5 Tips Uruskan Masa Antara Kerjaya, Bisnes Shaklee & Keluarga

Macam mana saya uruskan masa saya untuk uruskan kerjaya, bisnes shaklee dan keluarga?

 

 

5 Tips Uruskan Masa Antara Kerjaya, Bisnes Shaklee & Keluarga

Fuh, serius cakap memang pening kalau tak uruskan masa betul-betul ?

Ye la. Semua pun pentingkan ?

So, apa yang saya buat ialah:

1. Buat to-do-list. Selalunya saya buat kat dalam henpon je. Lagi senang nak refer. Kalau yang urgent2 tu saya set alarm siap-siap. Senang coz ada reminder. Hehe

2. Set priority. Dah nama semua pun urgent kan? So, senaraikan semua tapi pilih la mana yang sangat-sangat penting yang kena settlekan masa tu jugak. Contoh, antara nak bagi makan anak dengan nak gosok baju. Opkos la bagi anak makan dulu kan??

3. Teamwork. Haa, yang ni teramat la penting. Mintak la tolong encik somi yang tersayang tolong jaga anak sementara korang buat kerja rumah or kerja bisnes. Cakap elok-elok Insyaa Allah dia faham.

Toleransi dari encik somi sangat la penting dan membantu tau. Alhamdulillah suami saya memang banyak membantu. Bukan setakat jaga anak je tau. Macam-macam la dia tolong.

Tq darling. I lap u ?

4. Korbankan masa rehat. Kata nak tambah income kan? So, kena la allocate masa sikit untuk urusan bisnes. Maksudnya,kalau dulu dok melingkau je depan tv layan drama, kena la kurangkan masa tengok tv tu ?

Bab ni saya ok je coz saya memang jarang-jarang sangat tengok tv. Kalau tengok pun maybe sebulan sekali ke kot. Hehe

5. Gunakan kemudahan teknologi. Sekarang ni dah macam-macam apps yang ada. Korang guna la mana-mana yang bersesuai dengan korang. Janji boleh bantu senangkan tugas korang ?

Tu je la dulu sharing saya untuk kali ni. Cuba la apply. Insyaa Allah memang sangat membantu ?

Kalau nak produk Shaklee atau nak join team kami, hubungi Hotline kami ni ye:

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

2 Comments on 5 Tips Uruskan Masa Antara Kerjaya, Bisnes Shaklee & Keluarga

  1. atiehilmi dot com
    23 November, 2016 at 7:41 pm (7 months ago)

    waa.. best tips nih.. nanti atie guna jugak ye.. hee~

    Reply
    • Erni
      23 November, 2016 at 11:18 pm (7 months ago)

      hihi..sila-sila la wahai atie gojes 🙂

      Reply

Leave a Reply