je. Memang berbeza sangat-sangat dengan masa berpantang masa anak sulung dulu yang sangat scary.huhu

Ok ni la rahsia saya berpantang dengan Set Bersalin Shaklee 

 

 

1. Pilih Set Bersalin Terbaik yang selamat untuk baby dan bagus untuk ibu.

Set Bersalin Terbaik pilihan saya dah tentu la Set Bersalin Shaklee. Saya dah pernah beli set bersalin berasaskan jamu tapi tak sesuai.

Lepas bersalin je cepat-cepat minum vitamin dalam set bersalin shaklee tu. Paling penting sekali vitalea shaklee dan ESP shaklee.

 

Proses bersalin memang banyak guna tenaga, especially kalau kena meneran. So, vitamin macam Vitalea dan ESP memang sangat membantu untuk bekalkan tenaga segera.

 

Selain tu, lepas meneran korang akan rasa sakit-sakit badan. Sebab tu pengambilan Ostematrix Shaklee sangat-sangat membantu. Insyaa Allah tau-tau je hilang sakit-sakit badan tu.hihi

 

2. Susukan Bayi Dengan Susu Ibu

Selalu orang cakap susukan bayi sebab susu ibu sangat bagus untuk bayi. In fact susu ibu ialah susu terbaik di dunia. Takde lagi susu lain yang mampu menandingi khasiatnya.

 

Tapi sebenarnya tak ramai yang tau, penyusuan susu ibu sangat bagus untuk ibu jugak.

 

Penyusuan susu ibu dapat menggalakkan pengecutan rahim, bakar kalori(ni la salah 1 rahsia saya kurus walaupun beranak 3.hihi) dan tenangkan emosi ibu.

 

3. Minum banyak air putih.

Cara berpantang yang 1 ni memang kontra sangat dengan cara berpantang orang tua-tua dulu.

Saya dah pernah cuba dua-dua. Kalau kurang minum air memang confirm sembelit. In fact minum banyak air pun kalau takde Ostematrix, sembelit jugak tau(walaupun makan pelembut najis yang doktor bagi tu).huhu

 

4. Jaga pemakanan. Makan Bila Lapar

 

Tau la korang ibu menyusu. Tapi jangan la over pulak k.

Makan ikut keperluan, bukan ikut nafsu korang. Baik beringat sebelum korang menangis stress berat tak turun-turun lepas berpantang. Silap-silap makin gem**. Hehe

 

Lagi 1, saya ikut jugak cara berpantang orang tua-tua yang suruh elakkan makanan berangin dan yang sejuk-sejuk.

 

 

5. Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.

Selain sumber serat. Sayur jugak boleh bantu banyakkan susu ibu. Contoh sayur yang banyakkan susu ibu, pegaga, ulam raja, sawi dan lain-lain. Buah-buahan pun sama. Saya suka makan jambu batu, mangga, oren etc.

 

Tu je la yang saya ingat buat masa ni. Nanti kalau teringat yang lain saya share lagi ye. Almaklumlah, si kecik pun dah 2 tahun lebih.hehe

 

Nak tau Berapa Harga Set Bersalin Shaklee? Jom tengok kat sini >> Harga Set Bersalin Shaklee<<

 

Nak dapatkan Set Bersalin Shaklee?

 

Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang
Klik Gambar Untuk Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang

 

Hubungi hotline kami di bawah untuk sebarang pertanyaan atau bantuan

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee Terbaik

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee menjadi Set Bersalin Terbaik Pilihan Ramai Ibu Berpantang walaupun ada banyak pilihan jenama Set Bersalin lain.Pengalaman saya sendiri dengan Shaklee sejak tahun 2007  sejak dari anak sulung sehinggalah anak keempat. Malah family saya seperti aunty saya pun menggunakan Set Bersalin Shaklee ni sejak tahun 1997 lagi.

 

 

 

Set Bersalin Shaklee adakah sama dengan Set Berpantang Shaklee ? Yang dikatakan Set Bersalin Terbaik Paling Bagus Pilihan Ramai ibu-ibu Malaysia tu Set Bersalin Shaklee ke atau Set Berpantang Shaklee ?

 

Bagi Pengedar Shaklee lain pasti mereka menjawab ; Set Bersalin Shaklee dan Set Berpantang Shaklee itu sama sahaja. Hakikat sebenarnya ialah Set Bersalin Shaklee TIDAK SAMA dengan Set Berpantang Shaklee !

 

Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin
Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin

 

 

Haaa macam mana tu? Selama ni ramai yang ingat kedua-duanya sama je kan? Sebenarnya Set Bersalin Shaklee merupakan gabungan Vitamin Shaklee untuk ibu yang berbeza dengan Set Berpantang Shaklee.

 

Dan ini juga menjawab persoalan kenapa ada ibu-ibu yang menggunakan Vitamin Shaklee untuk tempoh berpantang atau lepas bersalin tapi tidak mendapat kesan positif seperti yang pengguna kami rasai.

 

Jadi apakah perbezaannya antara kedua Set Vitamin Shaklee ini? Ish bikin saspen je lah 😉

 

Perbezaan Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee

Dalam jadual berikut perbezaan di antara Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee diterangkan dengan jelas. Jika masih perlukan penerangan terperinci boleh lah saya di 012-346 1698.

 

 

 

 

Bagi menerangkan dengan ringkas, saya gunakan gambarajah Venn atau Venn diagram yang mengandungi set dan subset berikut untuk menerangkan perbezaan Set Bersalin Shaklee dengan Set Berpantang Shaklee.

 

 

 

Set Bersalin Shaklee mengandungi SEMUA VITAMIN yang ada dalam Set Berpantang Shaklee, sebaliknya TIDAK SEMUA vitamin dalam Set Bersalin Shaklee ada dalam Set Berpantang Shaklee

 

Sepanjang pengalaman saya mengendalikan ibu yang mahu berpantang dengan Shaklee, alhamdulillah 99.999% pengguna yang berpantang dengan Shaklee yang mendapatkan khidmat nasihat dari kami sangat berpuas hati dan mendapat kesan positif. Sebaliknya dari penjual lain kami dapat tahu ramai pengguna yang kecewa kerana tak dapat kesan positif dari penggunaan Shaklee smeasa berpantang….tak macam apa yang customer kami perolehi.

Persoalannya kenapa jadi begitu agaknya ya? Customer kami makan Shaklee masa berpantang dapat kesan positif bombastic, customer orang lain guna Shaklee masa berpantang tak dapat pun kesan positif….

Jawapannya ialah kerana kami di VitaminIbu mempunyai pengalaman dan kepakaran tentang berpantang dengan Vitamin Shaklee atau Set Bersalin Shaklee sejak tahun 1997. Bermaksud pengalaman kami dengan Shaklee ni dah hampir 20 tahun. Dengan pengalaman dan kepakaran inilah kami guide dan bantu customer yang membeli Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee dengan kami dengan konsultasi eksklusif sehingga mencapai kesan positif yang diharapkan.

 

 

 

Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee Sejak 1997

Start pengalaman saya mula kenal Shaklee ialah masa saya tengok aunty saya berpantang dengan menggunakan Set Bersalin Shaklee. Waktu tu takdelah dipanggil Set Bersalin Shaklee pun tapi kami panggil Vitamin Shaklee je.

Apa yang saya nampak kesannya pada ketika tu ialah ;

  1. Susu aunty saya banyak, waktu tu zaman tu mana ada orang perah dan simpan susu kan? tapi aunty saya terpaksa perah sebab susunya sangat banyak
  2. Baby Shaklee itu sangat sihat, takde jaundice pun. Malah masa kena chickenpox pada usia 2 tahun (masa tu masih menyusu sepenuhnya dengan susu ibu) baby Shaklee ni sembuh dalam masa 5 hari saja. kena chickenpox pun sebab berjangkit dari kanak-kanak nursery tapi kejap je kena dah sembuh. Alhamdulillah
  3. Aunty saya sangat bertenagan dan cantik. Malah pada umur 52 tahun hari ni, aunty saya masih tetap jelita dan gorgeous, tak bongkok dan kulit sangat flawless.

Set Bersalin Shaklee

Betapa bestnya kan pengalaman berpantang dengan Shaklee ni. Malah hasil kebaikan Set Bersalin Shaklee ni kita boleh nampak sampai hari ini. Beruntungnya jika awal-awal dah jaga badan dengan pemakanan yang betul, kesan kebaikannya bukan untuk sebulan dua tapi untuk sepanjang hayat inshaaALLAH.

Bestnya Set Bersalin Shaklee ni ialah kerana ia bukan sahaja membantu pemulihan dalaman malah secara automatik bila dalaman sihat dan pulih sepenuhnya, luaran juga akan turut cantik dan berseri.

 

Pengalaman Berpantang dengan Set Bersalin Shaklee oleh Customer kami

Biasa selepas bersalin, badan kita memang lemah dan kita perlukan sesuatu untuk memulihkan semula tenaga dan kesihatan kita selepas kita bertarung nyawa melahirkan si comel kita ke dunia. Alhamdulillah sekarang ibu-ibu dah semakin bijak memilih set bersalin yang selamat buat kita dan untuk bayi yang menyusu.

 

Di atas tadi kami ada share video temubual spontan yang kami lakukan dengan seorang customer kami, Puan Norsabariah yang melahirkan anaknya melalui pembedahan cesarean atau czer.

 

Set Bersalin Shaklee - Set Testimoni Set Berpantang Shaklee

 

 

 Menurut Puan Aya, pengalaman berpantang selepas bersalin pembedahan anak sulung dan kedua adalah amat ngeri. Tetapi pengalaman berpantang dengan Shaklee semasa bersalin anak ketiga adalah satu pengalaman baru yang indah dan bahagia bila Puan Aya mendapati :

  1. Luka pembedahan cesarean atau czer kering dalam masa seminggu
  2. Tidak sembelit
  3. Susu banyak
  4. Boleh berjalan dengan elok tanpa rasa sakit walau baru seminggu selepas pembedahan
  5. Baby tak kembung dan jaundice pun tak lama

 

Saya tidak pernah ada pengalaman berpantang secara pembedahan so saya tak dapat nak share dari sudut itu, alhamdulillah sejak menceburi Shaklee ni ALLAH hantar kepada saya ramai customer yang memerlukan Shaklee untuk pulih selepas bersalin secara pembedahan. Dari customer kesayangan kamilah kami dapat share dengan anda kebaikan Set Bersalin Shaklee untuk ibu berpantang selepas pembedahan.

 

Kebaikan Set Bersalin Shaklee untuk Ibu Berpantang

 

1. Set Bersalin Shaklee bantu pulihkan tenaga ibu selepas bersalin.

Biasanya keadaan ibu memang lemah selepas bersalin. Selain ibu perlu segera diberi makanan yang sihat dan sesuai dengan ibu bersalin, suplemen Shaklee yang ada dalam set bersalin ini sangat membantu ibu segera pulih daripada kepenatan dan keletihan. Jadi ibu akan berasa cergas dan mempunyai tenaga yang luarbiasa seperti wanita yang aktif, sihat dan tak bersalin pun.

 

2. Set Bersalin Shaklee Bantu Pulihkan Luka perineum/episiotomy dan pembedahan dengan cepat.

Alhamdulillah ramai ibu yang berpantang secara pembedahan memberi Testimonial yang sama tentang betapa cepat luka mereka sembuh setelah menggunakan Set Bersalin Shaklee. Malah ada yang menceritakan dalam masa seminggu sahaja luka mereka sembuh, bi iznillah, alhamdulillah

 

3. Set Bersalin Shaklee Bantu Elakkan Bayi dari mendapat Jaundice atau Jaundis

 

Alhamdulillah bi izniLLAH ramai ibu yang menggunakan Set Bersalin Shaklee menceritakan kisah bahagia bila mana baby tidak mendapat kuning bila ibu berpantang dengan Produk Shaklee. Tidak seperti sebelum mereka menggunakan Shaklee di mana baby menghidap kuning yang lama. Alhamdulillah bi izniLLAH, Set Bersalin Shaklee Selamat untuk Bayi Jaundice  juga.

 

4. Set Bersalin Shaklee membantu Banyakkan Susu Ibu

Terdapat satu produk dalam Set Bersalin Shaklee yang boleh memekatkan susu ibu iaitu ESP Shaklee. Susu ibu yang pekat akan menbuatkan bayi berasa cepat kenyang dan kurang meragam. Syurga buat si ibu dan bayi yang dalam pantang kalau dapat air susu pekat berkrim.

 

5. Set Bersalin Shaklee bantu elakkan bayi kuning dan kembung perut.

Dengan ostematrix dan alfalfa Shaklee inshaaALLAH dapat elakkan jaundice dan kembung perut. Iaitu apabila ibu yang menyusu dengan susu ibu mengambil Ostematrix dan Alfalfa Shaklee. Saya sendiri selepas je baby lahir terus telan 10 biji alfalfa. Alhamdulillah walau saya dan suami berdarah O tapi keempat-empat anak kami tiada jaundice. Kalau masa menyusu tu dengar baby terkentut-kentut tanda angin keluar.

 

6. Set Bersalin Shaklee Mengatasi sembelit ketika berpantang.

Sembelit adalah mimpi ngeri yang bagi ibu sedang berpantang. Masalah ini berlaku kerana ibu dalam pantang tidak dapat minum air kosong pada kadar yang badan perlukan. Selain itu sembelit juga terjadi jika ibu dalam pantang tidak teliti tentang makanan yang diambil ketika dalam tempoh berpantang. InshaaALLAH jika ambil Ostematrix dengan cara yang betul, boleh bantu elakkan ibu dapat sembelit.

 

7. Mengawal stres ketika berpantang.

Ibu berpantang biasanya mudah stress sebab badan sendiri tengah sakit, apatah lagi kalau bersalin pembedahan, lepas tu nak jaga anak keciil lagi, nak hadap bengkak susu lagi… terutamanya buat ibu-ibu yang kali pertama melahirkan.

Kajian perubatan membuktikan B-Complex inshaaALLAH dapat mengawalrasa stress dan juga mengelakkan kemurungan ibu dalam tempoh berpantang dapat diatasi dengan lebih baik lagi. Jadi ibu lebih tenang dan relax.

Berita baiknya ialah Shaklee ada B-Complex dalam Set Bersalin 🙂

 

8. Kulit ibu dan bayi menjadi cantik.

Inilah bonus besar bagi ibu yang ambil Set Bersalin Shaklee ni. Pengambilan produk penting dan asas dalam Set Bersalin ni iaitu Vitamin C Plus, B-Complex dan ESP merupakan 3 kombinasi penting untuk pemlihan luka yang turut memberi kesan sampingan klit menjjadi berseri dan makin cerah.

Biasa ibu dalam pantang ni kadang-kadang macam zombie, hahaha… Jadi, pengambilan suplemen Shaklee bolehlah membantu kulit ibu tampak berseri walaupun adakalanya penampilan ibu mungkin tak dapat dikawal kerana baju asyik saja basah oleh air susu

 

9. Membina semula darah yang banyak hilang ketika bersalin.

Semasa bersalin ibu kehilangan banyak darah dan sebab itu ibu lepas bersalin biasanya pucat, letih dan tidak bermaya. Perkara in9i lebih penting daripada nak fikir tentang ketat rapat dan rapat.

Sepatutnya dalam tempoh berpantang ni ibu mendapat makanan berkhasiat secukupnya untuk membantu badan bina semula darah yang hilang, sayangnya adat berpantang kita melarang memakan banyak makanan berkhasiat demi menjaga keintiman dan kerapatan di situ…. macam-macam ceritalah katanya nanti basah nanti licin nanti berair….

Natijahnya ibu-ibu berpantang sangat lambat nak pulih dari luka bersalin malah ada yang sampai meroyan. Jangan seksa diri kerana nak jaga rapat semata-mata, diri ini adalah amanah ALLAH maka jagalah baik-baik dengan bagi hak-haknya untuk sihat dan pulih.

Set Bersalin Shaklee (bukan Set Berpantang Shaklee ya) ada menyediakan semua nutrisi yang diperlukan untuk membant badan bina semula darah ibu yang banyak hilang selepas bersalin.

Pengalaman saya walaupun berpantang makan Shaklee dan makan banyak makanan berkhasiat, alhamdulillah masa lepas 3 hari bersalin anak keempat, bidan yang datang mengurut bagi komen :

Dik badan kau ni elok la tak kembang walau dah anak 4, rahim pun elok tak kembang, biasanya orang lain dah rosak lepas anak 4

Alhamdulillah…. syukur sangat-sangat…. Kalau bidan ni tahu saya ni tak berpantang sangat macam adat melayu, mesti tak percaya…apatah lagi kalau dengar saya langsung tak makan jamu dan herba sepanjang berpantang.

10. Harga Set Bersalin Shaklee sangat berpatutan

 

Harga Set Bersalin Shaklee ni boleh dikatakan yang paaaaalinggg murah sebab secara purata harga Set Bersalin Shaklee Premium atau kami gelar Extravaganza pn hanya RM150 sebulan yang lengkap dengan semua fungsi untuk banyakkan susu, kuurus dan juga ketat rapat dan cantik. Shaklee pula supply untuk 4 bulan 🙂

 

10 panduan memilih Set Bersalin

Memilih set bersalin bukanlah satu perkara yang boleh di ambil mudah. Ini kerana pemakanan ibu selepas bersalin akan turut memberi kesan terhadap bayi yang baru lahir melalui susuibu.

Pengambilan Set Bersalin yang sembarangan boleh menyebabkan bayi mendapat jaundice dan akhirnya menyebabkan kerosakan sel otak jika berlarutan.

 

Malah terdapat sesetengah ibu mengalami kekeringan susuibu akibat set bersalin yang diambil.

Bayangkan jika ibu termakan bahan dalam set bersalin yang memudaratkan, bayi juga akan mendapat kesan buruk. Oleh sebab itu para ibu mengandung yang sedang berkira-kira untuk membeli set bersalin perlu mengetahui 10 panduan utama dalam pemilihan set berpantang.

1. Dapatkan info setiap produk.

Set Bersalin biasanya terdiri dari beberapa gabungan produk untuk dipakai oleh ibu sepanjang tempoh berpantang. Puan-puan perlulah mengetahui maklumat untuk setiap satu produk yang terkandung dalam set berkenaan.

Ini untuk mengelakkan puan daripada membeli sesuatu produk yang tidak perlu tetapi disertakan dalam set bersalin untuk mengaut keuntungan.

2. Periksa keselamatan kandungan.

Setelah puan-puan mendapatkan info produk, digalakkan membuat sedikit kajian terhadap kandungan setiap produk, ini untuk memastikan kandungan tersebut adalah selamat buat ibu dan juga bayi .

Contohnya banyak produk dalam set bersalin yang menyatakan dapat menurunkan berat badan namun kandungan dalam produk tersebut menyebabkan bayi mendapat penyakit kuning.

Bayi  mendapat penyakit kuning akibat ibu mengambil jamu.

3. Pastikan kandungan tidak mengeringkan susu.

Banyak set bersalin di pasaran mengandungi herba yang bersifat panas yang bukan sahaja menyebabkan bayi cirit birit malah menyebabkan susu ibu menjadi sedikit.

Malah ada kes di mana susu ibu kering akibat ibu tidak menyusu dengan kerap dan mengambil set bersalin yang salah.

Pastikan herba-herba yang bahaya buat ibu menyusu tidak terdapat dalam produk tersebut.

4. Periksa latar belakang syarikat pengeluar.

Dengan lambakan produk Set berpantang bagai cendawan tumbuh lepas hujan, adalah satu langkah bijak untuk puan-puan memeriksa latar belakang syarikat pengeluar produk set bersalin.

Pastikan terdapat pengesahan HALAL dan KKM pada setiap produk. Serta pastikan bukan syarikat tampalan, sekadar mengeluarkan produk tanpa kajian terperinci mengenai keselamatan bahan terhadap ibu dan bayi.

5. Dapatkan nasihat doktor.

Setelah mendapat maklumat dari nombor 1 sehingga 4, puan digalakkan untuk mendapatkan nasihat doctor mengenai produk-produk yang terkandung dalam set bersalin.

Doktor puan lebih mengetahui tahap kesihatan puan dan dapat memberi nasihat sekiranya produk tersebut merbahaya buat puan dan bayi yang bakal lahir.

Nasihat daripada Doktor Pakar Sakit Puan terkemuka di Malaysia mengenai pemakanan ibu dan vitamin.

6. Sesuaikan dengan budget.

Setelah mendapat nasihat doktor mengenai produk yang selamat, puan boleh mula menyesuaikan dengan budget yang telah ditetapkan. Lakukan sedikit perbandingan harga agar dapat melihat sama ada harga yang ditawarkan berpatutan atau tidak.

Sebagai contoh, Set A menawarkan multivitamin berharga rm90 untuk 180 biji, manakala Set B menawarkan multivitamin dengan harga RM110 untuk 90 biji.

Set A datang dari syarikat yang menjalankan kajian klinikal selama 50 tahun, Set B datang dari resepi turun temurun tanpa kajian klinikal. Maka puan puan boleh membuat perbandingan set mana yang lebih berbaloi untuk di ambil.

7. Kenalpasti keadaan semasa berpantang.

Puan-puan boleh mula membuat rancangan berpantang bila memasuki trimester terakhir. Dari situ boleh dikenalpasti samada berpantang dengan bantuan atau berpantang sendirian.

Pastikan Set Bersalin yang dipilih bukan daripada jenis yang sukar untuk dikendalikan.

8. Teliti cara penggunaan dan penyimpanan.

Sesetengah set bersalin memerlukan penyediaan yang leceh dan rumit. Contohnya perlu direbus dan dimasak di atas api, atau perlu di bancuh dengan air mendidih dan sebagainya.

Ada pula yang memerlukan penyimpanan yang rumit .Ini untuk menyesuaikan dengan keadaan nombor 7 di atas. Dapatkan Set Bersalin yang mudah untuk dikendalikan dan digunakan.

9. Semak adakah pilihan untuk beli berasingan.

Lazimnya Set Bersalin datang dalam bentuk gabungan pelbagai produk. Ada setengah syarikat tidak menyediakan pilihan untuk membeli berasingan, maka pengguna terpaksa membeli set yang banyak sehingga melebihi budget.

Sedangkan tidak semua yang di dalam set itu diperlukan atau mungkin tidak sempat dipakai kerana sibuk berpantang dan leceh untuk menyediakan bahan (seperti kes dalam nombor 7 dan nombor 8).

Akhirnya produk terbengkalai sehingga habis tempoh berpantang dan berlakulah pembaziran wang.

Jika terdapat syarikat yang menawarkan pembelian berasingan dengan harga berpatutan, kualiti terjamin, selamat dan tidak memudaratkan, maka inilah pilihan terbaik jika ia sesuai dengan budget anda.

10. Dapatkan testimonial.

Langkah terakhir yang tidak kurang penting ialah mendapatkan testimonial dari ibu berpantang tentang produk Set Bersalin yang digunakan.

Ini untuk melihat samada terdapat kes seperti bayi kuning, susu kering, susu sedikit, ibu sembelit, ibu cirit birit, bayi kepanasan dan banyak lagi kesan buruk akibat salah mengambil set bersalin. Selaraskan tips ini dengan tips nombor 5.

 

VitaminIbu.com mencadangkan pengambilan Set Bersalin Shaklee yang mengandungi rangkai produk selamat yang menjalani kajian klinikal berpuluh-puluh tahun.

Set Bersalin Shaklee terbukti selamat untuk ibu berpantang dan bayi yang menyusu. Kerana ia dihasilkan dengan pemantauan ketat badan R&D Shaklee yang mementingkan keselamatan pengguna dan alam sekitar sejak lebih 55 tahun.

Set Bersalin Shaklee juga mempunyai fungsi menyeluruh 8-in-1 berikut :

  1. Penyembuhan selepas bersalin
  2. Pembersihan toksin dari sistem tubuh
  3. Meningkatkan susu ibu
  4. Menurunkan berat badan
  5. Membentukan kontur tubuh menawan
  6. Memberi Tenaga Berpanjangan
  7. Mencantik dan menganjalkan kulit
  8. Memulihkan libido untuk fungsi keintiman.

 

 Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee

 

 

 

Hubungi VitaminIbu.com melalui saluran berikut: