5 Tips Hadapi Kos Sara Hidup Meningkat

Minyak naik lagi ?. Berita buruknya kos sara hidup pun akan naik berkali ganda ?. So, kena buat sesuatu untuk hadapi keadaan ekonomi yang tak menentu ni.

 

Tips Hadapi Kos Sara Hidup Meningkat

Tips Hadapi Kos Sara Hidup Meningkat

Bab minyak petrol naik memang paling mengerikan. Mana taknya, semua barang pun akan naik jugak.

 
Daripada beras, minyak masak, ayam, ikan etc. Memang confirm semua akan naik punya la ?

 
So, kalau nak harap dengan pendapatan dan gaji sedia ada memang tak cukup.

 
Nak mengeluh atau marah-marah pun tak guna sebab tak membantu untuk mengubah apa-apa pun. Bak kata orang tua-tua, kita ni mentimun, mana boleh lawan durian.hehe

 
Sebab tu la penting untuk besarkan income.

 
Jom saya kongsikan tips hadapi kenaikan kos sara hidup:
1. Berjimat cermat. Kurangkan perbelanjaan yang tak perlu.
2. Masak. Kurangkan makan diluar. Kos makan di rumah lebih murah dan jimat berbanding makan diluar.
3. Pembeliaan bijak. Buat senarai barang yang nak dibeli dan buat perbandingan harga sebelum membeli.
4. Kurangkan aktiviti percutian. Kalau nak bercuti jugak pilih tempat-tempat percutian yang murah/bajet je.

5. Buat bisnes online. Tambah pendapatan keluarga dengan buat bisnes online dari rumah.

 
Macam saya, saya pilih bisnes shaklee. Alhamdulillah bisnes shaklee memang sangat-sangat membantu ekonomi keluarga saya.

 

Dengan bisnes shaklee saya boleh jana income 4 angka setiap bulan. Siap dah lebih daripada gaji kerja saya tau.hehe

 

Selain tu, bisnes shaklee best sebab ‘increment’  atau kenaikan gaji setiap bulan.  Kalau nak harapkan increment company yang saya kerja sekarang ni setahun sekali je la baru merasa ?

 
Lagi best sebab dengan bisnes shaklee saya boleh decide sendiri berapa increment yang saya nak. Kalau nak lebih kena la usaha lebih ?

 

Selain daripada bonus bulanan + increment, bisnes shaklee best sebab ada untung retail. Kalau buat betul-betul, untung retail je pun boleh dapat 4 angka sebulan tau.

 
Rasa-rasa, kalau bonus 4 angka + untung retail 4 angka, best ke best?

 
Nak join kami buat bisnes shaklee?

 

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 Comment on 5 Tips Hadapi Kos Sara Hidup Meningkat

  1. Aada
    6 February, 2017 at 6:56 pm (5 months ago)

    Tiap-tiap bulan Shaklee bagi bonus..Alhamdulillah 🙂

    Reply

Leave a Reply