6 Amalan Menjemput Rezeki Untuk Peniaga Bisnes Online

Alhamdulillah sejak Daftar Jadi Ahli Shaklee 2011 lagi saya dah didedahkan dengan Master Checklist untuk Menjemput Rezeki yang sangat penting especially peniaga online macam saya.

 

6 Amalan Menjemput Rezeki Untuk Peniaga Bisnes Online

Sejak buat bisnes shaklee ni la baru saya tau tentang konsep menjemput rezeki. Selalu dengar pasal cari rezeki je ?
Jom saya kongsikan amalan menjemput rezeki yang selalu saya amalkan.
6 Amalan Menjemput Rezeki
1. Solat Dhuha. Solat Dhuha ni memang sangat bagus untuk menjemput rezeki. Mula-mula buat macam berat tapi lama-lama rasa tak lengkap kalau tak buat ?
2. Zikir. Dalam Master Checklist kami ada banyaaakkk sangat zikir-zikir yang digalakkan untuk diamalkan.

So far yang saya selalu amalkan Istighfar 100 kali, selawat 100 kali dan Ya Wahab 100 kali. Selalunya saya amalkan zikir ni setiap pagi sebelum pergi kerja ?

 
3. Solat Awal Waktu. Standard orang yang buat bisnes online macam saya akan rasa tak cukup masa untuk uruskan rutin harian.
Nak-nak pula yang masih bekerja macam saya. So, ni la rahsia untuk dapat lebih masa.
Korang try la buat. Nanti korang akan tiba-tiba rasa macam banyaakkk je masa tau ?

 
4. Sedekah. Selain daripada zakat, sedekah jugak sangat penting bagi orang yang buat bisnes online macam saya.
Sedekah ni kira bantu suburkan rezeki kita. Cubalah buat sikit tapi istiqomah. Nak sedekah RM1 sehari pun boleh. Ikut kemampuan korang je ?
5. Bersyukur. Sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan. Dapat banyak syukur, dapat sikit pun kena bersyukur jugak.

Raikan rezeki yang Allah kurniakan walaupun sikit. Insyaa Allah nanti Allah gandakan lagu rezeki korang ?

6. Jaga Hati dan Niat. Ni paling penting. Hati kena sentiasa berbaik sangka.
Maksud saya berbaik sangka dengan Allah dan manusia ye. Dan pastikan korang niat nak buat sesuatu amalan termasuk bisnes online dengan niat ‘kerana Allah’.
Tu je la amalan menjemput rezeki yang saya selalu amalkan.
Alhamdulillah, rezeki memang datang dari arah yang tidak disangka-sangka ?

Korang pulak share la amalan menjemput rezeki yang korang amalkan ?
Oh ye, promosi Shaklee Collagen Powder tinggal hari ni dan esok je ye ?

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 Comment on 6 Amalan Menjemput Rezeki Untuk Peniaga Bisnes Online

  1. Cik Lisa Wangi
    31 December, 2016 at 1:14 am (9 months ago)

    Yes, betul. Saya sokong. Saya sedang cuba untuk buat solat dhuha secara konsisten. Doakan saya. ☺

    Reply

Leave a Reply