7 Amalan Doa dan Zikir Pembuka Rezeki Untuk Bisnes Maju

Pernah korang rasa puas dah usaha macam-macam tapi takde sales jugak? Mesti korang rasa down kan? Saya pun pernah rasa macam tu jugak.?

 

7 Amalan Doa Dan Zikir Pembuka Rezeki Untuk Bisnes Maju

 

 

 

Lepas tu baru saya tau yang orang bisnes kena mantapkan hubungan dengan Allah pemilik  semua rezeki.

 
Antara cara memantapkan hubungan dengan Allah yang mentor saya ajar ialah amalan doa dan zikir pembuka rezeki khas untuk orang buat bisnes yang nak bisnes maju.

 

 

Tapi jangan la pulak niat nak buat amalan tu semata-mata nak jemput rezeki. Niatkan buat semata-mata kerana Allah S.W.T. Ustazah pesan, bila kita jaga hubungan dengan Allah, Allah akan jaga kita ?

 
Meh saya share 7 Amalan Doa dan Zikir Pembuka Rezeki Untuk Bisnes Maju:
1. Solat awal waktu

2.Baca Surah Yasiin setiap pagi

3.Istighfar 100x setiap hari

4.Selawat 100 x sehari

5.Zikir Ya Wahab, Ya Razak, Ya Hayyu Ya Qayyum – 100 kali sehari

6. Baca Surah Waqiah setiap malam

7. Amalkan Solat Sunat Taubat sebelum Tidur & Bangun Solat Tahajjud

Macam banyakkan? Hihi, mula-mula memang saya pun rasa macam tu. Rasa susahnya nak buat semua amalan tu. Tapi bila dah buat hari-rasa korang akan rasa tak lengkap hidup kalau tak buat.

 

 
Cuba la buat. Saya dah buat memang kesannya sangat tak terjangkau dek aqal ?

 

Selama buat bisnes online Shaklee ni, banyak kali ‘miracle’ berlaku di saat-saat akhir dan tidak dijangka-jangka.

 

 

Salah satu pengalaman yang paling saya tak boleh lupa ialah masa pertama kali naik rank sebagai leader bisnes shaklee.

 

 

Sehari sebelum closing sales saya masih kurang lagi RM3000+.  Banyak lagi tu. Masa tu puas la fikir ‘mana aku nak dapatkan sales untuk capai target nak naik rank ni?’.

 

 
Actually bulan tu memang dah pulun sungguh-sungguh. Kalau kat wall FB saya memang pagi, petang, siang, malam dok promote Vivix Shaklee.

 

 
Oh ye, baru ingat. Masa tu Shaklee tengah buat promosi Vivix Shaklee Beli 6 Percuma 1. Memang gigih saya nak naik rank.  Sebab tu tak cukup  dengan online, offline pun saya buat jugak tau.

 

 

Bayangkan la orang yang sangat malu nak menjual (sebab tu saya prefer buat bisnes online.hihi), tapi sebab nak sangat capai target saya untuk jadi rank. Habis semua kawan-kawan ofis termasuk bos, saya Shaklee kan.

 
Masa tu 80% kawan ofis yang beli Vivix daripada saya. Yang lain-lain tu beli vitamin lain sebab tak cukup bajet. Hahaha

 

 

Lagi best, bos saya beli Vivix  1 batch terus, Beli 6 percuma 1 tu tau. Benda baik kena kongsi bersama kan ?

 

 
Sambung balik cerita closing tadi. Since memang dah amalkan semua amalan doa dan zikir pembuka rezeki yang mentor saya ajar tu, saya tawakal je kepada Allah. Tapi bukan la bermaksud saya berputus asa ye ?

 

 
Saya doa kat Allah “Ya Allah, aku dah buat yang terbaik yang aku mampu, Kau bantulah aku capai target ku sebelum pukul 11.59 minit malam ni”.

 

 
Sambil tu saya mintak husband tolong doakan saya sekali. Husband pun kesian tengok wife dia yang dok berharap sangat tu. Tapi dia pesan “takpe la, kita dah cuba sedaya upaya. Insyaa Allah ada rezeki Allah bagi nanti tu”.

 

 
Malam closing tu pulak kitorang ada family gathering kat rumah mak saya. Lagi la rasa “hmm, macam mana nak focus closing ni”. So memang tawakal je la.

 

 
Tapi Allah Maha Pengasih. Maybe asbab saya gembirakan hati mak dan ayah, Allah hantarkan order dari segenap arah. Rezeki datang mencurah-curah. Order masuk menderu-deru.

 

 
Memang banyak sangat. Sampai dah rasa macam sotong pun ada masa tu. hehe

 

 
Yang paling best bila setengah jam terakhir ada kawan PM kat FB nak beli Set Kurus  dan Set Menyusu. Dua-dua Set premium tau. Padahal dia ni memang tak pernah like atau komen kat post-post saya pun.

 

 
Menggigil tangan nak process order-order tu semua malam tu. hehe

 

 
Akhirnya, tepat pukul 11.59 minit malam saya berjaya naik rank. Syukur Alhamdulillah ?

 

 
Memang antara moment closing paling indah dalam perjalanan bisnes Shaklee saya.

 

 
Tapi banyak lagi miracle lain sebenarnya. Nanti kalau rajin, saya share lagi ye

 

 

 
Apapun, moral of the story, jagalah hubungan dengan Allah sebaik-baiknya. Kerana Allah la yang Maha Pemberi rezeki tu semua

 

 
Nak  Vivix Shaklee?

 

 
Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply