Searching for "kalsium"

4 golongan yang berisiko mendapat masalah kurang kalsium.

Kalsium adalah sangat penting untung perkembangan dan penyeliaan tulang yang kuat, gigi, tindak balas saraf dan pengeluaran beberapa hormon dan enzim tubuh. Kekurangan Kalsium boleh memberi kesan berikut :

  1. Kebas pada jari tangan dan jari kaki,
  2. Kekejangan otot
  3. Convulsion
  4. Keletihan
  5. Kurang selera
  6. Degupan jantung yang tidak normal

 

Siapa yang mempunyai risiko untuk menghadapi masalah kekurangan kalsium?

  1. Wanita Post-menopause – berikutan penurunan aras hormon estrogen, kadar penyerapan kalsium turut menurun di kalangan wanita menopause.
  2. Wanita yang tidak mendapat haid (amenorrhea) – Amenorrhea adalah keadaan yang lazim berlaku pada wanita aneroxia atau para atlit wanita. Juga berkaitan dengan masalah ketidak seimbangan estrogen dalam darah. Bagi wanita-wanita ini, pengambilan kalsium yang tinggi adalah sangat digalakkan.
  3. Individu yang tidak boleh menerima lactose (lactose-intolerance) – kerana keadaan ini menyebabkan mereka kurang mengambil produk tenusu, dan kebanyakannya tidak mendapatkan kalsium dari sumber selain produk tenusu. Maka keperluan kalsium tubuh tidak dipenuhi.
  4. Individu yang mengambil ubat-ubatan seperti antacid yang mengandungi aluminium dan magnesium, Minyak mineral dan pelawas, dan glucocorticoids (hormon steroid).

 

Individu-individu di atas terutamanya amat perlu untuk mendapatkan kalsium dari pelbagai sumber makanan. Sebenarnya terdapat banyak makanan yang kaya dengan kalsium selain dari susu dan produk tenusu. Contohnya sayuran hijau dan makanan laut yang sangat lazat dimasak pelbagai cara.CALCIUM ENRICH FOOD

 

 

Bagi wanita terutamanya yang mengandung dan menyusu, pengambilan kalsium amatlah penting kerana pertumbuhan janin dan penghasilan susu amat memerlukan kalsium.

Sebab itulah para doktor menggalakkan ibu mengandung mengambil susu dan ada yang membekalkan pil kalsium untuk memenuhi keperluan kalsium seorang ibu. Malah kekurangan kalsium pada ibu hamil dan menyusu turut mengakibatkan sembelit.

Namun ramai yang tidak tahu bahawa pil kalsium yang baik dan selamat ialah pil kalsium yang segera hancur dalam masa yang singkat. Banyak yang berlaku, pil kalsium yang tidak hancur dalam perut mengakibatkan masalah batu dalam pundi hembedu (gall bladder stone).

File:Gallensteine 2006 03 28.JPG

 

Malah terdapat ramai wanita menghadapai masalah ini dan akhirnya terpaksa menjalani pembedahan! Sedangkan masalah ini sama sekali dapat di elakkan dengan pengambilan makanan kaya kalsium dan supplement pil kalsium yang berkualiti yang segera hancur setelah memasuki perut.

Ostematrix merupakan tablet kalsium keluaran Shaklee yang selamat dan semulajadi.

Dihasilkan dengan piawaian kliniak dan hasil dari kajian klinikal bertahun-tahun, maka terhasillah pil kalsium HALAL yang berkualiti tinggi yang mudah untuk hancur sejurus memasuki perut, dan membekalkan keperluan kalsium harian 100% menurut piawaian US RDI.

Di botolkan dengan 120 biji pil kalsium setiap botol, berharga RM61 untuk bekalan selama 30 – 60 hari. Cuma RM1 sehari untuk mengisi lopong-lopong kalsium pada tulang, gigi dan otot anda.

Jadi buat puan-puan dan tuan-tuan yang mencari supplement kalsium terbaik dan selamat, dapatkan segera Ostematrix Shaklee dari Pengedar Shaklee anda di Vitaminibu.com.

Tunggu sekejap!!!!

 

Istimewa hari ini untuk 12 orang sahaja, harga  RM61 RM55 sahaja setiap botol, (tambahkan RM10) untuk penghantaran segera terus ke pintu rumah anda tanpa perlu bazirkan masa dan minyak petrol di atas jalan raya.

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi percuma dan cadangan set vitamin yang sesuai dengan budget.

Hubungi saya melalui saluran berikut :

Email : ibusihat@gmail.com.

Call : 0133011121

Facebook : https://www.facebook.com/VitaminIbu

Setiap pembelian di VitaminIbu.com, anda layak menerima hadiah istimewa percuma, jadual makan vitamin dan tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga akan dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

 

Cara Rawat Kejang Kaki / Kejang Betis Yang Cepat Dan Berkesan

Anda sedang tercari-cari cara rawat kejang kaki / kejang betis yang cepat dan berkesan?
Cara Rawat Kejang Kaki - Kejang Betis Yang Cepat Dan Berkesan
Kejang kaki / kejang betis memang sangat menyakitkan terutama semasa hamil.
Saya sendiri pun pernah mengalaminya dulu. Sakit sangat sampai menjerit dan menangis tengah-tengah malam. Sampai suami yang tengah tidur pun terkejut. Panik dia sebab ingat isteri tersayang dah nak beranak.hehe

Seksa sangat kejang kaki / kejang betis sebab hampir setiap malam saya terpaksa melaluinya.

Bila bagitahu doktor, doktor bagi saya pil kalsium dos tinggi sebab saya tak minum susu. Punya la besar pil tu, macam nak muntah balik je sebab susah nak telan.hihi

So gigih la amalkan dengan konsisten tapi masalah kejang kaki / kejang betis tu tetap berlaku jugak.

Sama je tiada perubahan langsung dan masalah tu tetap berterusan walaupun saya dan bersalin.

Sehinggalah masa berpantang anak ke 2. Alhamdulillah baru la masalah kejang kaki / kejang betis saya tu hilang. Nak tahu macam mana nak rawat maalah kejang kaki / kejang betis?

Jom saya kongsikan caranya.

 

5 Cara Rawat Masalah Kejang Kaki / Kejang Betis Yang Cepat Dan Berkesan

1.Buat senaman untuk regangkan otot kaki / betis2. Letak bantal di bawah betis semasa tidur(tips ni gynae dan physiotherapist yang ajar)

3. Minum air secukupnya.

4. Gunakan kasut yang sesuai yang dapat memastikan aliran darah ke bahagian kaki berjalan lancar.

5. Ambil supplement semula jadi yang dapat membantu relakskan otot kaki, melancarkan aliran darah dan memelihara saraf.

Mesti anda tercari-cari cara yang cepat untuk rawat masalah kejang kaki / kejang betis anda tu kan?

Cadangan Produk Untuk Rawat Masalah Kejang Kaki / Kejang Betis Dengan Cepat Dan Berkesan

Cara Rawat Kejang Kaki -Kejang Betis Yang Cepat Dan Berkesan

1. Omega Guard

Minyak ikan berkualiti tinggi yang berfungsi sebagai anti-radang dan melancarkan aliran darah yang tersumbat terutama di bahagian kaki.

2. Ostematrix

Sumber kalsum terbaik yang sangat penting untuk memelihara dan meredakan semua otot yang tegang termasuk di bahagian kaki / betis.

3. B Complex

Mengandungi 8 jenis vitamin B penting yang tidak boleh dihasilkan badan. Ia sangat diperlukan untuk memelihara kesihatan saraf diseluruh badan. gabungan B Complex dan Ostematrix juga akan memberikan kelegaan segera kepada rasa sakit (Alternatif kepada ubat tahan sakit)
 
Nak beli Set Kejang Kaki melalui Online?
Jom beli di sini:
Cara Rawat Kejang Kaki - Kejang Betis Yang Cepat Dan Berkesan
Klik sini untuk beli melalui online
Nak dapatkan harga ahli dan jimat 15 % – 25%?
Jom Daftar Jadi Ahli Shaklee  di sini >> Borang Daftar Jadi Ahli Shaklee Online << sekarang juga!

 

Atau hubungi 012-346 1698 untuk kami bantu anda dapatkan Set Kejang Kaki ni secepat mungkin.

5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee Terbaik Untuk Ibu Lepas Bersalin

“Haa, Anak dah 3 ?. Betul ke ni? Tak percaya la!” Kalau nak tau itu la penangan Set Bersalin Shaklee ?

Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Hihi. Indah betul rasanya bila dengar statement macam kat atas ni daripada mulut orang-orang yang kita jumpa kan?

Rasa macam nak suruh diorang ulang lagi 100 kali je. Lagi best kalau masa tu encik suami ada kat sebelah kan.?hikhik

Merah muka sebab malu bila dipuji. Tapi mahu dan suka kan? ?

Meh saya share 5 cara berpantang terbaik dengan Set Bersalin Shaklee.

Walaupun anak saya tak ramai sangat, baru 3 orang je (9, 5 & 2 tahun) tapi Insyaa Allah boleh bermanfaat jugak kepada yang membacanya ?

So far, saya dah ada 2 kali pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Masa pantang anak ke 2 dan ke 3. Yang sulung tak sempat kenal shaklee lagi.hihi

 

Dalam 3 kali berpantang tu, yang ke 3 la yang paling best. Sebabnya memang konsistent amik vitamin shaklee sejak mengandung lagi. Nak tau vitamin apa yang saya amalkan masa mengandung? Off course la Set Mengandung Shaklee ?

Sakit nak bersalin sekejap je. Masa bersalin pun memang bertenaga. Tak macam masa anak no 2(no 1 czer, no 2 dan 3 normal).

 

Takde masalah sembelit masa berpantang. Memang lawas je. Memang berbeza sangat-sangat dengan masa berpantang masa anak sulung dulu yang sangat scary.huhu

Ok ni la rahsia saya berpantang dengan Set Bersalin Shaklee 

 

 

1. Pilih Set Bersalin Terbaik yang selamat untuk baby dan bagus untuk ibu.

Set Bersalin Terbaik pilihan saya dah tentu la Set Bersalin Shaklee. Saya dah pernah beli set bersalin berasaskan jamu tapi tak sesuai.

Lepas bersalin je cepat-cepat minum vitamin dalam set bersalin shaklee tu. Paling penting sekali vitalea shaklee dan ESP shaklee.

 

Proses bersalin memang banyak guna tenaga, especially kalau kena meneran. So, vitamin macam Vitalea dan ESP memang sangat membantu untuk bekalkan tenaga segera.

 

Selain tu, lepas meneran korang akan rasa sakit-sakit badan. Sebab tu pengambilan Ostematrix Shaklee sangat-sangat membantu. Insyaa Allah tau-tau je hilang sakit-sakit badan tu.hihi

 

2. Susukan Bayi Dengan Susu Ibu

Selalu orang cakap susukan bayi sebab susu ibu sangat bagus untuk bayi. In fact susu ibu ialah susu terbaik di dunia. Takde lagi susu lain yang mampu menandingi khasiatnya.

 

Tapi sebenarnya tak ramai yang tau, penyusuan susu ibu sangat bagus untuk ibu jugak.

 

Penyusuan susu ibu dapat menggalakkan pengecutan rahim, bakar kalori(ni la salah 1 rahsia saya kurus walaupun beranak 3.hihi) dan tenangkan emosi ibu.

 

3. Minum banyak air putih.

Cara berpantang yang 1 ni memang kontra sangat dengan cara berpantang orang tua-tua dulu.

Saya dah pernah cuba dua-dua. Kalau kurang minum air memang confirm sembelit. In fact minum banyak air pun kalau takde Ostematrix, sembelit jugak tau(walaupun makan pelembut najis yang doktor bagi tu).huhu

 

4. Jaga pemakanan. Makan Bila Lapar

 

Tau la korang ibu menyusu. Tapi jangan la over pulak k.

Makan ikut keperluan, bukan ikut nafsu korang. Baik beringat sebelum korang menangis stress berat tak turun-turun lepas berpantang. Silap-silap makin gem**. Hehe

 

Lagi 1, saya ikut jugak cara berpantang orang tua-tua yang suruh elakkan makanan berangin dan yang sejuk-sejuk.

 

 

5. Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.

Selain sumber serat. Sayur jugak boleh bantu banyakkan susu ibu. Contoh sayur yang banyakkan susu ibu, pegaga, ulam raja, sawi dan lain-lain. Buah-buahan pun sama. Saya suka makan jambu batu, mangga, oren etc.

 

Tu je la yang saya ingat buat masa ni. Nanti kalau teringat yang lain saya share lagi ye. Almaklumlah, si kecik pun dah 2 tahun lebih.hehe

 

Nak tau Berapa Harga Set Bersalin Shaklee? Jom tengok kat sini >> Harga Set Bersalin Shaklee<<

 

Nak dapatkan Set Bersalin Shaklee?

 

Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang
Klik Gambar Untuk Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang

 

Hubungi hotline kami di bawah untuk sebarang pertanyaan atau bantuan

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

8 Vitamin Penting Untuk Pesakit Gout – Set Gout Shaklee

Vitamin Penting Untuk Rawat Gout

Gout memang sangat menyakitkan dan menyeksakan. Hanya yang kena je tahu macam mara kesakitan bila kena serangan gout. Nak jalan dan bergerak sakit, nak tidur pun tak boleh dibuatnya.

 

Vitamin Penting Untuk Rawat Gout
Aduh, sakitnya GOUT!

 

Bila gout menyerang memang berdenyut sangat-sangat. Ibu jari pun membengkak merah dan sangat sakit bila disentuh.

 

Selalunya bila dah terlalu sakit doktor akan prescribe beberapa jenis ubat untk redakan bengkak dan redakan kesakitan akibat gout.

 

Sekarang ni ramai yang dah mula cari alternatif untuk ubat gout. Orang dah mula sedar tentang kesan jangka panjang ubat-ubatan dan pentingnya untuk pencegahan.

 

Selain pencegahan, supplement juga boleh membantu meredakan simptom gout. Jom tengok vitamin apa yang sesuai dan sangat bagus untuk pesakit gout.

 

Ada 8 jenis vitamin yang disarankan oleh Dr Anya semasa “Ceramah Kesihatan Beat Gout” bulan lepas. Jom saya kongsikan vitamin-vitamin tersebut.

 

Anda juga perlu baca tentang 9 Cara Rawat Gout, Kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dan Elakkan Serangan Gout Berulang

 

Vitamin Untuk Pesakit Gout 

1. B Complex 

Yang paling bagus ialah yang mengandungi 8 jenis vitamin B penting yang diperlukan badan dan ada Asid Folik. Vitamin B ialah viamin yang penting untuk tindakbalas kimia dihati(untuk buang sel asid urik yang rosak dan tua)

 

Set Gout Shaklee - B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

2. Vitamin C

Penting untuk kurangkan penghasilan asid urik(menghalang enzim Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee - Vita C Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Vita C Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

3. Quercetin, Resveratrol & Curcumin

Bersifat anti-radang dan sangat penting untuk melindungi dan membina semula tisu-tisu badan yang rosak akibat gout.

Vitamin ni paling banyak dalam Elderberry, Anggur dan Apple. Fungsinya menghalang Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

4.Serat

Serat sangat penting untuk menyerap asid urik untuk dibawa keluar daripada badan.

Set Gout Shaklee - Alfalfa Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Alfalfa Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

5. Lemak Omega 3

Omega 3 bersifat anti radang atau redakan bengkak. Pesakit gout, terutama yang sedang mendapat ‘serangan’akan mengalami radang dibahagian sendi. Pengambilan Lemak Omega 3 dapat bantu surutkan bengkak sendi akibat gout tersebut.

Set Gout Shaklee - Omega Guard Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Omega Guard Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

6.Gamma-Linolenic Asid (GLA)

Penting untuk redakan keradangan akibat serangan Gout.

Set Gout Shaklee - GLA Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – GLA Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

7. Kalsium, Magnesium, Copper & Boron

4 nutrisi ini diperlukukan untuk mengelakkan sendi pesakit gout daripada menjadi lebih teruk

Set Gout Shaklee - Ostematrix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Ostematrix Shaklee – Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

8. Performance Drink

Membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Masalah utama yang dihadapi oleh pesakit gout ialah kesukaran untuk minum banyak air. Performance Drink membantu mengelakkan kristal asid urik daripada terbentuk.

Set Gout Shaklee - Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Set Gout Shaklee – Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout – Cara Rawat Gout Semulajadi

 

 

Berminat nak dapatkan Set Gout Shaklee ni?

 

Hubungi hotline kami 012-346 1698. Kami akan guide anda cara pengambilan produk shaklee yang betul untuk dapatkan kesan terbaik dengan set ini.

 

Anda boleh juga klik gambar untuk terus membeli Set Gout Shaklee Premium anda. Nak beli vitamin-vitamin pilihan anda je pun boleh

Set Gout Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi
Klik sini untuk Beli Set Gout Shaklee Premium sekarang juga!

 

Jom tengok video Cara Rawat Gout Secara Semulajadi ni: