8 Vitamin Penting Untuk Pesakit Gout – Set Gout Shaklee

Gout memang sangat menyakitkan dan menyeksakan. Hanya yang kena je tahu macam mara kesakitan bila kena serangan gout. Nak jalan dan bergerak sakit, nak tidur pun tak boleh dibuatnya.

 

Bila gout menyerang memang berdenyut sangat-sangat. Ibu jari pun membengkak merah dan sangat sakit bila disentuh.

 

Selalunya bila dah terlalu sakit doktor akan prescribe beberapa jenis ubat untk redakan bengkak dan redakan kesakitan akibat gout.

 

Sekarang ni ramai yang dah mula cari alternatif untuk ubat gout. Orang dah mula sedar tentang kesan jangka panjang ubat-ubatan dan pentingnya untuk pencegahan.

 

Selain pencegahan, supplement juga boleh membantu meredakan simptom gout. Jom tengok vitamin apa yang sesuai dan sangat bagus untuk pesakit gout.

 

Ada 8 jenis vitamin yang disarankan oleh Dr Anya semasa Ceramah Kesihatan Beat Gout bulan lepas. Jom saya kongsikan vitamin-vitamin tersebut.

 

Anda juga perlu baca tentang 9 Cara Rawat Gout, Kurangkan Asid Urik Dalam Badan Dan Elakkan Serangan Gout Berulang

 

Vitamin Untuk Pesakit Gout 

1. B Complex 

Yang paling bagus ialah yang mengandungi 8 jenis vitamin B penting yang diperlukan badan dan ada Asid Folik. Vitamin B ialah viamin yang penting untuk tindakbalas kimia dihati(untuk buang sel asid urik yang rosak dan tua)

 

Set Gout Shaklee - B Complex Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – B Complex Shaklee

 

 

2. Vitamin C

Penting untuk kurangkan penghasilan asid urik(menghalang enzim Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee - Vita C Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Vita C Shaklee

 

3. Quercetin, Resveratrol & Curcumin

Bersifat anti-radang dan sangat penting untuk melindungi dan membina semula tisu-tisu badan yang rosak akibat gout.

Vitamin ni paling banyak dalam Elderberry, Anggur dan Apple. Fungsinya menghalang Xantine daripada teroksida

Set Gout Shaklee -Vivix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Vivix Shaklee

 

4.Serat

Serat sangat penting untuk menyerap asid urik untuk dibawa keluar daripada badan.

Set Gout Shaklee - Alfalfa Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Alfalfa Shaklee

 

5. Lemak Omega 3

Omega 3 bersifat anti radang atau redakan bengkak. Pesakit gout, terutama yang sedang mendapat ‘serangan’akan mengalami radang dibahagian sendi. Pengambilan Lemak Omega 3 dapat bantu surutkan bengkak sendi akibat gout tersebut.

Set Gout Shaklee - Omega Guard Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Omega Guard Shaklee

 

6.Gamma-Linolenic Asid (GLA)

Penting untuk redakan keradangan akibat serangan Gout.

Set Gout Shaklee - GLA Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – GLA Complex Shaklee

 

7. Kalsium, Magnesium, Copper & Boron

4 nutrisi ini diperlukukan untuk mengelakkan sendi pesakit gout daripada menjadi lebih teruk

Set Gout Shaklee - Ostematrix Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Ostematrix Shaklee

 

8. Performance Drink

Membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Masalah utama yang dihadapi oleh pesakit gout ialah kesukaran untuk minum banyak air. Performance Drink membantu mengelakkan kristal asid urik daripada terbentuk.

Set Gout Shaklee - Performance Orange Shaklee -Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Set Gout Shaklee – Performance Drink Shaklee

 

Berminat nak dapatkan Set Gout Shaklee ni?

Hubungi hotline kami 012-346 1698. Kami akan guide anda cara pengambilan produk shaklee yang betul untuk dapatkan kesan terbaik dengan set ini.

Anda boleh juga klik gambar untuk terus membeli Set Gout Shaklee Premium anda. Nak beli vitamin-vitamin pilihan anda je pun boleh

Set Gout Shaklee - Vitamin Untuk Pesakit Gout - Cara Rawat Gout Semulajadi

Beli Set Gout Shaklee Premium – Klik sini.

 

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 Comment on 8 Vitamin Penting Untuk Pesakit Gout – Set Gout Shaklee

  1. mrhanafi
    12 September, 2017 at 2:01 pm (1 week ago)

    tak dapat saya bayangkan azab mereka terkena Gout..

    kasihan sungguh

    Reply

Leave a Reply